Ahojte, ja by som sa len chcela spýtať, či viete hrať na nejaký hudobný nástroj. Ak áno, tak na aký? Ako dlho hráte? Myslíte si, že viete hrať dobre na ten hudobný nástroj, alebo?
Ja hrám na klavír, teraz som druháčka na druhom stupni (alias pre tý
Od nejakych 10tich hram rekreacne (aj ked je pravda, ze prve 3-4 roky som hraval 4 hodiny denne) na gitaru, ale nemam pocit, ze by som niekde napredoval. Mozno preto, ze som uz zo zaciatku pochytal kdejake zle navyky, ale tak pre radost mi staci to co viem.
@tommyhot
To je úplne jedno, ak si nachytal nejaké zlozvyky. Ja som sa rok učila hrať na gitare a dokopy som sa nič nenaučila. A kamarát hrá rok a pol, sám sa učil ktovie aké zlozvyky má a hrá tak bestovne, až to nie je možné.
Klavir 10ty rok hram obstojne, pomaly sa zlepsujem
gitara asi 5ty ale malo cvicim
basa 2hy rok a na nej viem najlepsie (hold pre zaciatocnika je fajn sa ucit Dream Theater)
@cupcake007
Úplne ťa s tým cvičením chápem. Ja som bola taká istá, úplne som nechcela cvičiť, nadávala na klavír, a teraz som úplne šťastná, že ma mama do toho donútila, pochvaľujem si to a je to jedna z mála ciest ako dokážem vyjadriť pocity.
A nebudeš náhodou teraz absolvovať?
@sisooolq áno, a stále, keď to niekomu poviem, tak len na mňa čumí, lebo som siedmačka aj v normálnej škole. A aké ste mali tie testy z teórie alebo čo?
@sisooolq hudbu mam velmi rad, no musi ma zaujat, nenavidim jednoduche skladby, resp. take ktore su kompletne nezaujimave a robene pre to aby boli ti co ich hraju cool a neviem co este...
@cupcake007
To jak skoro si tam šlaaa. Ti normálne závidím. Síce..ja som absolvovala vo ôsmom ročníku, ale to je jedno.
Tak najskôr sme mali z tých 20. otázok iba A, lebo to sa musí písať, potom som mala o niekoľko dní z klavíru, a hneď potom, ešte v ten deň som odpovedala.
Nič ťažké.
Ale inak ja sa nad tým dosť stresujem, lebo som mala celých 6 rokov učiteľa, ktorý je síce ako človek v pohode, ale naučiť fakt nevie. Teraz však prišla nová učiteľka a vyzerá, že s ňou to bude fajn
@sisooolq ja som na tom presne tak ako ty, 2. ročník 2. cyklus
a posudzovať ani odsudzovať, ale @veryhappyhippo , podľa mňa ten klavír nie je na takej úrovni ako by mal po 10tich rokoch hrania byť.. resp. takto- keď hráš na base alebo gitare, tak automaticky máš tvrdé brušká prstov a pri hre na klavíri potrebuješ pravý opak- mäkké brušká, aby sa dala melódia čo najlepšie vyjadriť.. rozumieš mi?
@moshpit
Tak to potom z hlavy, to chápem. Ja zabudnem aj za dva mesiace, nieto dva roky.
@cupcake007
Ja som ešte ako škôlkarka nemohla ísť! Sakra.
Ale to sa neboj, ja som tiež mala učiteľa, čo cez hodinu nám niečo nadiktoval a ďalších 50 minút sme iba pozerali, ako zaspáva na stoličke, čiže nič moc. A nevedel dobre vysvetliť, ja som s tým A-čkom mala ozaj veľké problémy. Tak držím palce pri novej učiteľke.
@sadistrom
Aha, tak ďakujem. Už budem nabudúce vedieť.
@aprilynne
Ale nemusí to tak byť vždy. Stačí ak máš v tých prstoch, rukách ale aj srdci ozaj cit, tak to nemusí byť také príšerné. Viem, lebo na pravej ruke som jeden čas mala tvrdé brušká a náhodou to nebolo také zlé.
