Ahoj... Od kedy som si prepichol ucho, spravila sa mi tam taká gulička. Na pohľad nieje vidieť, iba na dotyk. Má s tým niekto skúsnosť?
Blbé komentáre si prosím nechajte pre seba...
ja ju mam uz neviem kolko rokov, v dalsiej dierke, ktoru mam od 14-tich a neriesim, nic mi to nerobi a prepichnut dierku mi to nebrani a ani to nehnisa
Musím napísať že som sa s týmto stretol aj ja , hrčka sa objavuje v nepravidelných intervaloch , možno tak 3X za rok, následne už ked sa objavy tak je to sprevádzané začervenaním ďalej je to hrčkovité a následne na dotyk bolestivé.bolestivé. Bohužiaľ ja som nikdy nemal prepichnuté ucho takže sa určite nebude jednať o to iste! Hrčka spravidla do týždňa zmizne .
Je viacero dôvodov prečo u vás tato reakcia vznikla , poďme poporiadku môj favorit č1........zápal , proste sa to zapálilo nie je to nič neobvyklého. následne môže vzniknúť hnisavý vačok , je to bežne aj pri zápale v zube nad ďasnom sa vytvori tento hnisavý vačok a následne je potrebne hnis vytláčať a čistiť ,problém nastáva ak ked hnis nevyteká následne je potrebne vŕtať a hnis buď odsať alebo nechať nejako vytiecť napríklad sa odporúča cucať pod tlakom t.j že vytvorite tlak na miesto ale to som odbočil.
Následne to môže byť aj zdurená uzlina , ale neviem neviem opisujete že je to maličké /antibiotika/
Taktiež tukové hrčky tie sa tak ako rýchlo objavia tak aj rýchlo zmiznú
Na určenie problému je to malo informácii , tak či onak ak je to na mieste kde ste si prepichli ucho tak sa bude pravdepodobne jednať o nejaký zápal a následne vytvorenie hrčky je len sprievodný jav.
Ja by som ale odporúčal návštevu lekára , ten už vám predpíše nejaké antibiotika ale mastičky .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
2. @Bitter je doktor, rád poradí ak bude vedieť
Je viacero dôvodov prečo u vás tato reakcia vznikla , poďme poporiadku môj favorit č1........zápal , proste sa to zapálilo nie je to nič neobvyklého. následne môže vzniknúť hnisavý vačok , je to bežne aj pri zápale v zube nad ďasnom sa vytvori tento hnisavý vačok a následne je potrebne hnis vytláčať a čistiť ,problém nastáva ak ked hnis nevyteká následne je potrebne vŕtať a hnis buď odsať alebo nechať nejako vytiecť napríklad sa odporúča cucať pod tlakom t.j že vytvorite tlak na miesto ale to som odbočil.
Následne to môže byť aj zdurená uzlina , ale neviem neviem opisujete že je to maličké /antibiotika/
Taktiež tukové hrčky tie sa tak ako rýchlo objavia tak aj rýchlo zmiznú
Na určenie problému je to malo informácii , tak či onak ak je to na mieste kde ste si prepichli ucho tak sa bude pravdepodobne jednať o nejaký zápal a následne vytvorenie hrčky je len sprievodný jav.
Ja by som ale odporúčal návštevu lekára , ten už vám predpíše nejaké antibiotika ale mastičky .