Kto videl Harryho Pottera filmy a čítal aj knihy...čo podla vás nemuseli vo filme vynechat čo bolo v knihe?..Podla mňa tam vynechali dost podstatných vecí na čo by som rád pozrel a zase naopak pridali tam veci čo ani v knihe neboli akoby scenáristi an
Ale filmy sa pridŕžali kníh..A cieľom filmu nie je totálne skopčiť knihu...A myslím si, že tí, ktorí čítali všetky Potterovky si tie veci dokázali domyslieť...
čítala som to strašne dávno, takže si tie rozdiely kniha/film dobre nepamätám, ale viem, že je to jedna z mála filmových spracovaní kníh, kedy ma nič výraznejšie neiritovalo
všetky filmy som videla niekoľkokrát, knihy okrem 7 som čítala všetky 2x (7 len raz)
a pokiaľ si pamätám, tak sa mi nepáčilo, že vo filme vynechali to, že Tonksová a Remus im tam vôbec nepovedali, že čakajú dieťa, stále sa len chystali a až na konci, keď sa objavili ako duchovia tam hovoria o ich synovi
(tým chcem povedať, že myšlienky sa to držalo (aspoň prvé filmy, zvyšok nejako napozeraný nemám) a nič sa tam s knihou veľmi nebilo
odmysliac si fakt, že Dudley mal byť bloňďavý, HP vychudnutý v ksichte (čo minimálne v prvých dvoch dieloch nebol) a mal mať zelené oči ako protiklad k Voldyho červeným (podobný protiklad ako zelená Avada a červený Expeliarmus) a mal ich modré, podobne i Voldy, kt. mal nanajvýš tak červené kruhy pod očami
ja knihy a ich sfilmované podoby veľmi neporovnám, to sú dve rozdielne veci, je jasné, že do filmu sa nedá dať každý detail, inak by jeden film mal 10 hodín...a celkovo sa mi aj filmy veľmi páčili, zas tam nebolo nič také extra vynechané, čo by kazilo dojem...
ako náhodou HP sú filmovo spracované celkom fain...akorát trojku dosť pomenili...viem že som sa kedysi nad tým strašne rozčulovala, len teraz si detaily nepamatam....a vadilo mi že Tonksová nemala žiarivo ružové vlasy, harry nebol strapatý a zelenooký a teraz si na viac spomenúť neveim ale celkový efekt je fain
V HP-čku toho veľa nevynechali.... Ale dosť ma iritovalo čo sa tu už spomínalo, že mal Harry vo filme modré oči. A vo štvorke vynechali Winky a SOPLOŠ A tiež sme vo filme nezistili, čo sa stalo s Bartym Crouchom mladším.
Ja sa nepamätám na nič, čo by pridali, skôr čo vynechali.
že nebol metlobalový zápas posledný vo väzeňovi z azkabanu a úplne som si úplne inak predstavovala aj lupina aj siriusa a svojích fantazijných mám proste radšej než filmových, navzdory tomu že gary oldman je sexi ako bič.
teraz mi to je uz jedno ale ked som bol mladsi mi vadilo ze od styrky vynechavali tvorcovia mnozstvo pasazi a to aj dolezitych. hlavne v tej styrke. tu mali podla mna rozdelit na dve casti jak aj sedmicku bo to bol hrozne slaby diel. najslabsi zo seckych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a pokiaľ si pamätám, tak sa mi nepáčilo, že vo filme vynechali to, že Tonksová a Remus im tam vôbec nepovedali, že čakajú dieťa, stále sa len chystali a až na konci, keď sa objavili ako duchovia tam hovoria o ich synovi
a tiež mi tam chýbal v 4. časti Charlie Weasley
odmysliac si fakt, že Dudley mal byť bloňďavý, HP vychudnutý v ksichte (čo minimálne v prvých dvoch dieloch nebol) a mal mať zelené oči ako protiklad k Voldyho červeným (podobný protiklad ako zelená Avada a červený Expeliarmus) a mal ich modré, podobne i Voldy, kt. mal nanajvýš tak červené kruhy pod očami
Ja sa nepamätám na nič, čo by pridali, skôr čo vynechali.