Približne 4 roky mám problémy so slzným filmom- oči mám aj napriek pravidelnej aplikácií umelých sĺz často suché a ubolené. Najväčší problém je, keď som vonku a fúka alebo je zima. Neprejde ani 15 minút a už cítim značnú bolesť očí
- rada od očnej viac žmurkať- čo sa fakt maximálne snažím, akosi nestačí. Má tu niekto z vás podobný problém?? ak áno ako ho riešite???
PS: nosievam aj škulky -0,5 (kvôli jednému oku) ale len na prednášky a k nb
ja mám syndrom sucheho oka už asi 5 rokov,najprv som si ja aj očná mysleli že to je kvoli alergii a predpisovala mi stále kvapky na alergiu ktore mi hovno pomahali tak som sa raz nasral a išiel som k druhej očnej a tá mi spravila dva testy,schirmer a break up time a hned zistila čo je moj problém ale tam sa to bohužial konči lebo na syndrom sucheho oka zatial neexistuje nejaká 100% osvedčená terapia,existuje kopa umelých slz ale tie vačšinou zaberú len na krátku dobu,dalšia možnosť je si dať upchať spodne slzné body takou malou silikonovou zátkou,je to velmi rychly a bezbolestný zákrok akuráť že to stojí 300 lebo samozrejme že náš skurvený zdravotnícky systém to neprepláca(hlavne že preplácajú drahé liečenia pre fetakov),dalej može pomocť užívanie omega 3 kyselín ale nie tie v kapsulach tie stoja za hovno lebo tych omega3 je tam zanedbatelne množstvo ale najlepší je tekutý rybý olej existuje aj ochutený takže tam neni vobec cítiť rybaciu chuť alebo zápach,problém našich oftalmologov je že vačšinou o suchom oku nevedia skoro nič lebo šak vidíš tak čo nás otravuješ to že človeka niekedy nonstop pália alebo režú oči aj niekolko dní majú na háku
@hetfield dík za vyčerpávajúcu reakciu... veď práve liečiť sa to nedá, len vrámci možností tlmiť príznaky, no to človeka dokáže mega obťažovať ak sa to dostatočne nedarí.... tak systémy u nás sú žalostné pokiaľ niečo potrebuješ, no keď ide o platenie tak by z teba kožu zdrali, ale keď majú dať oni tak to je koniec... a aj ti niečo z týchto typov aspoň trocha pomohlo???... pokiaľ nie som vonku na vetre, zime/ mraze alebo na korčuliach tak bývam len unavená a pokiaľ mám možnosť o niečo viac spať a nemusím sedieť pri nb tak sa príznaky utlmia, len nie vždy sa to dá. a nechodiť po vonku je nemožné
@cute ja som už vyskúšal asi všetko,dal som si spraviť aj tie uzavery slznych bodov ale moc mi to nepomohlo skor to bolo ešte horšie kym som si na to zvykol ale chcel som to vyskúšať lebo vela ludom to pomohlo čo som čítal na forach. ja vo vetre nosim slnečné bryle,teraz skúšam ricínový olej ten celkom pomáha hlavne na noc pred spaním
@hetfield úprimne ale to uzatváranie slzných bodov mi príde troška zvláštne, nič som o tom nečítala len tak logicky sa mi to moc nezdá... slnečné okuliare som skúšala na korčule ale nič to nepomohlo, oči aj tak boleli boli červené a ešte mám aj pocit že cez ne vidím troška horšie... dioptrické, keďže sú slabé používam len keď treba a nemôžem ich mať stále- oči vedia kedy im ich treba... kupuješ ho v lekárni?? a používaš len ten, alebo kombinuješ s umelými slzami??
no logicky to práveže dáva zmysel lebo tými kanálikmi odtekaju nadbytočné slzy a pri suchom oku to može pomocť tým že tie slzy neodtekaju a možu tak viac zvlhčovať oko,kúpil som ho v takom bioobchode musí to byť ale za studena lisovaný,v robote pužívam hyal drol multi,neobsahuje žiadne konzervačné látky takže sa može používať neobmedzene,skušal som aj systane ale tie mi moc nepomohli
aha tak už budem múdrejšia... systaneultra používam asi zo 3 roky, len v poslednom čase aplikujem čím ďalej tým častejšie ale ten efekt už nieje taký... uvidím ešte aký bude systane ultra
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
PS: nosievam aj škulky -0,5 (kvôli jednému oku) ale len na prednášky a k nb