chcela by som ist studovat informu do brna, a rozmyslam nad tym ktora skola by bola lepsia, Masarykova alebo VUT? napiste ak mate nejake skusenosti s jednou alebo druhou
co as tyka narocnosti studia, praktickosti, vybavenosti, a takisto internatov..
kamoš chodí na muni, a čo mi vravel, že tam mali také predmety ,ktoré boli absolútne kraviny a náročné.... oproti tomu, druhý kamoš čo chodi na VUT má podľa mňa o dosť ľahšie predmety..
odporúčal by som ti VUT už aj preto že VUT je v podstate technická škola, a MUNI je viacmenej všeobecná
sama sa v poslednom case priklanam viacej k VUT, a uz som pocula viacej podobnych odporucani...este som vlastne nenaslu nikoho kto by odporucil masarycku, len väcsina ludi mi to nevie zdovodnit
@lelinna na muni je to viac teoretické, na VUT viac praktické. inak povedané, keď vyjdeš muni, tak budeš vedieť, čo prečo ako funguje. keď vyjdeš z VUT, tak budeš vedieť, čo ako urobiť a bude ti jedno prečo.
inak povedané. z VUT sú "infopracanti" z muni tí, čo sú nad nimi
@lelinna presne to co bolo povedane v komente @4 , inak, na muni nieje tolko ucenia, ze na nejaku skolu vobec chodim si vsimnem vecsinou az ked zacne skuskove
No zase by som to tak neprehanal, ja som na muni, ucivo nie je take narocne (aspon nie pre toho, kto sa sem naozaj prisiel vzdelavat) a pride mi vcelku ucelne. Ja s matematikou proste problem nemam, no zase by som to tak neskatulkoval, su tu obory (aplik. informatika), kde ta prinutia studovat len zakladne predmety a zvysok si dovyberas ako ty chces(vdaka super kreditovemu systemu si mozes zapisovat hocijake predmety aj z inych fakult, okrem toho na nasej fakulte studuje enormne mnozstvo ludi, takze je tu aj velky vyber predmetov, od geografickej informatiky, cez fotografie, tvorbu videa az po kryptografiu, graph theory, IT english apod. Proste ti povedia, co musis ako spravny informatik vediet (40 % ) a zvysok sa ucis co chces. Samozrejme ze ta narocnost je v tychto oboroch nizsia, nakolko tu potrebuju vacsi pocet studentov, mimo nich su tu aj prestizne obory ako Mat.informatika, umela inteligencia, paralelne vypocty, kde ti uz nariadia 80%, ale tym uz prejde len hrstka studentov. Ani sa niet comu divit, vela ludi ak nemusi, tak si proste zapise tie lahsie obory.
este by som dodal, ze tie predmety ti nikto nenariadi, kedy si ich mas zapisat. Su taki, ktori si chcu vela odniest a na semester si zapisuju 13 predmetov. Avsak nikto ti nevravi, ktory semester mas tomu predmetu venovat, len musis vyplnit list predmetov . Ale na druhu stranu, na skole je aj dost supakov, co ma problem splnit len tych 40 percent a potom tych 60 percent vyzera typu : divadlo, pismo I, pismo II , typografia... Takze sem tam sa tu najde niekto, kto sem proste podla mna nepatri a drzi sa tu len tak-tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
odporúčal by som ti VUT už aj preto že VUT je v podstate technická škola, a MUNI je viacmenej všeobecná
inak povedané. z VUT sú "infopracanti" z muni tí, čo sú nad nimi