..prosím vás je tu nejaký človek ktorého črevá sú na tom tak nejak podobne a má tiež neznášanlivosť laktózy? viete idem mať stužkovú a úplne som zabudla že do omáčok sa často dáva smotana ktorá obsahuje tú pľuhu čo si nedá žiť a že určite sa objaví
urcite tam niekde bude napisane alebo na nete bude napisane davkovanie. Najskor to bude len enzym schopny stiepit galaktozu ( cast laktozy ) a potom ti to normalne stravi. Ale zas neznasanlivost je nieco uplne ako alergie. Ak ti pomoze enzym tak mas neznasanlivost....
Ak mas alergiu, tak to by som riesil alergiu ale to je na dlho a v modernej medicine ti s tym nijak nepomozu A pri tom by som sa vtedy ozaj vyhybal laktoze.
@bress veď keď tam je napísané že,citujem : 1 tabletka degraduje približne 6,5g laktózy a to už neviem ako odhadnúť a mám intoleranciu laktózy že alergia to si volám len ja sama pre seba
ja osobne by som to neriskovala.
proste by som si to jedlo nedala.
a ak máte mať večeru a tam má byť nejaká omáčka tak pokiaľ nemáte tú stužkovú zajtra tak sa určite ešte dá dohodnúť, že potrebuješ niečo iné.
@1 intolerancia je len na laktózu...alergia by bola na mliečne proteíny-najčastejšie na kazeín..
dávkovanie vygúgliš, alebo pozri príbalový leták a no problem potom...
@nicollet tak v mliecnych produktoch bude vacsina cukru laktoza ( aspon myslim ) Smotana ma myslim tak tych 5 gramov na 100g. Tak ak zjes 100g smotany tak si daj 1 tabletku. Zas ak vezmes viac tak to si myslim, ze nebude vadit. @4 j, nevnivam vzdy presne, co pisem
opýtaj sa v lekárni alebo u lekára na tie tabletky, alebosa spýtaj čo to jedlo obsahuje a daj si alternatívu......a tiež mám slabšiu intoleranciu,len pri väčšom množstve...takže nič neberiem
alebo jednodchsie nejedz ziadne mliecne produkty a "problem solved" (napr ja nejem ziadne mliecne vyrobky a nechybaju mi... a ty ich nemozes este aj zo zdravotnych dovodou)
inak @8 ako pise, v lekarni alebo u lekara, navštív aspon jedneho a opytaj sa ze ako to mas davkovat ze sa v tom nevyznas.
Ja mám bezlepkovu dietu,a na stuzkovu mi normálne pripravili bezlepkove jedlo.nic navyse som neplatil.akurat na torticku som si musel muku kupit....takze preco si nedas objednat normalne tvoje jedlo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ak mas alergiu, tak to by som riesil alergiu ale to je na dlho a v modernej medicine ti s tym nijak nepomozu A pri tom by som sa vtedy ozaj vyhybal laktoze.
proste by som si to jedlo nedala.
a ak máte mať večeru a tam má byť nejaká omáčka tak pokiaľ nemáte tú stužkovú zajtra tak sa určite ešte dá dohodnúť, že potrebuješ niečo iné.
dávkovanie vygúgliš, alebo pozri príbalový leták a no problem potom...
urcite sa bude dat vybavit, aby ti spravili nejake jedlo bez laktozy
@4 j, nevnivam vzdy presne, co pisem
inak @8 ako pise, v lekarni alebo u lekara, navštív aspon jedneho a opytaj sa ze ako to mas davkovat ze sa v tom nevyznas.