@octa
Ale určite to nie je také zlé, keď hráš tak dlho.
@sisooolq veď ja nič, ja len že mne to bolo takto povedané.. a aj podľa seba viem že veru s inakšími bruškami sa ťažšie hrá.. ale je to samozrejme individuálne, dá sa pekne hrať aj s tvrdými, len potom je to už iná technika atď. atď.. ale v podstate s tebou súhlasím
Gitara. Ale neviem posúdiť úroveň, neviem, podľa čoho sa to meria. Len že hrávam vždycky bez nôt a nájsť si doprovod pre pesničku, aj náročnejšiu, nie je pre mňa problém. Ale stále sa učím.
@sisooolq
7 rokov som hral na akordeón, ale potom som prestal. Ako odôvodnenie by som povedal: mladý a hlúpy.
2 aj niečo rokov som hral na bicie: prestal som lebo po škole prišla práca, reálne problémy a tak.
A asi pár mesiacov som hrával na klavír, s myšlienkou, že by to bolo praktickejšie ako bicie, ale nakoniec som aj s tým skončil.
Ale bicie, ešte stále pretrvávajú, stále si klepkám, najradšej by som aj hral, ale jednoducho sa nedá...
Hrám na Flaute a Klarinete aktívne. Na flaute 14 rokov a na klarinete 10 rokov. S flautou nemám žiadenroblém, a myslím si že na nej viem hrať dobre, kedže je to veľmi lahký hudobný nástroj, a na klarinete ešte mám čo robiť.
Hrám aj na gitare, ale to som chodila do ZUŠky iba jeden rok a hrám si len keď mám náladu
@sisooolq Určite neprestávaj, hudba je to najlepšie, čo môže byť. Zvlášť (aspoň ja) som mal taký skvelý pocit, keď som vedel že môžem aj ja pridať niečo takého svojho
@aprilynne
suhlasim s tebou, ani zdaleka to nie je take ako by to malo byt, ak by niekto nahodny chcel ohodnotit moju hru na klaviri stavim sa ze mi typne ze hram 2 max 3 roky na klaviri ale to je viac podmienene lenivostou nez bruskami prstov, od viacerych uciteliek klavira som dostal pochvalu, ze mam pekny ton na klaviri tie bruska tomu az ta nevadia si myslim, len treba vediet s tym pracovat
@aprilynne resp. este dodatok, technicky som na tom velmi ale ze velmi zle, ale to je vlastne aj ym, ze ked som chodil na klavir prvych 6 rokov tak ma mala ucitelka, ktora to robila len pre tych 5 penazi co za ucenie dostala a skoro nic ma nenaucila... vlastne moja ZUS bola dost trapnost, kedze vec co som hral na prehravkach v 7. rocniku (preludium v C-dur od Bacha sa to tusim vola) tak to osm im hral na talentovkach...
ja hram na kontrabas, úroveň ťažký amatér, hoci mam vychodenu ZUSku cvicenim by som sa asi mohol vypracovat trochu lepsie, ale mam ine priority. jak povedal bullet, hudba je pre mna ventil.
@sisooolq Ale ani byt ako oni, by nebolo na zahodenie, no takisto ti drzim prsty. Inak len tak pomimo, vcera bolo 22. vyrocie vydania Nevermindu. Kurt je tu furt.
@sisooolq moja učiteľka je strašná perfekcionistka... odmalička som si kvôli nej vybudovala akýsi odpor k chodeniu na klavír, lebo viem, že nech doma trénujem aj 2 hodiny, pre ňu to bude vždy hrozné... nedokázala by som tam chodiť ešte ďalších pár rokov....
@dievcatko13
Tak to nie je dobré, ale nezhnus si preto hru na klavíri. Ja viem, že to možno berieš tak, že proste učiteľka je taká a taká. Ale podľa mňa záleží hlavne na tom, ako sa to páči tebe.
