no, proti som preto, ze nerozumiem ako mozem niekomu, koho milujem, sposobovat bolest a spravat sa k nemu tak, akoby nemal dostojnost. neviem si predstavit, ako nieco take moze ist dokopy s laskou
(Za toto budem spičovaná, dokonca aj viem kým, ale problém v prijatí širokou verejnosťou vidím v tom, že sa podobne zameraní jedinci príliš prezentujú ako komunita /čo myslím menej negatívne, než to znie/. Kadekto robí kadečo, zgrupovanie kadektov venujúcich sa spoločnému kadečomu môže pôsobiť odstrašujúco.)
vieš, si na tínedžerskom portáli, kde je fakt dosť veľaľudí, ktorí za sebou nemajú žiadnu sexuálnu skúsenosť. a ich detská nevyzretosť im nedá na nepoznané reagovať inak, než negatívne.
kašli na nich, ži si to svoje a ostatní nech ťa nezaujímajú, zvlásť nie malé anonymné deti tu.
@pubertslatinocelny - lenže tu nejde o normálnu bolesť. je rozdiel či si spôsobíš bolesť tým, že padneš alebo že ti ju spôsobí niekto tak povediac z lásky. ide o niečo dá sa povedať nad bolesťou. o vyvrcholenie toho celého, precítenie danej situácie viac ako za normálnych okolností... to, že niekoho vzrušuje bolesť nevysvetlíš nikomu, kto niečo také nepociťuje.. nezažiješ, nepochopíš.. bolo by to nadlho, kedže BDSM nie je zas až taká jednoduchá záležitosť... a to správanie sa bez dôstojnosti.. áno, ale dominantný jedinec si napriek tomu všetkému subinku váži a v normálnom vzťahu ju berie ako rovnocennú partnerku...
ja nikomu svoj názor nevnucujem, nikomu jeho neberiem.. ale skutočne ma zaráža ak ma niekto označí za chorú, prípadne nebezpečnú pre ľudstvo
Nepochopila som ľudí , ktorí sú z toho pohoršení .. Pripadá mi to hrozne moralistické .. ak slečna čo narazila na tú stránku a bola z nej pohoršená, nemala ju ďalej čítať zavrieť a preniesť sa cez to.. Internet je aj na to, je bez obmedzení a nájdu sa tu aj horšie veci
Je to o jednotlivcovi, niekomu sa páči to inému ono... stránka bola určená tým, ktorí majú radi práve BDSM a nebola predsa urobená preto aby znechuťovala ľudí ktorým to nie je po chuti, či ?
@transplantovana - neboj, ja si to až tak nepripúšťam.. ziť si budem tak či tak po svojom... no bhoužiaľ podobné názory nemajú len deti z birzdu ako si ich nazvala, ale aj dospelí ľudia...
@narazuvzdornaa - to, že vznikajú BDSM komunity je pochopiteľné.. ľudia s rovnakými záľuby sa vždy zhlukujú.. či ide o tanec, rovnakú hudbu alebo BDSM.. podstata je tá istá.. tak nevidím na tom skutočne nič zlé
@12@15 ono pointa je v @6 jakmile sa nejaka komunita trosku vymyka normam hned sa objavuju aj odbornici s rieseniami ala ciganov do plynu, madarov za dunaj a gayov vykastrovat....sa potom ani necudujem
@n ja som postoj nezaujal, ja objasnujem situaciu ...ja som zas nepochopil preco som ukrutny kokot ale potom som sa pozrel do odkazovaca a asi na tom nieco bude xD
@n jedine ked som na pochybach....lebo v odkazovaci sa skryvaju hlboke zivotne pravdy, narazuvzdorne a neotrasitelne
ved ja som ju objasnoval len tak ze ked sa zgrupuju a je ich vidno tak je zakonite aj viacej matheuskov ..ja som nehovoril ze ja by som ich strielal xD
@risita . . . niekde varia aj silnu kavu . . . pit ju nemusis . . . v podmienkach pouzivania v paticke portalu je v bode 11 uvedene aj nasledovne: "Prevadzkovatel si vyhradzuje pravo podla vlastneho uvazenia a bez predchadzajuceho upozornenia odstranovat z BIRDZ akykolvek obsah, ktory . . . ktory by mohol sposobit pohorsenie . . ."
