Zdravím, smiem sa spýtať aké sú vaše najobľúbenejšie filmy z tohto žánru? Myslím tie, ktoré vás stále neomrzia, prekvapili vás alebo sa na ne môžete pozerať kľudne aj denne. (Poprípade ak máme nejaké spoločné, môžeme lepšie rozvinúť a zaviesť diskusiu.
V mojom prípade to je asi Pád do tmy (The Descent) z roku 2005. Žiadny iný horor, ktorý som videl mu v počte zhliadnutí nekonkuruje a je to jeden z tých filmov, na ktoré sa pozerám už od ranného detstva (tuším som mal tri roky, keď som ho strachom ani nedopozeral). Vynikajú herecké výkony, tajomná atmosféra jaskyne a aj keď je námet béčko, prekvapivo funguje dobre všetko. Čo vy?
Mala som pauzu od tohoto žánru nejakú dobu, takže si už reálne nepamätám všetko, čo som videla .. a reálne si viac spomínam na pár kúskov, ktoré si nevybavujem zrovna kvôli ich kvalite. Skôr spomeniem pár novších vecí, ktoré som videla v poslednej dobe.
• The Conjuring - Ten prvý film bol celkom dobrý, druhý sa mi až tak nepáčil.
• It - Neviem, či zrovna najobľúbenejší, ale celkom zaujal
• Oculus
(najbližšie sa chystám na The Autopsy of Jane Doe)
• The Exorcist - Toto je síce seriál, ale minimálne prvá séria patrí k mojim obľúbeným
@tomx2 úplný súhlas! Plus u m§a to dopĺňa Exorcizmus Emily Rose, Štvrtý druh, Osada a najnovšie, mužská verzia Pádu do tmy, bych povedala - The ritual.
@lucretia Tak na Exorcizmus Emily Rose sa chystám už dosť dlho.. novinku The Ritual som si už stihol pozrieť a prekvapivo sa mi to páčilo tak ako malo..
@ms_bat The Conjuring sa mi niekedy páčil, no to som ešte v hororoch nemal prehľad.. je to natočené dobre (veď réžia James Wan), no inak to je ducharina ako každá iná - s tým, že (nie tak úplne) podľa skutočnej udalosti..
No, to s tými ducharinami je asi pravda Väčšinou napozerám horrory viac-krát, mnoho z nich sú na jedno pozretie a potom už k nim človeka toho veľa neťahá.. možno som len zatiaľ nanešla tie, ktoré by stáli za to druhé pozretie.
Ešte ma napadlo It Follows, celkom zaujímavá vec.. nepatrí medzi temné desivé horrory, skôr také znepokojivé, vie prebudiť taký nepríjemný pocit v mysli a ten koniec sa dá vyložiť rôzne.
Tak horor je môj (mimo anime) najobľúbenejší filmový žáner, takže som toho videl pomerne dosť a vyhľadávam skôr menej známe kúsky. Sú také, ktoré má zaujmú natoľko, že si ich ešte niekedy zopakujem, no nájdu sa aj také, ktoré nepochopím a pozriem si ich znovu aby som našiel stále viac a viac vecí. Mimo The Descent som veľa krát videl aj filmy ako Disturbia (ten by som ale prirovnal skôr k thrilleru) alebo The Collector či Rohy, no čo mi nik neuverí je asi to, že som videl film ReGOREgitated Sacrifice. Nie raz, nie dva-krát, ale dokonca sedem-krát a len silno dúfam, že zo mňa nie je zvrátená duša.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
• The Conjuring - Ten prvý film bol celkom dobrý, druhý sa mi až tak nepáčil.
• It - Neviem, či zrovna najobľúbenejší, ale celkom zaujal
• Oculus
(najbližšie sa chystám na The Autopsy of Jane Doe)
• The Exorcist - Toto je síce seriál, ale minimálne prvá séria patrí k mojim obľúbeným
Ešte ma napadlo It Follows, celkom zaujímavá vec.. nepatrí medzi temné desivé horrory, skôr také znepokojivé, vie prebudiť taký nepríjemný pocit v mysli a ten koniec sa dá vyložiť rôzne.
Grotesque
Páčili sa mi taktiež aj Insidious-ky, The mother, The others.