Cawte, chcel by som zistiť (hlavne) názory študentov bývajúcich, alebo ktorý bývali počas štúdia na strednej škole na internáte. Či by ste sa tak rozhodli ešte raz, a prečo. Čo vám najviac vadí/vadilo. Vďaka.
všetko má svoje výhody aj nevýhody... nevýhodou je to spomínané súkromie, resp. nesúkromie a výhodou je to, že je to vlastne dá sa povedať ako keby tvoje vlastné bývanie, tvoj nový život a možno sa naučíš niečo, čo si počas bývania s rodičmi nevedel
Navyše spolužiačka vravela, že im tam sneží cez zavreté okná a tak. A neznáša spolubývajúcu, lebo je to taká pipka, čo stále len telefonuje s o asi 20 rokov starším frajerom a vyžiera jej zásoby.
to sukromei nie je pre man porblem...sme doma 6 surodencov, a sukromei mam mozno tak v satniku a to tiez, len pokial ma niekto neobjavi.. ..skor ine problemy som cakal, ci sa kradne, tolerancia byvajuch.a.td.
nešiel by som v živote na stredoškolský intrák... na VŠ bez problémov, máš slobodu a všetko... ale na strednej :/ schytáš nejakého chuja na izbu a budeš mať "zábavu". navyše podriaďovať sa tím internátovím pravidlám, ktoré vytrhli z triednej knihy materskej školy by mi bolo minimálne nevyhovujúce (pekne povedané)
a teraz postavim otazku trochu inac, zanechat priatelov a ist na inu skolu (blizsie pri novom bydlisku), alebo zostat, no za cenu toho, ze by som musel byt an internate..
Ja bývam na intráku 1 rok (školský) a teraz pôjdem na ďalší rok...mňe sa tam vcelku moooooc páči...bez rodičov a tak...(jediné čo mi chýba je laptop a moj pes xD ) A rodičov som musela dlho presviedčať aby som tam šla a neľutujem to...samozrejme sú časy keď potrebujem odtiaľ vypadnúť a nemôžem ale šak to sa prežije...blbé je to že sa nemôžeš učiť kedy chceš ale v určenú hodinu (samozrejme môžeš sa aj predtým aj potom ale cez to študko určite) a hrozná je aj večierka my ju máme o 22:00 je to príliž skoro podla mň...mohli to aspoň o hodinu posunúť...a nevýhodou je že sa z intráku zle odbieha na blic xP hehe...ale máš to zase bližšie pri škole, nové prostredie ako som už spomínala si tam bez rodičov...a poriadne ťa tam skazia pokiaľ už tam skazený nedojdeš xD.
PS: Ja som zanechala kamošov tu, a išla...raz niekto už musí odísť...ty si nájdeš nových kamošov...ja sa samozrejme s tými čo som nehala "doma" stretávam cez víkendy a cez prázdniny...ale šak mal by si skúsiť aj internát...keď sa ti to nebude páčiť a nebude ti to vyhovovať tak sa to dá ľahko prerušiť...
Ale ja by som život na intráku nevymenila za cestovanie busom alebo tak...
Musím súhlasiť...hoci cez okná nám nesnežilo ale poriadne nám tam prefukovalo-ale to záleží na type internátu...a niektoré vychovávateľky nemajú pre daktoré veci pochopenie...a niektorý ludia sú vadný ale to si zvykneš... (povzbudzujúce že ?)
na stredoškolský by som nešla(ani by som ho nedostala,kedže som chodila na strednú v mieste bydliska),je tam prísny režim a skorá večierka,zato na vysokoškolský by som šla kedykoľvek a aj idem
@fartgas vdaka nieco take som chcel pocut.. ..toho skazenia sa obavam aj aj..lebo zatial stojim na tom dobre, aspon si myslim...a hoci som si stale bol isty svojim pevnym rozhodovanim a nerobilo mi problem pohybovat sa v kruhoch, kde sa fajcilo, pilo, pouzivali sa vulgarizmy castesie ako spojka "a", lebo som stale dokazal povedta nie...no teraz mam trosku obavy ..
a vecierka, mne by mala stacit asi v pohode vecierka do 22:00 ..do toho casu by som sa uz mal vyblaznit...a s rodicmi vychadzam veľmi dobre, cize toto neje pre mna niejak velka vyhoda...
najviac sa obavam toho, ze moje moralne zasady budu hlboko ubijane, az polavim....a cas na studium.
..a priatelov som nechal uz 4-krat, cize viem co to je..
@16 cenovo? tak to je na každom intráku iné...napríklad ja idem na intrák čo je pri hotelovke v Piešťanoch, a tak dokopy aj za ubytovanie a celodennú stravu zaplatím mesačne 60 eur... z toho je 18 za ubytovanie a 42 za stravu...
no ja tiež teda ako som už spomenula, idem teraz na intrák...no sa tam celkom teším, a to hlavne preto, lebo budem tam maž väčší kľud a viac času na štúdium...keby som tam nešla, tak vstávam ráno o polpiatej a prídem domov asi o šiestej...takže by som nemala čas na nič, ani len poriadne na učenie... kdežto nerátam to, že na intráku budem mať aspoň aký taký voľný čas....