Učiteľka raz zmizne a nakoniec ostaneš ty a klavír. Aj moja učiteľka bola jeden čas fakt hrozná, nič sa jej nepáčilo, nech som to zahrala aj 200 spôsobmi, vadilo jej to a pritom som to zahrala presne ako ona. A tiež som klavír za to neznášala, jeden rok som sa nejako 2 mesiace vyhýbala klavíru.
A teraz som šťastná, že som sa to naučila a nehľadím zvyčajne na to, čo hovorí, ja hrám podľa toho ako cítim, nie ako mi niekto hovorí. A ver, že ja som na seba strašne prísna, čiže kým niečo zahrám tak, aby sa mi to páčilo, je to dosť ťažké a neznášam sa za to, ale hrám aj tak.
@veryhappyhippo ja som ťa nechcela nijak konfrontovať, len si myslím ž gitara a klavír sa nedajú veľmi dobre kombinovať.. že na oba nástroje sa nedá hrať perfektne ak sa na ne hrá naraz ale to je jedno Keď ti to ide, treba len chváliť.. btw, kam si chodil na zuš?
takže klavír, hral som 9 rokov - hudobná ... potom asi 3 roky pauza a odvtedy hrám skoro každý deň, čo je asi 2-3roky ... takže sa skôr učím sám doma čo som zabudol alebo tak.
osobne som velmi kritický na seba, nehrám zle,ale mohlo by to byť ovela lepšie a sám zo sebou nebudem zrejme nikdy spokojný na 100% ... ale ludia z okolia si o mne tiež myslia že viem hrať výborne.
Inak viem hrať tiež na bicie, perkusie, trochu na gitaru, trochu menej na flautu hh a to je z nástrojov asi všetko čo som kedy vyskúšal, samotná hra nieje zložitá na učenie, naučiť sa to môže každý stačí mať iba rytmus a odhodlanie ...
@melancholik
Takže tiež si taký šikovný.
S tou kritikou ti úplne rozumiem. Niekedy neviem, či je to dobré alebo zlé, byť na seba prehnane kritický.
Áno.
@sisooolq Tak ak by som ta poprosil, vyroky typu "to mna vobec nezaujima" vo mne vyvolavaju smutok Ak chces aj nieco podobne dat najavo, prosim urob to inou formou
@okay
Akože a čo ti mám na to povedať? Ja nikoho nemienim presviedčať o svojej pravde, keď niekto ani nepočúva. Je to tvoja vec, čo si o tom myslíš. Inou formou, to je ako? Radšej nereagovať už vôbec? Fajn..
A ja ti budem vďačná, keď ma konečne prestaneš volať teta, nie je to ani len vtipné.
@marleymt
Poviem to tak, ako som si to zapamätala. Je to nejaká drevená bednička, tuším perkusný a latinskoamerický nástroj (či? ). No a vlastne sa hrá prstami a dlaňami tak, že sa búcha do nejakej ozvučenej dosky? Toto som si zapamätala.
@sisooolq áno čosi také je to bedňa s gitarovými strunami natiahnutými vo vnútri a s otvorom na zadnej strane. sadneš na to a búchaš, ideálne do rytmu. sú machri, ktorí s tým vedia napodobniť celú sústavu bicích, ale to musíš mať dobrého hráča a tiež kvalitný nástroj. ale pôvodne sú to perkusie, ja zároveň s tým používam ešte rytmické vajíčko, to je taká sranda naplnená maličkými guličkami, ktoré keď sa ti rozsypú na koberci tak to ešte tri roky zbieraš, a s ktorou sa dajú robiť kadejaké veci. no a takto sa môžeš zamiešať nejakému hudobníkovy do pesničky, keď potrebuje rytmus,podľa ktorého by sa riadil, alebo len potrebuje niečo "dozdobiť" a tak.
