zalozim tuto diskusiu lebo ma zaujima vas nazor. v inej mojej diskusii na mna jedna nemenovana osobka vyskocila zato, ze mam vztah od 13tky. takze sa pytam, zda sa vam az take nenormalne, ze niekto si nasiel lasku na konci 13tky??podotykam, ze teraz mam 1
@hajzelodkosti - preco myslis?? poviem ti to na priklade - v rodine niesom sama kto mal tak skoro vztah..sestra zacala tiez v 13tke.teraz ma 19..a vies co?? je stale s tym istym.zda sa ti, ze by nedokazala aj v tom veku lubit??? @gothispoethic - to bolo v dobrom? ci?
@enajka v tom veku urcite nelubila prislo to casom...teda cim bola starsia...to co 13 rocne dievcata prezivaju nie je laska...inak niekotere 19 rocne nevedia co je to laska, takze moc by som nehovoril....
@hajzelodkosti - dobre. podla tvojho nazoru nevie co je to laska mozno ani 30 rocna, nie? podla mna je to aj tak u kazdeho individualne. a clovek zisti, co je prava laska az po urcitych skusenostiach (nehovorim o kurveni sa..ale napr.aj s tym istym partnerom - rozne hadky, kompromisy a pod)...netvrdim, ze ja som ta co vie vsetko na svete. ja len hovorim, ze nieje to nieco preco by ma mali ludia odsudzovat - podla mna. @roborossen - moj priatel ma o dost viac ako ja..zalezi tak natom?
@enajka dobre koncim nebudem sa dalej bavit s dakym spochabenim deckom co zacina prekrucat to co som napisal a bere to dosloven a hlavne to nevie pochopit. No dievca ty musis mat tych skusenosti ako 15 rocna...
Som si aj myslel lebo on uz je ako tak zodpovedný a "iny", ako tvoji rovesníci, aj preto si myslim ze vam to tak dlho vydržalo. Takze prajem vela strastia aj nadalej
@hajzelodkosti - neboj sa. aj ty si pre mna este decko. pri tych ludoch s ktorymi sa bezne stretavam..a este si sa pekne prejavil aj tym, ze hned zacnes urazat nevadi aj taki ludia musia byt..prajem pekny den
láska to jednoznačne je.. láska je to ked máte niekoho radi.. a kedže si s ním, tak ho máš určite rada..
berie sa to tak, lebo človek v 13.. vlastne v puberte je strašne citlivý.. neustále sa mení, menia sa jeho názory a postoje.. formuje sa.. a kebyže si vezmeš že s ním máš ostať od 13 rokov tak je to hrozne veľká náhoda že by to vyšlo.. v 13, 20, 26 rokoch a neskôr.. to sú úplne ale úplne iné pohľady na svet.. človek sa môže komplet zmeniť
+ sa k tomu berie to, že v takýchto vzťahoch to potom rýchlo zklzne k sexu a ak otehotnie 13 či 14 ročné dievča.. nie je to boh vie čo..
no ak sa máte radi a chcete spolu tráviť čas, tak na tom nič zlého nie je.. uživajte si, majte sa radi.. ľúbiť a byť ľúbený je predsa krásne..
@roborossen - no to teda je zodpovednejsi nedokazem sa rozpravat so svojimi rovesnikmi.a preto aj chapem ako berete vy mna - ako male decko, ktore ani len netusi co je to mat niekoho rad ale aj tak dakujem
@plarika - niesom az taka nezodpovedna aby som zacinala so sexom tak skoro. a pred 15tkou by ma ani nehlo - nevystavila by som priatela takemu riziku. to , ze sa mi menia nazory a postoje podla mna pravda. a nad tym som sa uz zamyslala ale myslim, ze to u mna nehra moc nejaku rolu. rozumiem si teraz zvacsa so starsimi a myslim, ze to tak aj zostane no uvidime no dakujem za podporu
no ja by som to skor komentovala, tak, ze ta lutujem, pretoze ako 13rocna a hned mat vztah az doteraz.. ved to si este dieta a prichadzas o kusok svojho detstva..o com to je??? mam synovca a ten ma 9 dufam, ze si nenajde lasku na cely zivot ked bdue mat 10
no ale inak, ak ti to tak vyhovuje tak preco nie??? nic nieje nemozne a myslim, ze vdaka tomu, ze priatel ma viac rokov, tak preto vam to vydrzalo...