@matheusko - jasné, ja to beriem.. ale potom môže byť polka tém odtránená.. mňa napríklad môže pohoršovať téma o takom a hentakom sexe, o takej a hentakej orientácií, atď.. atď... trošku tolerancie by nezaškodilo.. a ak už má človek aj iný názor dá sa vyjadriť slušne a bez urážok.. btw. toto pohoršuje a urážky sú v pohode? zaujímavé...
pokiaľ to samotnému páru vyhovuje, tak proti tomu nič nemám. keď sa dopĺňajú, majú presne určené hranice, neubližujú si a sú v takom vzťahu šťastní, tak čo? je to ich súkromná vec.
to, že ja osobne by som sa do polohy totálne oddanej submisívnej partnerky nanominovať nevedela a ani nechcela s tým nič nemá. proste to nemám v povahe. a to, čo sa páči mne, sa zas nemusí páčiť niekomu inému.
a tá stránka, čo je uvedená v tom prvom fóre mi ani nepríde nejako zvrátená. proste ujo aspoň vie, čo chce, a je fakt, že na nákupoch v shoppingu presne to, čo hľadá, asi nenájde. ešte je to tam napísané celkom mierne, no proste je to baran. panovačný a večne nadradený
...ad @2 ale veď ten dominantný nespôsobuje submisívnemu boleť preto, aby mu ublížil. a pokiaľ to chápem správne, správajú sa tak k sebe len pri sexe - a preto majú asi to dohodnuté heslo, ktoré znamená hranicu, ktorú neprekročia. a skôr mi pripadá feróvé, že tú hranicu ten dominantný dokáže rešpektovať. blbé by bolo, keby sa neovládol a tú hranicu prekročil, no ale zase nevidím do toho, tak neviem, ako to funguje iba v nejakej kriminálke som to videla......
@luc.ka - súhlasím. aj ked do toho nevidíš ako si napísala, trafila si kliniec po hlavičke... dovolím si skopírovať text z jednej stránky " Ako v každom vzťahu, aj vo vzťahu kde funguje Ds, hľadajú obaja predovšetkým oporu u partnera.. Aj dominantný člen v tom vzťahu nehľadá "handru" ale naopak niekoho o koho sa vie oprieť....Ak submisívnejší v tomto vzťahu je ochotný dať svojej láske "všetko" je to krásne a nádherné, lebo verí že sa môže oprieť o svojho dominanta a odovzdať sa mu. Ak ale Dominant v tomto vzťahu naozaj miluje, nikdy nevyužije "všetko" čo by mohol... Práve preto lebo tým zničí cit a lásku...A držať takúto rovnováhu je ťažké, je to možné len ak milujete."
je to úplne tak ako je to tam napísane a myslím, že toto dosť vystihuje odpoveď na príspevok @2
mam kamosku, ktora miluje skrtenie pri sexe..a je to super inteligentna, vesela a vtipna zenska ! nevidim dovod, preco by som jej mal do toho kecat, ak sa jej to paci, dokonca ju to vzrusuje, tak preco nie ?
pokoj, dievča, ešte si si nevšimla, že existujú aj takí ľudia, čo odsudzujú veci, ktoré nepoznajú a (alebo) nechápu? Alebo sa len nevedia poriadne vyjadrovať? Alebo sa prispôsobia "hromadnému" názoru, ktorý sa v situácii očakáva (ktorý je ale v rozpore s iným, ktorý prezentovali predtým, lebo ten sa očakával)?
To už tak býva. Buď rada, že si našla partnera, s ktorým si v posteli vyhovujete a radšej nerieš dementov, lebo si tým iba zbytočne budeš komplikovať život...
Aby som sa vyjadrila k samotnému BDSM: nikdy som to poriadne neskúšala, maximálne tak škrtenie, ale myslím, že to môže byť v slabšej forme pre mňa fajn...
Neberme nikomu svoj nazor? Akoze.. vsetko ma iste hraice, nie? Teraz sa nevyjadrujem ani negativne, ani pozitivne voci BDSM, podotykam.
Ale "Neberme nikomu svoj nazor" mam chapat tak, ze v pravom zmysle slova by to znamenalo, ze si kazdy moze slobodne vrazdit, kradnut a bohvieco este bez hlbsich obmedzeni a bez trestu, "ak to tak citi"? o dakujem pekne, ak je toto akoze liberarne vimanie sveta...