ja hlavne nie som žiaden profík, mňa to len strašne baví, rovnako ako gitara. a nemám s tým nejaké veľké ambície, len tak občas, keď je vhodná chvíľa zahrať si čosi a zaspievať s kamarátmi a tak. alebo keď má človek potrebu do niečoho trieskať dlaňami, tak toto je celkom fajn nástroj
a @atep ja neviem hrať poriadne na nič, ja sa len učím...a neviem, ako sa dá učiť hrať na perkusie...ja som sa učila len tak, že chytíš rytmus a ideš...a na gitare len podľa akordov, noty netuším ani kde aké sú ja to všetko len tak veľmi rekreačne
@sisooolq zoženieš to kade kde, ja mám z bazoša, lebo som na prvýkrát nechcela za to dávať veľa peňazí » hudba.bazos.sk/?hledat=CAJON+&...
a potom spravíme stretko, a budeme trieskať spolu
@sisooolq máš niekde aj niečo (video/mp3) v akcií? Rád by som videl ako hráš Ja 16-ty rok, ale skôr som sluchový (cigánsky ako notový hráč Tu je 1 song z mojej tvorby (zajtra tam pribudne ďalší). » musescore.com/martinsuchy/und...
@martinko133
Oh bože.. Tak na teba asi nemám..si ozaj šikovný. A nie, nikde nemám nahraté, že by som niečo hrala, zvyčajne hrám len tak, pre seba, ani kamarátom moc nehrám.
No, tak sa pridam aj ja
akordeon - ZUS 7+4 roky
gitara (el. + akust.) samouk ..uz to bude asi 8 rokov
klavir - ZUS - teraz treti rok
heligonka a ustna harmonika - sem tam, ked mi pride pod ruku
... a stale ma to neprestalo bavit ...uz len nech sa mi dostanu pod ruku husle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
188 komentov
aaaa trochu gitara.
To je úplne jedno, ak si nachytal nejaké zlozvyky. Ja som sa rok učila hrať na gitare a dokopy som sa nič nenaučila. A kamarát hrá rok a pol, sám sa učil ktovie aké zlozvyky má a hrá tak bestovne, až to nie je možné.
Na pohároch? Aaa, to mi musíš niekedy zahrať. A veľa toho vieš teda.
Kamarát ma raz učil na bicie...hrozné!
@die
Ja som taká vždy, keď sa naučím niečo nové hrať, potom to už aj mne lezie na nervy.
gitara asi 5ty ale malo cvicim
basa 2hy rok a na nej viem najlepsie (hold pre zaciatocnika je fajn sa ucit Dream Theater)
Úplne ťa s tým cvičením chápem. Ja som bola taká istá, úplne som nechcela cvičiť, nadávala na klavír, a teraz som úplne šťastná, že ma mama do toho donútila, pochvaľujem si to a je to jedna z mála ciest ako dokážem vyjadriť pocity.
A nebudeš náhodou teraz absolvovať?
@veryhappyhippo
Aký hudobník ďalší.
Prog is love, prog is life.
To vážne?
@cupcake007
To jak skoro si tam šlaaa. Ti normálne závidím. Síce..ja som absolvovala vo ôsmom ročníku, ale to je jedno.
Tak najskôr sme mali z tých 20. otázok iba A, lebo to sa musí písať, potom som mala o niekoľko dní z klavíru, a hneď potom, ešte v ten deň som odpovedala.
Nič ťažké.
Tak áno, to máš pravdu. Hudbu milujem aj ja, ale nie nezaujímavú, jednoduchú a nehudobnú. To hudba nie je.
Čo to znamená prog?
Ale inak ja sa nad tým dosť stresujem, lebo som mala celých 6 rokov učiteľa, ktorý je síce ako človek v pohode, ale naučiť fakt nevie. Teraz však prišla nová učiteľka a vyzerá, že s ňou to bude fajn
a posudzovať ani odsudzovať, ale @veryhappyhippo , podľa mňa ten klavír nie je na takej úrovni ako by mal po 10tich rokoch hrania byť.. resp. takto- keď hráš na base alebo gitare, tak automaticky máš tvrdé brušká prstov a pri hre na klavíri potrebuješ pravý opak- mäkké brušká, aby sa dala melódia čo najlepšie vyjadriť.. rozumieš mi?
mám hudobný sluch, čiže kuknem nejaký ten tutorial, a niekedy to ide, niekedy nie
Tak to potom z hlavy, to chápem. Ja zabudnem aj za dva mesiace, nieto dva roky.