@petika - vela ludi mi povedalo, ze prichadzam o svoje detstvo. ale ja to beriem asi takto - aj napriek tomu, ze ho mam sa mozem chodit zabavat s kamaratkami. mozem sa blaznit. komentovat inych chalanov ako ostatne. tak isto prezivam prvu lasku ako bude kazde dievca. aj ked trochu skor. teraz sa citim velmi velmi stastna. mam uzasneho priatela. dobre kamaratky a nemam pocit ako by mi nieco chybalo.a co sa tyka toho, ze je starsi. ano ma to velmi vela pozitiv. a ked vidim ako sa spravaju ti 15 rocni ku svojim kvazi partnerkam je mi z toho zle. a tak ma asi aj ostatni beru - ako cloveka, ktory lubi jeden mesiac jedneho a druhi mesiac druheho ale tak to nieje .... drzim palce tvojmu synovcovi aby sa mu laska pritrafila az neskor a tebe dakujem
@enajka jasne jasne ako ty povies tak bude no super a to ako robi dopelou, ze ty sa stretavas so stasimi? a urazanie nie je prejav nicoho, uraza decko, uraza stary, mlady kazdy...takze porozpravaj si a bud v tom, ze si zamilovana prajem ti to...
@hajzelodkosti - teraz zase prekrucas ty.ja som nepovedala, ze ma to robi dospelou. tym som chcela povedat, ze tak isto ako som JA decko, si aj TY..ano uraza kazdy ale pre mna je urazanie prejavom deckosti a utoku, ked uz dosli argumenty
POdla mna vek nehra v laske ulohu ale neplati to stale..Predstavte si ze moja kamoska mala 15 ked zacala chodit s 20rocnym.. Ona este len v stadiu puberty a on uz dospely a zrely muz..Ine by bolo keby uz aj ona mala 18 ale nemala..no je toto podla teba normalne a dobre..lebo podla mna nie..a tak isto aj ty..dobre mozno to je laska ale vacsina ludi si myli opak a s tym nic nespravis...
@kindersurprise - u mna je ten vekovy rozdiel este vacsi takze tak.. ja viem, ze nas ludia budu neustale odsudzovat. ale poznam par parov co maju taky vek. rozdiel a funguju uz vela rokov uplne v pohode. a tak isto ani my ten rozdiel nepocitujeme. je to o dost lepsie ako s rovesnikom. a nikdy som nechcela mat priatela v mojom veku...ale o tomto tato diskusia nebola
@tesfaye - pedofil je clovek, ktoreho vzrusuju deti bez pohlavnych znakov tj. ochlpenie, menstruacia, prsia, zaoblenie bokov atd atd. a to dievca v 13tich a pochopitelne aj v 15tich ma. on nieje so mnou len kvoli mojmu telu ale aj kvoli povahovym vlastnostiam....o pedofilii sa tu ani neda hovorit
@mimi15 - ved ano. clovek nepreziva hned zo zaciatku vztahu lasku. najskor je prve zamilovanie, ktore ale nema nic spolocne s laskou. az ked padnu tie ruzove okuliare, AZ vtedy sa da hovorit o laske.
Pedofília je v odbornom poňatí trvalá alebo dlhodobá náklonnosť či reaktivita s erotickým rozmerom prevažne alebo výlučne voči nedospelým chlapcom alebo dievčatám.
@tesfaye - okey..takze mi chces povedat, ze vsetky pary, ktore poznam co boli spolu asi od svojej 14-15-16tky...a maju vacsi vekovy rozdiel ako 5..su hned pedofilia hej? len si davaj trosku pozor na jazyk.lebo mojej kamaratky mama a otec su asi v takom vztahu.moja sestra je v takom vztahu. moja teta je v takom vztahu. a ja tiez....takze tisko
mala si 13 ako si písala...chlapík mal vyše 20...prečo si nebol ten chlapík schopný nájsť niekoho vo svojom veku? a musel si hladať siedmačku na základke??