V BDSM sa ani len okrajovo nevyznam, preto svoj nazor neuzatvaram. Ak to parterom nevadi... Ale myslim, ze vsetko ma svoje hranice.
@flussica - slová "neberme nikomu názor" vyjadrovali asi niečo takéto - pokiaľ nikto neobmedzuje slobodu iným, neubližuje im, atď.. tak by to nemalo byť považované za nič zlé...a tým pádom by to nemalo byť urážané..
ťažko budeš porovnávať BDSM, ktoré nikomu neubližuje s kradnutím,vraždením a podobne...
@plutvonozceakrivozuby - ty by si sa mala dat liečiť z netolerantnosti a nerešpektovanosti... ja som chcela počut PREČO to ľudia odcudzujú.. a dôvod "je to nechutné" je neadekvátny kedže predpokladám,že vôbec o tom nič nevieš.plus je to dôvod alá prvá ľudová.. je to tvoj názor, ale urážky si nechaj pre iného chcela som inteligentne pokecať o tom prečo nie, a nie čítať urážky
raz som sa k tejto teme vyjadrila vo svojom blogu nasledovne : "V tomto je krasa toho sexu. Moze sa to zdat hnusne, ale nie je krajsi pocit ako ked ste plne sustredeni na to co robite, citite tu bolest ale ovlada vas to a posuva kamsi dalej k vrcholu. Proste nemate cas vnimat nieco ine. Plne sa sutredujete na podstatu toho co robite a nie na ine veci okolo."
podľa mňa je to korenie sexuálneho života rozhodne sa mi také páči, teda pozdáva, lebo som ešte nemal šancu skúsiť ale chcel by som podľa mňa je najlepšie obojstranne raz jeden, raz druhý.
Podľa mňa to dokonca utužuje partnerský vzťah muža a ženy... keďže to chce skutočne cit aby sa neublížilo viac ako je chcené.
Ja to vidím pozitívne, je to ako kamasutra - proste niečo iné čo by sa malo skúsiť
@depropex - aspoň niekto ďakujem za pozitívny názor
ani ja nie som na extrémy. síce nejde o úplne light.. skôr by som povedala, že som tak v strede
a áno, skutočne to upevňuje vzťah medzi mužom a ženou. jednak kvôli tomu ako si napísal, že treba k tomu dosť citu. ale aj kvôli tej dôvere, ktorá tu nastáva a tak isto aj oddanosti a tááák
aj keď ... ak sa pri tom pritlačí a pritvrdí, je to už také vzrušujúcejšie
si šťastný človek, takého partnera ako ty ti môžu mnohý len závidieť , dneska sa ťažko hľadá ten správny človek s ktorým to klape vo vzťahu aj v sexe, pretože aj to klapať môže... ale tajné túžby sa splnia málokomu
@depropex - ďakujem veru som šťastná, že som ho splašila a funguje to (klop klop).. ale kto hľadá nájde.. je veľa ľudí zameraných na niečo takéto len väčšina sa to bojí priznať aj pred partnerom
hmm.. o tom pritvrdení by som vedela rozprávať.. je krásne vidieť ako sa dajú posúvať ľudské hranice v tomto.. aj keď vždy treba všetko v norme samozrejme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
(Za toto budem spičovaná, dokonca aj viem kým, ale problém v prijatí širokou verejnosťou vidím v tom, že sa podobne zameraní jedinci príliš prezentujú ako komunita /čo myslím menej negatívne, než to znie/. Kadekto robí kadečo, zgrupovanie kadektov venujúcich sa spoločnému kadečomu môže pôsobiť odstrašujúco.)
kašli na nich, ži si to svoje a ostatní nech ťa nezaujímajú, zvlásť nie malé anonymné deti tu.
ja nikomu svoj názor nevnucujem, nikomu jeho neberiem.. ale skutočne ma zaráža ak ma niekto označí za chorú, prípadne nebezpečnú pre ľudstvo
Je to o jednotlivcovi, niekomu sa páči to inému ono... stránka bola určená tým, ktorí majú radi práve BDSM a nebola predsa urobená preto aby znechuťovala ľudí ktorým to nie je po chuti, či ?
