Poznáte nejakú iniciatívu ktorá vás oslovila? Pomáha tam, kde si nevedia pomocť sami? Je v správny čas na mieste kde nikto iný nie je? Tak šup sem s ňou. OZ-ka, neziskovky, ktoré podporujete, alebo máte pocit, že si zaslúžia podporu-zdieľajte tu.
Mám asi tak kakalión útulkov a v poslednej dobe by som sa rád viac angažoval v pomoci seniorom, ale tu je niečo čo ma naozaj dostáva. Pani, ktorá sa stará o stratené prípady a bez nejakej vačšej podpory a zázemia s pomocou pár ľudí, robí nauveriteľne veľa pre tých, ktorých drvivá vačšina odpisuje. » www.facebook.com/katerina.radkov...
Trojsten - v posledné roky sa snaží byť akousi pozitívnou deviáciou v našom rozvrátenom školstve
a potom Ivor Švihran - týpka, ktorý ľuďom ukazuje históriu Bratislavy - ten síce nie je neziskovka, ale má transparentný účet
Ja najviac € posielam na Plamienok, a potom v rovnakom podieli na IPčko a Dobrého anjela.
Všetko považujem za top iniciatívy ktoré doslova menia život....
Ja to poviem takto ,) Moje "výdaje" na "charitu" sú cca. od 300 do 500 ,- za rok Schválne nepoviem kam prispievam , lebo nechcem ovplyvňovať vašu mienku Kto chce , cestu si nájde ...
Určite Linka destkej istoty, pracovala som tam 2 roky. Nie je to zďaleka len non-stop krízová linka pre deti a mládež, ale pracujú na mnohých rôznorodých projektoch, ktoré naozaj reálne deťom a im rodičom (najmä aj zo sociálne slabšieho prostredia) pomáhajú vo všetkých možných oblastiach života. A hlavne (z vlastnej skúsenosti viem), že tam pracujú naozaj ľudia (psychológovia, sociálni pracovníci), ktorí chcú pomáhať, robia zďaleka nad rámec pracovného času a je to pre nich viac poslaním, než prácou » www.ldi.sk/...
@die Akurát dnes som pozerala ich rozhovor pre týždeň - pod lampou! Snáď sa to rozrastie ešte veľmi, bolo by to skvelé, ale najmä dúfam a verím, že pribudne tá povinná škôlka pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín, ako táto vláda, resp. najmä Matovič sľubovali...
@die Pretože... Ono ide o to, že osobnosť človeka sa vyvíja tak asi do 8 rokov, no najmä okolo 3. roku života. Preto podľa mňa jediná možnosť, ako riešiť rómsku otázku, je práve podchytiť tieto deti ešte v útlom predškolskom veku...
@swamper Oka. Ďalší sepšl flower chápem. A tak trochu to myslím v zlom. Napísať niekde niečo čo nikomu nič nedá, je pre mňa rovné rannej toalete (Viem o čom hovorím, sám to často robím . Mohol si rovnako zostať ticho, ale ty sa potrebuješ pochváliť tým že "prispievaš" na "charitu" a pohoniť ego, ale vypustiť inšpiráciu to je pre teba zlé. Si mohol radšej zostat ticho a dosiahol by si presne to čo sa tváriš že si chcel.
@azizi Velice sa mi páči tvoje zmýšľanie. Tiež hľadám iniciatívu, ktorá sa zaoberá práve deťmi. Ale tie školky neviem či sú riešenie. No aspoň je tam snaha. Myslím, že na slovensku by sa mal hlavne poriešiť systém práce sociálnych úradov a pracovníkov a v druhom rade starostlivosť o siroty, odložené a odobraté deti. Systém kde nechajú decko vyrastať v osade bez toho aby navštevovalo školu len preto, že v nejakom štátnom zariadení by to malo možno horšie je absolútne chorý na hlavu.
Inak super ľudia i keď dúfam, že tu ešte nejaká inšpirácia pribudne. Zatiaľ som pozrel každého príspevok a vždy ma to oslovilo a strašne ma dojíma že aj keď je tu toho zatiaľ málo, sú tu hádam zachytené mnohé uhly utrpenia s ktorými sa snažíte pomocť.
@karlotiskot Hej presne to som chcel , si génius ,) Nie , ja si myslím , že keď ľudia takto šérujú svoju dobročinnosť , tak sa znižuje šanca , že si všimneš tie menej nápadnejšie atď. Ale aby si nepovedal Tak napr. ja veľmi rád chodím do Starej tržnice na Vianočný bazár IWCB » www.iwc.sk/bazaar-info...
@swamper To bolo také ťažké? Ja som ti len napísal ako to vyzerá a načo to bolo dobré čo si napísal, ak sa ti to nepáči rob to inak. A ako logiko sto bodov. Na mieste kde možeš odporučiť menej nápadné iniciatívy sa oháňaš tým, že by si tým pokazil šance menej nápadným iniciatívam... Ako nevím čo ti mám na to napísať aby sa ťa to nejak nedotklo a nesťažoval si sa, že posobíš tak ako si si vybral, že budeš posobiť... -.-
No a náhodou dosť v pohode možnosť práve pre ľudí, čo si nevedia vybrať komu pomocť. Nie je to úplne moja šálka kávy tento systém, ale prečo nie.
Ano, raz keď som bol na otvoreni sk roka v prvaku na vš... bolo to v starej budove UK v centre... a tam ma aj niekolkyxh dalsich oslovil nejaky aziat a chcel nech sa pozriem na video. ... ta ze ok. ...
Vraj Boh Matka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
» www.facebook.com/katerina.radkov...
a potom Ivor Švihran - týpka, ktorý ľuďom ukazuje históriu Bratislavy - ten síce nie je neziskovka, ale má transparentný účet
Všetko považujem za top iniciatívy ktoré doslova menia život....
» www.ldi.sk/...
@azizi Velice sa mi páči tvoje zmýšľanie. Tiež hľadám iniciatívu, ktorá sa zaoberá práve deťmi. Ale tie školky neviem či sú riešenie. No aspoň je tam snaha. Myslím, že na slovensku by sa mal hlavne poriešiť systém práce sociálnych úradov a pracovníkov a v druhom rade starostlivosť o siroty, odložené a odobraté deti. Systém kde nechajú decko vyrastať v osade bez toho aby navštevovalo školu len preto, že v nejakom štátnom zariadení by to malo možno horšie je absolútne chorý na hlavu.
Inak super ľudia i keď dúfam, že tu ešte nejaká inšpirácia pribudne. Zatiaľ som pozrel každého príspevok a vždy ma to oslovilo a strašne ma dojíma že aj keď je tu toho zatiaľ málo, sú tu hádam zachytené mnohé uhly utrpenia s ktorými sa snažíte pomocť.
No a náhodou dosť v pohode možnosť práve pre ľudí, čo si nevedia vybrať komu pomocť. Nie je to úplne moja šálka kávy tento systém, ale prečo nie.
Vraj Boh Matka.