a z chlapskej strany kecy o láske?? dievča ešte si asi naivná
@tesfay - nasa laska nebola planovana. bolo to nahodne. mal aj partnerky v jeho veku. len vtedy sme si proste padli do oka..... to, ze mi hovori ako ma lubi ma sice potesi ale neverila by som tomu, keby neboli skutky. viem, ze chlapi budu rozpravat hocico len aby dostali dievca do postele. ale tu je to o niecom inom. dokazuje mi to skutkami a nie slovami. do sexu ma nenuti....
tak... vek by mal hrať úlohu je od teba jednoznačne o dosť starší... ale - poznám pár, v ktorom dievča malo 12 a chalan 18, keď spolu začali chodiť a ak sa nemýlim, sú spolu doteraz (a ak aj nie, vydržalo im to veľmi dlho, to dievča má dnes 19). a vôbec poznám viac párov, ktorí majú medzi sebou nejaký väčší vekový rozdiel (tie dievčatá majú pod 18, len sa im to zvyklo po čase rozpadnúť, až na jeden prípad, čo nič nemení na tom, že sa to dá aj s väčším vekovým rozdielom).
názory meníš a eštelen budeš meniť, to je jasné, ale tak na druhej strane, vraví sa - láska je slepá, čiže nielenže nepozerá na krásu, nepozerá ani na vek, na pôvod, národnosť atď. takže vôbec neodsúvam možnosť, že by vám to mohlo vyjsť. len ako tu bolo spomínané, môžeš mať raz pocit, že si nič v mladosti neprežila, ja som síce vážny vzťah nemala vôbec, ale kamarátka má 16, rok chodí s frajerom, ktorý má mimochodom ak sa nemýlim 24 rokov (čiže je to koniec koncov podobný prípad ako ty) veľmi sa ľúbia, všetci vidia, že sú si súdení, ale táto jedna vec ju mrzí, že tá mladosť jej uniká vážnym vzťahom a starším partnerom...
a keď mám byť úprimná, ja mám 18, vždy som chcela vážny vzťah, nie nejaké hry a nikdy mi to nevyšlo a dnes, keď mám osemnásť si vravím, že neviem, či som na vážny vzťah už pripravená, ešte sa cítim mladá... no myslím si, že ak sa ľúbite, nemala by si hľadať prekážky, láske aj tak nerozkážeš ostatní nech si hovoria čo chcú
rozum sa nedá merať vekom - povedané jednoducho. Existujú výnimky, a okrem iného niekto nemá rozum nikdy...ale to je o inom. Vek už neriešme.
Ale byť s jedným, iba jedným chalanom to je sila! Aby ste mi rozumeli, nemyslím práve na sex, ale len na spoznávanie, zážitky...a tak, na niečo krásne a napínavé, čo patrí k mladosti a o toto sa obrala.
Neviem, či chváliť sa tým, že je len s jedným chalanom je na závisť.
JEDNO VŠAK ZATIAĹ ENAJKA DOKÁZALA - ASI OZAJ NIE JE TAKÉ DECKO, za aké ju máte.
Že sa rozhodla žiť tak ako žije je jej vec a jej rozhodnutie.
hmm na konci 13 rokov ,som ja este ani poriadne nevedela co je "chalan" ---to som sa dozvedala az neskor DD ja sice som nemala este ziadny vztah ,ale parkrat som uz bola zalubena ,no aj v tych 13 sa mi jeden chlapec velmi pacil (spoluziak) no v tychto rokoch sa podla mna neda hovorit o nejakej velkej laske ,mozno ta laska prisla az casom u vas ,ale pre teba to bolo nieco nove a nepoznane (myslim city ) a preto si si myslela uz vtedy ze to je laska ,no ta prisla az casom )
a myslim si ze na veku az tak nezalezi... dolezite je ci sa mate radi a ci si rozumiete .. drzkam palce aby vam to dlho vydrzalo ... laska predsa kvitne v kazdom veku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
berie sa to tak, lebo človek v 13.. vlastne v puberte je strašne citlivý.. neustále sa mení, menia sa jeho názory a postoje.. formuje sa.. a kebyže si vezmeš že s ním máš ostať od 13 rokov tak je to hrozne veľká náhoda že by to vyšlo.. v 13, 20, 26 rokoch a neskôr.. to sú úplne ale úplne iné pohľady na svet.. človek sa môže komplet zmeniť
+ sa k tomu berie to, že v takýchto vzťahoch to potom rýchlo zklzne k sexu a ak otehotnie 13 či 14 ročné dievča.. nie je to boh vie čo..