Já len toľko
(Mala som napísané dva odstavce na vysvetlenie svojho stanoviska, ale svoje vyjadrovacie schopnosti momentálna zhľadúvam obmedzenými.)
(Ja by som sa až zľakla, keby si bol raz vážny )
Vždy sa pozeráš do odkazovača, keď ťa nazvú kokotom?
ved ja som ju objasnoval len tak ze ked sa zgrupuju a je ich vidno tak je zakonite aj viacej matheuskov ..ja som nehovoril ze ja by som ich strielal xD
to, že ja osobne by som sa do polohy totálne oddanej submisívnej partnerky nanominovať nevedela a ani nechcela s tým nič nemá. proste to nemám v povahe. a to, čo sa páči mne, sa zas nemusí páčiť niekomu inému.
a tá stránka, čo je uvedená v tom prvom fóre mi ani nepríde nejako zvrátená. proste ujo aspoň vie, čo chce, a je fakt, že na nákupoch v shoppingu presne to, čo hľadá, asi nenájde. ešte je to tam napísané celkom mierne, no proste je to baran. panovačný a večne nadradený
je to úplne tak ako je to tam napísane a myslím, že toto dosť vystihuje odpoveď na príspevok @2
mňa keď Mário neposlúcha, zoberiem drevenú varešku a po holej riťke dostane, aby si zapamätal, kto je jeho pán.........a to je BDSM???
nakoniec plačem nad ním, že som mu ublížil, somarikovi môjmu zlatému...filip
ono, to co len trosku vybocuje zo standartov, ci už obliekanie, styl, sexualita, je povazovane za zle
To už tak býva. Buď rada, že si našla partnera, s ktorým si v posteli vyhovujete a radšej nerieš dementov, lebo si tým iba zbytočne budeš komplikovať život...
Aby som sa vyjadrila k samotnému BDSM: nikdy som to poriadne neskúšala, maximálne tak škrtenie, ale myslím, že to môže byť v slabšej forme pre mňa fajn...
Ale "Neberme nikomu svoj nazor" mam chapat tak, ze v pravom zmysle slova by to znamenalo, ze si kazdy moze slobodne vrazdit, kradnut a bohvieco este bez hlbsich obmedzeni a bez trestu, "ak to tak citi"? o dakujem pekne, ak je toto akoze liberarne vimanie sveta...
V BDSM sa ani len okrajovo nevyznam, preto svoj nazor neuzatvaram. Ak to parterom nevadi... Ale myslim, ze vsetko ma svoje hranice.
a áno, všetko má hranice, veď aj oni majú hranice.
ťažko budeš porovnávať BDSM, ktoré nikomu neubližuje s kradnutím,vraždením a podobne...
a inak suhlasim s @transplantovanou.
Podľa mňa to dokonca utužuje partnerský vzťah muža a ženy... keďže to chce skutočne cit aby sa neublížilo viac ako je chcené.
Ja to vidím pozitívne, je to ako kamasutra - proste niečo iné čo by sa malo skúsiť
niesom z tých ktorých priťahuje nechať si rozkopať gule alebo podobné extrémy v BDSM.
Ale @risita každopádne ťa plne chápem a presne viem o čom hovoríš
kto nevie o čom to je, nepochopí.
ani ja nie som na extrémy. síce nejde o úplne light.. skôr by som povedala, že som tak v strede
a áno, skutočne to upevňuje vzťah medzi mužom a ženou. jednak kvôli tomu ako si napísal, že treba k tomu dosť citu. ale aj kvôli tej dôvere, ktorá tu nastáva a tak isto aj oddanosti a tááák
ja som tiež taký stred
aj keď ... ak sa pri tom pritlačí a pritvrdí, je to už také vzrušujúcejšie
si šťastný človek, takého partnera ako ty ti môžu mnohý len závidieť , dneska sa ťažko hľadá ten správny človek s ktorým to klape vo vzťahu aj v sexe, pretože aj to klapať môže... ale tajné túžby sa splnia málokomu
hmm.. o tom pritvrdení by som vedela rozprávať.. je krásne vidieť ako sa dajú posúvať ľudské hranice v tomto.. aj keď vždy treba všetko v norme samozrejme