Je ťažké sa naučiť hrať na gitare? Plánujem si kúpiť a naučiť sa hrať na nejakom hudobnom nástroji, zvažujem práve gitaru. Ak sa v tom vyznáte poradte aká na začiatok, koľko vám trvalo kým ste sa na nej naučili hrať, poprípade mi odporučte iný hudobný nás
jj je to celkom tazke aj ked moja mama sa to zevraj naucila uplne sama , ale musis poznat noty! a zarucujem ti ze ta budu strasne bolet prosty a zhrubne ti tam koža.! ale ina cje to super, nevzavaj sa !!drzim palce
ja som plánoval toto isté, požičal som si staru gitaru od strýka , ale proste nemal ma do učiť, v jednom trápnom krúžku nás nenaučili nič, to bolo oničom, tam som už ani nechodil, a samemu sa mi nejako neste cvičiť, ale iste obdobie som cvičieval tak pre rokom skoro, keby to robim do dnes tak to už hadam aj viem
ale zas to bola gitara s kovovými strunami.....a s ladením by som mal tiež problémy, ale zas vedet by som to určite stel
to je blbost ze treba vediet noty... ja ich neviem doteraz a to hram dva roky
naucil som sa citat taby a nainstaloval som si program guitar pro 5 na ktory som si stahoval tie taby roznych pesniciek... potom este youtube je dobry ucitel
Začni s gitarou tá je podľa mňa dosť lahká. Neuč sa zbytočne noty ale na internetových stránkach alebo v spevníkoch si nájdi akordy a nauč sa takt. 2/4 (dvojštvrťový) a 3/4 (trojštvrťový) ak sa naučíš tieto takty a pár základných akordov budeš vedieť hrať na gitaru. Ak sa chceš učiť preludovať (vybrnkávať) potrebuješ na to noty a pri tomto by som ti poradil učiťeľa ktorý noty ovláda. Zo začiatku budú tvoje prsty ubolené ale po 2 dňoch by si mali tvoje prsty zviknúť. Potom neprestávaj trénovať lebo ti poštáriky na prstoch stvrdnú a hra bude opäť bolestivá (viem to z vlastnej skúsenosti). Držím palce =D
kovove struny su k**** mozes si dat aj nilonove ale tie moc neladia,nemaju az tak dokonaly zvuk..inak aj teoria je dost dolezita kazdy to len podcenuje ale robi to vela
je to lahke tazke podla toho či maš talent a či maš sluch ja sluch nemam to je zle ale alent mám veľký hovorí učitel PS: tie prsty poďla toho aké máš struny ked máš gumy nič a ked maš ocelove ako napr.ja ta to chvilku stipe a su tam plzgiere ale po nejakej dobe tam budeš mať kožu jak na pätex)
@wampirekiss oboje su na nieco... ked chces vybrnkavat je lepsie pouzit nilonove struny... nilonove struny maju pri vybrnkavani krasny zvuk a su na to urcene. Naopak kovove struny su urcene na hranie v takte a nie na preludovanie =D
pocul som taky vyrok ze: talentovany clovek ma vyhodu tu ze ho bavi cvicit.
tzn nemusis mat nvm aky talent, je to otom ako cvicis a kolko a s akou pravidelnostou.
je pravda ako tu uz bolo spominane ze sa mozes naucit hrat akordovky(co neni tazke, no aj to musis nacvicit) alebo vybrnkavacky ci uz podla not alebo tabov(co je odost tachsie). osobne (ak si samouk) odporucam taby - aj ja podla nich hram a rychlo a lahko ich pochopis.
co sa tyka toho ze si samouk a ze ti to moze sposobit problemy ako zlozvyky alebo ze si s niecim nebudes vediet dat rady tak aj to sa da vyriesit. nie je pravda ze samouk sa nemoze dobre naucit hrat. no musis mat aspon nejakeho kamosa , niekoho v rodine alebo niekoho znameho kto vie hrat (ma aspon ake take skusenosti) a nieco ti ukaaze popripade ti povie co
robis zle.
