môže byť proste introvert alebo nekomunikatívny, a pritom môže byť génius.
"nema svoj nazor"
Ani toto nehovorí nič o tom, či je človek hlúpy. Práve naopak - v mnohých prípadoch je to racionálnejšie a výhodnejšie, ako si svoj názor budovať: » en.wikipedia.org/wiki/Rational_i...
"nema ambicie, je lenivy"
to môže byť v podstate v oboch prípadoch len lenivosť. lenivosť je osobná preferencia, nie je objektívne lepšie byť pracovitý/aktívny, ako lenivý/pasívny.
"na vsetkom hlada len negativa"
taký človek je skôr nehlúpy ako hlúpy - čo je zlé na tom, že hľadá chyby na nejakej veci? opakom toho je nekritizovať to a slepo to prijať = nemať vlastný názor. takže už tvoja definícia popiera samú seba
"ten, co cloveka ohovara za chrbtom bez toho,aby nieco povedal dotycnemu."
@cortes ja si nemyslím, že ten čo presadzuje názor silou je hlúpy, pokiaľ je k veci a argumenty protistrany sú chabé je to OK. ja tiež si rád presadím svoj názor k veci, ak mám dostatočné informácie o tom. tak nie je vtedy na tom nič zlé a dokáže obohatiť i iných. o mne, že som hlúpy mi nepovedal ešte nikto. skôr práve naopak, že som veľmi vyspelý chalan na svoj vek, ktorý disponuje s zdrvujúcim prehľadom a dá sa s ním porozprávať skoro o všetkom osobne však do veci, o ktorých nemám dostatočné informácie sa nepúšťam a vyhnem sa im radšej, aby som nezavádzal.
nemam rada ked si niekto mysli ze pravdu ma len on a nik iny a nedokaze prijat to ze niektori ludia si mozu mysliet nieco ine a musi ich presviedcat o svojej pravde
no a k téme hlúpy je hlavne ten, čo má príšernú gramatiku v hovorovej reči, ten komu všetko treba vysvetľovať 10x, keď niečo potrebuješ a i tak nepochopí nič, lebo nechce pochopiť.
@cortes treba silu dnes, bo kde kade kto ťa roznesie, a so slušnosťou bohužiaľ dnes ani nič nevybavíš. toto som už pochopil, že okrem najbližšieho okolia treba byť tvrdým proti každému, bo nevybavíš nič a budeš len na posmech ako handra. tiež minule u zubára bol jeden slušný zaklopal a tá sestrička mu inak naložila. keď som odchádzal a zaklopal taký pomerne hustý typek a hneď ho brala na preventívnu. hlavne, že tamtému slušnému sa nedalo to isté urobiť pred pár minútami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
obmedzenosť v myslení, správaní, prijímaní nových informácií a neschopnosť a nechuť ich spracovať a využiť vo svojom živote, ale často ako @4
Napr @3
"kto sa nevie vyjadrovat"
môže byť proste introvert alebo nekomunikatívny, a pritom môže byť génius.
"nema svoj nazor"
Ani toto nehovorí nič o tom, či je človek hlúpy. Práve naopak - v mnohých prípadoch je to racionálnejšie a výhodnejšie, ako si svoj názor budovať: » en.wikipedia.org/wiki/Rational_i...
"nema ambicie, je lenivy"
to môže byť v podstate v oboch prípadoch len lenivosť. lenivosť je osobná preferencia, nie je objektívne lepšie byť pracovitý/aktívny, ako lenivý/pasívny.
"na vsetkom hlada len negativa"
taký človek je skôr nehlúpy ako hlúpy - čo je zlé na tom, že hľadá chyby na nejakej veci? opakom toho je nekritizovať to a slepo to prijať = nemať vlastný názor. takže už tvoja definícia popiera samú seba
"ten, co cloveka ohovara za chrbtom bez toho,aby nieco povedal dotycnemu."
Tam znova nejde o hlúpeho, len zlého človeka.
Lepšia je definícia @7 :
"obmedzenosť v myslení, správaní, prijímaní nových informácií a neschopnosť a nechuť ich spracovať a využiť vo svojom živote"
Ale dokonalá nie je ani tá
Kazdy mame na hlupost iny pohlad.