Myslím, že knižné fórum si žiada diskusiu o tejto knihe...Čítali ste ju? Čo na ňu hovoríte? Odporúčate ju ďalej? Čítali ste voľné pokračovanie Záverečná?
ja ju citam uz nejaky cas a nie a nie ju docitat ..je celkom vtipna, ale nie je bezpodmienecne ju citat, v podstate to ani dej nema, take, dvakrat ju isto citat nebudem
jj..ta kniha je pecka ....a urcite sa ju oplati precitat ...ja som zaciatok strasne dlho citala ale potom som ju doslova hltala .....a su v nej skvele postavicky
no, čítala som ju asi trikrát a vždy sa pri nej dokážem nahlas rehotať (zopakujte, čo ste nepovedali!)
záverečnú mám rozčítanú, ale je to také iné... už sú omnoho starší a ten ich humor je predsa len už na úplne inej úrovni, ktorú ešte s tými svojimi malými životnými skúsenosťami nedokážem pochopiť, ako by bolo treba
výborne, ozaj jedna z mojich best kníh,chystam sa na Gold nad zlato. Inak je tu krasna kniha, uzasna a nikto hlave XXII nepresiel cez rozum. Milo je maniik
Vynikajúca kniha... Jedna z mojich naj... Neuveriteľne vtipná, zobrazujúca šokujúcu absurdnosť vojny, takže aj napriek všetkému skvelému humoru je to kniha svojim spôsobom celkom mrazivá, keď si človek uvedomí následky vojny a jediné, čo ho napadne bude: "Prečo vlastne to všetko?"
Odporúčam ju všade kam prídem, v podstate prvá kniha ktorá ma napadne keď chce niekto odporúčanie. Možno ťažká na prečítanie ale jednoznačne som sa pri nej niečo naučil a aj ma pobavila. Dosť dlho mi trvalo kým som získal kľúč k jej čítaniu (rozhodenosť chronológie, každá kapitola nazvaná jednou postavou...) film nestál za veľa...
súhlasím s mixom Celú som ju dočítala až na druhý( a potom ešte aj tretí) pokus, no stálo to za to. Len ma štve, že už dlho som nečítala nič, čo by ma očarilo až tak ako Hlava a bojím sa, že nič také ani nenájdem...
Jedna z najskeveljších kníh aké som kedy čítala, to s akým sarkazmo Heller vyjadruje nezmysel vojny, tiež má prvých sto strán vôbec nebavilo a nechápala som tomu, ale potom so tú knihu doslova celú zhltla, je úplne skvelá a po jej prečítaní som prečítala aj ďalšiu Hellerovu knihu Boh vie, je rovnako skvelá, neviem si vybrať, ktorá je lepšia, a momentálne čítam Niečo sa stalo..aj táto je v pohode, ale tie dve prvé sú úplne peckové
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
aj ja ju citam uz dost dlho, ale naprike tomu sa mi paci a urcite si ju este precitam
miestami som nevedel ci sa smiat alebo plakat...
záverečnú mám rozčítanú, ale je to také iné... už sú omnoho starší a ten ich humor je predsa len už na úplne inej úrovni, ktorú ešte s tými svojimi malými životnými skúsenosťami nedokážem pochopiť, ako by bolo treba
odporucila som ju uplne kazdemu.
k pokracovaniu som sa zial este nedostala
Pokračovania som nečítal, vraj nie sú také dobré ako Hlava XXII
odporucam
nechapem preco, ale takmer cela kniha bola pre mna trocha, ako klapky na oci, neviem. videla som celu vonju ako cez opar.
ale posledne kapitoly boli ako rana do zaludka,priame, hnusne, uprimne...
Výnimočná kniha