fuu tak dost som sa rozpisal. kazdopadne dufam ze ta to bude bavit. a na zaciatku nestracaj
ehm Yeeboo xD ja mam akusticku gitaru,zakzvanu jumbo xD
mam juu asi 2 mesiace,teda 2 mesiace sa ucim hrat xD a ked mam byt uprimna pre toe dost narocne =D uz to ze jumbo ma kovove struny co moje prsty moc nezvladaju =D ale zas,kazdodenne cvicenie robi svoje..akordy nieje tazlke sa naucit,skor to prehadzovanie ruky z jedneho na druhy..ale odporucam gitaru jednoznacne,odreagujes sa pri nej aspon..a robi to cloveku radost ak si brnka svoju oblubenu pesnicku xD tazeee gitara 4ewer! =D ;o)
no ajoj...co ja ti mozem povedat-si na tom tak isto ako ja...no aj ja planujem kupit gitaru..lebo od noveho skolskeho roka som sa prihlasila na hru na gitaru.ale len v skolskom kruzku, pre teba to buide mozno tazsie,lebo-úredsa,ja hram uz 5 rokov na klaviri.takze nejake to plus..ale ucinkovala som v jednom muzikalu kde som robila hudbu k divadlu,a ludia co tam hrali so mnou na gitare,boli samoukovia..neni to zrovna tak tazke .sa naucit sam ako trebars na klaviri..takze-skus uvidis....ja uvidim tiez
Najlepsie spravis ak ta bude niekto ucit. Ja hravam uz 8-9 rokov a stale si netrufam nazvat sa gitaristom. A ako wewo spominal, nachytal som zle navyky, ktorych sa neviem zbavit. Ale inak som len samouk.
Teraz mas tu vyhodu, ze mas kopu navodov na youtube, za mojho mlaadi som sice mal net, ale videa na nete neboli a nemal ma kto usmernit. Cize to islo velmi tazko. Napriklad take F (a od neho odvijajuce sa vsetky dalsie barove akordy) som sa ucil hrat asi rok.
hm,no podľa mňa to záleží od človeka..niekto sa naučí rýchlo,niekomu to trvá dlho..napríklad ja som to skúšala,ale bola som že úúúplne mimo a taký môj kamoš hral na gitare pol roka a už ho zobrali do jednej rockovej kapely..čiže...a áno,mal by poznať noty
ale gitara je podľa mňa super vec,tiež by som sa to rada naučila
neni to ťažké.. len ťa to musí hlavne baviť, lebo hrať na gitaru nasilu alebo len pre image ako je to u dosť z dnešných teenagerov je o hovne Noty netreba, poznám profíkov čo hraju desiatky rokov v kapelách noty nepoznaju ale zahrajú hocičo, tóny majú pekne v hlave zafixované ako my abecedu...
je to dost lahke, len sa priprav, ze zo zaciatku si vytrpia tvoje prsty... ale potom to uz nebudes ani citit ani noty nie su nevyhnutne celkom lahke je hrat podla tabov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale zas to bola gitara s kovovými strunami.....a s ladením by som mal tiež problémy, ale zas vedet by som to určite stel
naucil som sa citat taby a nainstaloval som si program guitar pro 5 na ktory som si stahoval tie taby roznych pesniciek... potom este youtube je dobry ucitel
@klaudi6541
noty na gitare?? nie snad akordy?
ale ne xD,
Aj ja cem gitaru a chcem na nej vediet aspon tak ako viem hrat guitar hero
tzn nemusis mat nvm aky talent, je to otom ako cvicis a kolko a s akou pravidelnostou.
je pravda ako tu uz bolo spominane ze sa mozes naucit hrat akordovky(co neni tazke, no aj to musis nacvicit) alebo vybrnkavacky ci uz podla not alebo tabov(co je odost tachsie). osobne (ak si samouk) odporucam taby - aj ja podla nich hram a rychlo a lahko ich pochopis.
co sa tyka toho ze si samouk a ze ti to moze sposobit problemy ako zlozvyky alebo ze si s niecim nebudes vediet dat rady tak aj to sa da vyriesit. nie je pravda ze samouk sa nemoze dobre naucit hrat. no musis mat aspon nejakeho kamosa , niekoho v rodine alebo niekoho znameho kto vie hrat (ma aspon ake take skusenosti) a nieco ti ukaaze popripade ti povie co
robis zle.
fuu tak dost som sa rozpisal. kazdopadne dufam ze ta to bude bavit. a na zaciatku nestracaj
trpezlivost a cvic.
A ešte otázka, aké struny sú lepšie na obyčajne hranie, nič profesionálne, stačí pár skladieb....
mam juu asi 2 mesiace,teda 2 mesiace sa ucim hrat xD a ked mam byt uprimna pre toe dost narocne =D uz to ze jumbo ma kovove struny co moje prsty moc nezvladaju =D ale zas,kazdodenne cvicenie robi svoje..akordy nieje tazlke sa naucit,skor to prehadzovanie ruky z jedneho na druhy..ale odporucam gitaru jednoznacne,odreagujes sa pri nej aspon..a robi to cloveku radost ak si brnka svoju oblubenu pesnicku xD tazeee gitara 4ewer! =D ;o)
na tom by si sa myslim naucil hrat
Teraz mas tu vyhodu, ze mas kopu navodov na youtube, za mojho mlaadi som sice mal net, ale videa na nete neboli a nemal ma kto usmernit. Cize to islo velmi tazko. Napriklad take F (a od neho odvijajuce sa vsetky dalsie barove akordy) som sa ucil hrat asi rok.
ale gitara je podľa mňa super vec,tiež by som sa to rada naučila