Robim maly prieskum ohladom vyuzivania penazi..platite viac hotovostou alebo kartou, a ked jednu z nich vyuzivate viac je to na vacsie sumy alebo aj na tie male (trebars 2€). diky!!
Mám taký účet, za ktorý nemusím nič platiť, ak moje platby kartou v súčte za mesiac prekročia istú hranicu. Tak som si nejako navykol platiť všade kartou
čítal som taký výskum, že ak ľudia platia hotovosťou, tak menej minú. jednak musia mať peniaze pri sebe, a zároveň to na nich nejak psychologicky pôsobí, že keď vidíš ako tie peniaze dávaš preč z peňaženky, že ťa to podvedome bude nútiť menej míňať.
ja platím asi pol na pol, na Slovensku viac kartou, v zahraničí viac v hotovosti (najmä ak nemajú veľa druhov mincí).
Kartou vacsinou ale snazim sa mat v hotovosti 2-5€ aspon a pod 1€ som dala tie drobne vacsinou...ale tak to som nemala bezkontaktnu este. A len nedavno som dominala posledne peniaze z leta z brigady co bola hotovost teraz uz znovu prechadzam na tu kartu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ja platím asi pol na pol, na Slovensku viac kartou, v zahraničí viac v hotovosti (najmä ak nemajú veľa druhov mincí).
na SVK kartu prakticky nepouzivam a vsetko platim hotovostou
@james98 Aj ja neznasam cengace. Ale taky zvazok 100x50€ alebo 100x100€ by bodol ci aj tie neznasas ?