@cupcake007
Ja som ešte ako škôlkarka nemohla ísť! Sakra.
Ale to sa neboj, ja som tiež mala učiteľa, čo cez hodinu nám niečo nadiktoval a ďalších 50 minút sme iba pozerali, ako zaspáva na stoličke, čiže nič moc. A nevedel dobre vysvetliť, ja som s tým A-čkom mala ozaj veľké problémy. Tak držím palce pri novej učiteľke.
@sadistrom
Aha, tak ďakujem. Už budem nabudúce vedieť.
@aprilynne
Ale nemusí to tak byť vždy. Stačí ak máš v tých prstoch, rukách ale aj srdci ozaj cit, tak to nemusí byť také príšerné. Viem, lebo na pravej ruke som jeden čas mala tvrdé brušká a náhodou to nebolo také zlé.
@octa
Ale určite to nie je také zlé, keď hráš tak dlho.
A čo je to A-čko? Nechápem
Nevolá sa náhodou Valér?
No veď jedna otázka je rozdelená na: po a), po b) a po c), nie? Tak to a) mám na mysli.
Hej? Tak to je pekné, mne prvý cyklus nechýba. Tak pokračuj, vtedy je to ešte lepšie.
Ahá, už chápem
Trinásty rok? Ohhh.. Dosť teda.
@exminutes
Asi nevieš, čo je to hudobný nástroj. Alebo majú tvoji rodičia divné nervy.
@aprilynne
Čo ja viem, stále hrám rovnako. Ale teda možno u každého je to trochu iné.
@cupcake007
Tak potom nič. Alebo sú všetci takí spachtoši.
Tak to je super, že ťa to stále baví.
@hexo
Z vlastnej vôle nie, ale z niečej inej áno?
ale na druhý stupeň sa nechystám ani omylom
velmi primitivne ale bavi ma to
skusala som este na citare, akordeone, mandoline, priecnej flaute a violoncele a co ja viem, vela toho bolo
Prečo?
@vakker
Naučíš sa.
@hoperpohroma
OOOOOOOOOOOOOOOOOO Och..
@waagbistritz69
Tak to je chyba.. :/ Ale ak nebol čas alebo tak, tak je to iné.
7 rokov som hral na akordeón, ale potom som prestal. Ako odôvodnenie by som povedal: mladý a hlúpy.
2 aj niečo rokov som hral na bicie: prestal som lebo po škole prišla práca, reálne problémy a tak.
A asi pár mesiacov som hrával na klavír, s myšlienkou, že by to bolo praktickejšie ako bicie, ale nakoniec som aj s tým skončil.
Ale bicie, ešte stále pretrvávajú, stále si klepkám, najradšej by som aj hral, ale jednoducho sa nedá...
Hrám aj na gitare, ale to som chodila do ZUŠky iba jeden rok a hrám si len keď mám náladu
Aha.
Áno, tú mladosť a hlúposť poznám. Ja som chcela prestať s klavírom. Ľutovala by som to viac než čokoľvek iné.
Držím palce teda.
@lem0n
Aj ja céém elektirckú gitaru.
a teba ak to baví, tiež rob všetko preto, aby si v tom napredovala...
Ani sa nechystám prestať. Jeden čas som uvažovala nad kariérou klaviristky, ale to už by som sa moc preceňovala, si myslím.
Nemáš zač.
Áno, snažím sa, robím pre to všetko. Ale ja už asi veľmi nenapredujem.
Chcela som ísť na konzervatórium, ale nemala som na výber medzi gymplom..a gymplom.
Ale aj tak ďakujem.
Ale na gitare hrajem 6 rokov, na klavíri 2 a čo to v ne-triezvom stave sa snažím aj na ústnej harmonike.