no ak sa máte radi a chcete spolu tráviť čas, tak na tom nič zlého nie je.. uživajte si, majte sa radi.. ľúbiť a byť ľúbený je predsa krásne..
no ale inak, ak ti to tak vyhovuje tak preco nie??? nic nieje nemozne a myslim, ze vdaka tomu, ze priatel ma viac rokov, tak preto vam to vydrzalo...
kazdopadne nech vam to vydrzi aj dalej
s niečím si to pleteš...pedofília je:
Pedofília je v odbornom poňatí trvalá alebo dlhodobá náklonnosť či reaktivita s erotickým rozmerom prevažne alebo výlučne voči nedospelým chlapcom alebo dievčatám.
dievčina...chlapi toho nakecajú
zalezi na tom ako si rozumiete,a ako ste navzajom tolerantny k sebe,
na schopnosti robit kompromisy,...a ano myslim ze aj v 13 stich,aj 15 stich mozes prezivat lasku,clovek preziva lasku cely zivot,
ale cim je starsi clovek tym sa forma lasky meni,
ja osobne som sice zo vztahmi zacala az v 17-stich,...
ale prajem vela stastia,....
mala si 13 ako si písala...chlapík mal vyše 20...prečo si nebol ten chlapík schopný nájsť niekoho vo svojom veku? a musel si hladať siedmačku na základke??
a z chlapskej strany kecy o láske?? dievča ešte si asi naivná
tak... vek by mal hrať úlohu je od teba jednoznačne o dosť starší... ale - poznám pár, v ktorom dievča malo 12 a chalan 18, keď spolu začali chodiť a ak sa nemýlim, sú spolu doteraz (a ak aj nie, vydržalo im to veľmi dlho, to dievča má dnes 19). a vôbec poznám viac párov, ktorí majú medzi sebou nejaký väčší vekový rozdiel (tie dievčatá majú pod 18, len sa im to zvyklo po čase rozpadnúť, až na jeden prípad, čo nič nemení na tom, že sa to dá aj s väčším vekovým rozdielom).
názory meníš a eštelen budeš meniť, to je jasné, ale tak na druhej strane, vraví sa - láska je slepá, čiže nielenže nepozerá na krásu, nepozerá ani na vek, na pôvod, národnosť atď. takže vôbec neodsúvam možnosť, že by vám to mohlo vyjsť. len ako tu bolo spomínané, môžeš mať raz pocit, že si nič v mladosti neprežila, ja som síce vážny vzťah nemala vôbec, ale kamarátka má 16, rok chodí s frajerom, ktorý má mimochodom ak sa nemýlim 24 rokov (čiže je to koniec koncov podobný prípad ako ty) veľmi sa ľúbia, všetci vidia, že sú si súdení, ale táto jedna vec ju mrzí, že tá mladosť jej uniká vážnym vzťahom a starším partnerom...
a keď mám byť úprimná, ja mám 18, vždy som chcela vážny vzťah, nie nejaké hry a nikdy mi to nevyšlo a dnes, keď mám osemnásť si vravím, že neviem, či som na vážny vzťah už pripravená, ešte sa cítim mladá... no myslím si, že ak sa ľúbite, nemala by si hľadať prekážky, láske aj tak nerozkážeš ostatní nech si hovoria čo chcú
a btw čo ja viem mne sa to zdá nereálne tieto rozdiely lebo dnešné 15-stky nazývajú chalanov v mojom veku pedofilmi...
Ale byť s jedným, iba jedným chalanom to je sila! Aby ste mi rozumeli, nemyslím práve na sex, ale len na spoznávanie, zážitky...a tak, na niečo krásne a napínavé, čo patrí k mladosti a o toto sa obrala.
Neviem, či chváliť sa tým, že je len s jedným chalanom je na závisť.
JEDNO VŠAK ZATIAĹ ENAJKA DOKÁZALA - ASI OZAJ NIE JE TAKÉ DECKO, za aké ju máte.
Že sa rozhodla žiť tak ako žije je jej vec a jej rozhodnutie.