Zdravim, mam pred sebou dilemu. Skoncil som prvy stupen vysokej skoly v zahranici(zajtra) a neviem co dalej. Viem, ze aspon zatial je pre mna druhy stupen irrelevantny(nechcem Mgr, Ing, Msc - zatial). Problem je ze vsetky moje plany padli asi pred dvoma t
užívaj si voľna,uč sa niečo nové ,skus nejaké zaujímavé koníčky ,meditovanie nemáš žiadne ciele ,sny ? Ak máš peniaze skus niekam vycestovať odpočinúť si popremýšlať ,čo dalej..
Ak by som nevedela, čo so životom, zhodnotila by som, čo je práve teraz podstatné ( kde mi niečo chýba, tam by som sa tomu venovala...) napr. po škole by sa mi zdalo potrebné niečo robiť, aby som nevisela rodičom na krku, tak by som sa zamerala na prácu, ktorá by ma nezničila do najbližšieho míľnika môjho života...musela by som však vedieť, na aké obdobie to idem podnikať a zmieriť sa s realitou, nielen sľubovať si, že budem silná a nepoddám sa žiadnej prekážke, ( lebo šťastie praje pripraveným...) lebo mám ten problém, že ak začnem vec, ktorá nie je môj ideál a koniec je v nedohľadne, neviem v každodennej rutine nájsť dostatočnú motiváciu na to, aby som neskončila impulzívne ( neprijateľne ). No a potrebovala by som hlavne dobrý režim a dbať na svoje zvyklosti ( stretnutia s ľuďmi, šport...naplánovať, ako to bude fungovať predtým než súhlasím s novým záväzkom ) lebo jedna veľká zmena je dosť. Myslím si, že človek to ani s kreativitou nemusí preháňať, a hlavne nie, keď sa zasekne v nejakom životnom období.
A celkom by ma zaujímalo, ako to, že niekomu odrazu padnú všetky plány.
@luc.ka nuz v tom je ten problem, chcel by som cestovat, naozaj chcel ale nie su peniazky a bez nich to nejde. Resp. ide ale nie som pohladna dievcina so zenskymi zbranami(ospravedlnujem sa za nevhodnu pripomienku)
@forgottenone bol som mimo SK velmi dlho, konkretne v DK a nechcem tu ostavat. Krajina, ludia, prostredie su sice prijemne ale nieco tu jednoducho smrdi.
@sapphirizing - rozmyslam podobnem, na rodicoch nechem byt zavisly. Investovali do mna uz prilis vela na to aby som sa nedokazal uzivit aj sam. Problem je, ze som multipolarny - vela veci iniciujem ale tazko ich dokoncim.
A moje plany padli s game changer event - rozchod s osobou okolo ktorej som si naplanoval blizku a strednu buducnost (I got too deep)
Aha no tak to je zaujimavé, že školu a prácu si plánuješ podľa lásky, ale poznám takých...keď vravíš, že máš problém dokončiť niečo, nebolo by lepšie si premyslieť ten odchod z DK?
chceš pracovať a zároveň nevieš čo chceš? Máš v tom hlavne chaos. A odpoveď na otázku: Ešte sa mi nestalo že by som nevedel čo chcem stalo sa mi len že som chcel viac vecí naraz ale ak by som nevedel tak by som sa na to snažil prísť
keď študuješ v zahraničí skús si tam aj nájsť prácu, spoznáš nových ľudí a vytvoríš si určité zázemie... nechoď robiť na slovensko to sa ti určite nevyplatí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
všetko, čím si teraz presýtený a znudený ostane mimo teba, a keď sa vrátiš, budeš mať na všetko triezvejší pohľad.
A celkom by ma zaujímalo, ako to, že niekomu odrazu padnú všetky plány.
@forgottenone bol som mimo SK velmi dlho, konkretne v DK a nechcem tu ostavat. Krajina, ludia, prostredie su sice prijemne ale nieco tu jednoducho smrdi.
@sapphirizing - rozmyslam podobnem, na rodicoch nechem byt zavisly. Investovali do mna uz prilis vela na to aby som sa nedokazal uzivit aj sam. Problem je, ze som multipolarny - vela veci iniciujem ale tazko ich dokoncim.
A moje plany padli s game changer event - rozchod s osobou okolo ktorej som si naplanoval blizku a strednu buducnost (I got too deep)
toto je pre mňa dôležité, takže rozhodnutie jasné...nebyť sám a zároveň byť v prostredí, kde človek nie je cudzincom..