Nie som zase taká dobrá, aby som si mohla veriť, že by som uspela v kariére ako klaviristka.
suhlasim s tebou, ani zdaleka to nie je take ako by to malo byt, ak by niekto nahodny chcel ohodnotit moju hru na klaviri stavim sa ze mi typne ze hram 2 max 3 roky na klaviri ale to je viac podmienene lenivostou nez bruskami prstov, od viacerych uciteliek klavira som dostal pochvalu, ze mam pekny ton na klaviri tie bruska tomu az ta nevadia si myslim, len treba vediet s tym pracovat
Nemusíš byť ako oni, hlavné že sa snažíš, čo je lepšie ako byť ako oni. Držím palečky.
@marleymt
Ja som zvedavá teraz!
cca od 17tich hrám na bicie - nástroj, v ktorom som sa "našiel" a chcel by som sa mu venovať profesionálnejšie, 2 roky chodím do súkromnej zuš.
cca polrok sa učím na gitare
a chcel by som si raz vyskúšať zahrať na benjo, theremin vibrafón, zlatý dážď a iné perkusie
ale hudbu beriem len ako spôsob ventilu, nič viac
Tak tú gitaru by som brala. :p
Zatiaľ skúšam sama.
Pribrať nechcem a vyjebem sa radšej na teba.
Keď stratíš hlas, čo si chceš hmkať? A ja budem mať stále klavír. Ty si ničíš život hlúposťou, ale buď si aký chceš.
@marleymt
No dobre, neviem, čo to je. Ale aby som ťa neotravovala otázkami, že čo to je, idem si to čumnúť na gúgel.
Super.
@wosush
To vážne? Že som si to ani neuvedomila.
A určite to nie je na zahodenie, byť ako oni. A ďakujem.
Takto aj vela ludi skonci s matematikou napriklad.
Tak to nie je dobré, ale nezhnus si preto hru na klavíri. Ja viem, že to možno berieš tak, že proste učiteľka je taká a taká. Ale podľa mňa záleží hlavne na tom, ako sa to páči tebe.
Učiteľka raz zmizne a nakoniec ostaneš ty a klavír. Aj moja učiteľka bola jeden čas fakt hrozná, nič sa jej nepáčilo, nech som to zahrala aj 200 spôsobmi, vadilo jej to a pritom som to zahrala presne ako ona. A tiež som klavír za to neznášala, jeden rok som sa nejako 2 mesiace vyhýbala klavíru.
A teraz som šťastná, že som sa to naučila a nehľadím zvyčajne na to, čo hovorí, ja hrám podľa toho ako cítim, nie ako mi niekto hovorí. A ver, že ja som na seba strašne prísna, čiže kým niečo zahrám tak, aby sa mi to páčilo, je to dosť ťažké a neznášam sa za to, ale hrám aj tak.
S tou matematikou na niečo narážaš?
Ale nemyslel som si ze by si sa citila oslovena, teta S
Ja som to tak vedela, že tým narážaš na niečo.
No budem sa cítiť oslovená, tomu ver.
Veď ja nie som ani urazená, ani som to zle nezobrala.
Krucišpás, nevolaj ma tak.
Čo tak Silvia alebo Silvia alebo Sisa?
osobne som velmi kritický na seba, nehrám zle,ale mohlo by to byť ovela lepšie a sám zo sebou nebudem zrejme nikdy spokojný na 100% ... ale ludia z okolia si o mne tiež myslia že viem hrať výborne.
Inak viem hrať tiež na bicie, perkusie, trochu na gitaru, trochu menej na flautu hh a to je z nástrojov asi všetko čo som kedy vyskúšal, samotná hra nieje zložitá na učenie, naučiť sa to môže každý stačí mať iba rytmus a odhodlanie ...
Takže tiež si taký šikovný.
S tou kritikou ti úplne rozumiem. Niekedy neviem, či je to dobré alebo zlé, byť na seba prehnane kritický.
Áno.
Bez toho teta, poprosím.
Neviem.
Čo tebou?
Nie, len sa mi momentálne nechcelo..
Ako moc ma netrápi, že si myslíš, že je to výhovorka, nemusíš mi veriť.
Prečo?