@19 nikde, aspon zatial.... ale Michalovce, no internáty v Mi sa po webovej stranke nijak nesnazia, cize z netu som nic nezistil...to skor tak do buducnosti zistujem...
ja som na intráku už 2 roky a ešte ma tri čakajú ....a nevymenila by som to za nič....najprv to bol šok ale to si zvykneš...rozhodne tam nudu nikdy nebudeš mať a k plusom patrí aj to, že tam budeš mať vždy pomoc so školou, čo by si doma nemal...lebo úlohy sa vždy robia lepšie skupinovo
@zuzulka98711 hej ?? Mne to vlastne ani moc neva len dakedy je dobrý film v TV a ja ho chcem pozreť a nemožem...ale väčšinou pozrem Panelák a idem spať...potom ja zase skoro stávam a učím sa (dakedy) Ale zase pre tých starších napr štvrtáci alebo tý čo sú na pomaturitné štúdium je to podla mňa blbé aby oni šli spať tak ako prváci. Ale to teraz nebudem riešiť, začnem až keď budem vo štvrtom xD
@dad0 Heh...ale fakt bacha na to skazenie pretože mňa pokazili a to totálne...samozrejme je aj moja chyba že som sa dala pokaziť ale aj tak...
ja som na intraku a urcite by som nemenila...su to najkrajsie chvile pozazivas tolko srandy ako doma by si nikdy nestihol....najskor som si myslela ze to bude uplne strasne a ze mi budu chybat kamarati ale ono sa to da prezit....mozno priam naopak aspom sa overia ti ktori pri tebe ostanu aj ked budes na intraku....potom robit si srandu z vychovavateliek no cosi gecovee....zit na vifonkach....je to proste iny zivot...a take reci o tom ze by si nemal sukromie alebo tak tak to je odveci sukromie budes mat kolko chces....a ak sa stretnete tam nejaka super parta na izbe tak to nema chybu.... vazne su to najkrajsie roky ake mozes zazit....a travit ich cestovanim trano a vecer do skoly to by som nechcela..
intrak NIKDY!!!! ja som na jednom v raci ale radsej by som bola niekde kde by som mala volnost a nie takto ze mi niekto prikazuje a zakazuje co a kedy mam robit. jednoducho sa mi nepaci ten system kontrolovania. mam svoj rozum a viem co mam kedy robit a co mi najviac vyhovuje. my mame hrozny intrak, vychosky su kravy.....neznasam to tam. ale nemam inu moznost......s priatelom sa vidim strasne malo cez skolsky rok a myslim ze taketo vazenie mi neprospieva ani na psychiku DDDDDDDDD SORY ALE INTRAK RADSEJ NIE......tolko odo mna.
@fartgas u nás zase vysokoškoláci majú spešl čas na pc...môžu tam ísť od 22.00 až do 6.00 .... a veď oni nemusia ísť spať keď nechcú hlavne nech nerobia bordel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
PS: Ja som zanechala kamošov tu, a išla...raz niekto už musí odísť...ty si nájdeš nových kamošov...ja sa samozrejme s tými čo som nehala "doma" stretávam cez víkendy a cez prázdniny...ale šak mal by si skúsiť aj internát...keď sa ti to nebude páčiť a nebude ti to vyhovovať tak sa to dá ľahko prerušiť...
Ale ja by som život na intráku nevymenila za cestovanie busom alebo tak...
a vecierka, mne by mala stacit asi v pohode vecierka do 22:00 ..do toho casu by som sa uz mal vyblaznit...a s rodicmi vychadzam veľmi dobre, cize toto neje pre mna niejak velka vyhoda...
najviac sa obavam toho, ze moje moralne zasady budu hlboko ubijane, az polavim....a cas na studium.
..a priatelov som nechal uz 4-krat, cize viem co to je..
..a neviete ceno ako to je?,
no ja tiež teda ako som už spomenula, idem teraz na intrák...no sa tam celkom teším, a to hlavne preto, lebo budem tam maž väčší kľud a viac času na štúdium...keby som tam nešla, tak vstávam ráno o polpiatej a prídem domov asi o šiestej...takže by som nemala čas na nič, ani len poriadne na učenie... kdežto nerátam to, že na intráku budem mať aspoň aký taký voľný čas....
@dad0 Heh...ale fakt bacha na to skazenie pretože mňa pokazili a to totálne...samozrejme je aj moja chyba že som sa dala pokaziť ale aj tak...
takze intraacik foreveeer..
ICH HAISE BRüNO