Nie je..
a rok na gitaru
Budem ti velmi vdacny, teta
Akože a čo ti mám na to povedať? Ja nikoho nemienim presviedčať o svojej pravde, keď niekto ani nepočúva. Je to tvoja vec, čo si o tom myslíš. Inou formou, to je ako? Radšej nereagovať už vôbec? Fajn..
A ja ti budem vďačná, keď ma konečne prestaneš volať teta, nie je to ani len vtipné.
A vtipne to bolo, aspon trochu, a aspon chvilu
Ja nikdy nemám potrebu hovoriť/písať "ale je to tak", keď mi to nestojí za to. Za inú pravdu by som sa bila aj do krvi.
Čoho je moc, toho je moc.
CHrobák, to neviem. Ani nepodstatný, o tom by sa dalo polemizovať.
What the heck? To radšej nič potom..
No ja neviem..
Radšej nie.
Doteraz som počúvala srdce, byť bezcitná (dobre, bezcitná iba navonok) je oveľa lepšejšie.
Tak to si šikovná..!
A tie bicie verím. :3
@okay
Ako môžeš vedieť?
Kľudne aj motyku, ale tí ľudia by tam neboli, keby ja som nebola naivná.
Ja viem, preto som aj naivná bola, ale to je jedno, nevieš-nerieš. A ja nechcem byť naivná.
V poriadku?.....uhm. :ehm:
Ono ako sa vezme, že v poriadku. A áno, občas dokážem mať dobré herecké výkony, pokiaľ nechcem, aby niekto vedel, že nie som v poriadku.
Veľmi, veľmi zle.
To som vždy a..áno, céém.
Dojdi si do Polusu, kupim ti horalku
No dobre, keď myslíš.
Keby sa mi chce trepať do Polusu. Aleeeeeee...
Jasné.
Ale to sa týka umeleckej, pre radosť hrám si často
Poviem to tak, ako som si to zapamätala. Je to nejaká drevená bednička, tuším perkusný a latinskoamerický nástroj (či? ). No a vlastne sa hrá prstami a dlaňami tak, že sa búcha do nejakej ozvučenej dosky? Toto som si zapamätala.
A k téme, ja viem hrať tak akurát druhým ľuďom na nervy
ja hlavne nie som žiaden profík, mňa to len strašne baví, rovnako ako gitara. a nemám s tým nejaké veľké ambície, len tak občas, keď je vhodná chvíľa zahrať si čosi a zaspievať s kamarátmi a tak. alebo keď má človek potrebu do niečoho trieskať dlaňami, tak toto je celkom fajn nástroj
a @atep ja neviem hrať poriadne na nič, ja sa len učím...a neviem, ako sa dá učiť hrať na perkusie...ja som sa učila len tak, že chytíš rytmus a ideš...a na gitare len podľa akordov, noty netuším ani kde aké sú ja to všetko len tak veľmi rekreačne
Ale tak to musí byť super. Kde to zoženiem? Aj ja chcem také, okrem toho, ja rada dlaňami do niečoho trieskam, mne sa to bude hodiť.
» hudba.bazos.sk/?hledat=CAJON+&...
a potom spravíme stretko, a budeme trieskať spolu
Aha. To ma nenapadlo.
A tak ďakujem, ja by som si to možno aj kúpila. Vyzerá to také v pohode.
Okej, súhlasím.
Nezabudnem, neboj sa.
OBSTOJNE?! ta toto oprav !
precitala som nerev
ty daco ine ze
Oh bože.. Tak na teba asi nemám..si ozaj šikovný. A nie, nikde nemám nahraté, že by som niečo hrala, zvyčajne hrám len tak, pre seba, ani kamarátom moc nehrám.
akordeon - ZUS 7+4 roky
gitara (el. + akust.) samouk ..uz to bude asi 8 rokov
klavir - ZUS - teraz treti rok
heligonka a ustna harmonika - sem tam, ked mi pride pod ruku
... a stale ma to neprestalo bavit ...uz len nech sa mi dostanu pod ruku husle