Síce ma to čaká až o rok, ale predsa... Plánujem PrifUK, a dostali sa mi do uší, že tí, čo sú na prírodovedeckej väčšinou idú na Družbu , ale sú aj výnimky... Takže, ako to vyzerá na tej Družbe? Keď sa hlásim na PrifUK, zaradia ma tam, alebo akým spô
myslim ze ako prvak by si mal dostat intrak, ale bohuzial obavam sa, ze vo vyssich rocnikoch uz je 100km malo na to, aby si dostal plne body za vzdialenost, teda ak budes chciet intrak tak budes musiet pekne makat na znamkach, alebo mimoskolskych cinnostiach, pripadne mat nejake socialne znevyhodnenie aby si mal viac bodov v poradovniku.
myslim ze na Druzbe je vyborne hlavne spojenie do mesta, ja osobne by som v Mlynskej nechcela byvat a tlacit sa od Lafka ako taka sardinka v buse...ale to zalezi na tebe ci ti to vadi alebo nie.
ubytovanie ako take je na Druzbe skvele - ziadne v Mlynskej sa mu nevyrovna, len zrekonstruovane manzelaky, ale to je uz na uplne inej urovni. Izby na Druzbe su priestrannejsie, mas tam bunky...proste pohoda.
A nevyhody si si tiez zhrnul - jedalnej slaba slabucka a net len ak dostanes izbu s netom, wifi tam prakticky nefunguje...len dole vo vestibule...
ja som an mlynoch- je pravda že vpodstate celý deň ti odtiaľ idú napraté autobusy a hlavne na začiatku semestrato je vždy parádna plnka, často sa stáva že sa všetci nenatrepú do busu, do ktorého by chceli, ale tak dá sa prežiť. som na manželákoch zrekonštruovaných, na ubytko teda nadávaťnemôžem, vyzerá to tam lepšie kao v mojej vlastnej izbe ostatné intráky ako štúrak atráky atď tak to je horšie, ale bola som párkrát aj na družbe a myslím že to nie je až také nporovnateľné. Človek keď chce tak si to všade dá doporiadku tak, aby sa cítil dobre. výhody mlynov-dve fajné jedálne, nightlife ešte lepší... nemysli si že budeš chodiť pariť do mesta, tam nechodí nikto, možno aj z toho dovodu že by sa nedoplatil . a vyhody družby-asi fakt len častejšie spoje.... je však asi zbytočné nad tym nejak uvažovať, lebo intrák ti priradia oni sami, pokiaľ sa dovtedy nezmení systém, ako to plánovali.
@marek2031 takže prideluje sa to asi tak že prváci Prifuk by mali spravidla ,,automaticky" dostať ubytovanie, preferuje sa hlavne Družba pre prírodovedcov ale môže sa stať že ak sa naplnia kapacity tak ťa môžu šupnuť aj na Mlyny.
Výhoda Mlynov:
1) dve veľké, dobré a pre študentsku peňaženku primerané jedálne,
2) takmer celé mlyny sú pokryté internetom
3) MHD priamo do cetra BA
4) študentský život - party, zábava, veľa mladých ľudí, kluby, Cubicon, jedálne minútky...
5) systém ubytovania a odubytovania
Nevýhoda Mlynov:
1) MHD takmer stále preplnená
2) väčšia vzdialenosť od školy
3) izby sú na tom horšie - su menšie a staršie a za približne rovnake peniaze ako Družba
4) ten sk****ny kopec cez ktorý sa človek musí trepať
Výhoda Družby:
1) škola prakticky cez nadchod
2) internát pri hlavnom ťahu - skoro bez prestupov MHD
3) väčšie a krajšie izby ako v MD (neplatí o manželákoch)
4) internát v blízkosti Dunaja - opekačky atd
5) lidl, billa a čerpacia stanica
6) botanická záhrada ktorá je pre prírodovedcov s free stupom
Nevýhoda Družby:
1) vrátnici
2) internet iba na prízemí a po 3. poschodie na D2 a na D1 tuším po 6.
3) jedna zlá jedáleň
4) izby po 3 poschodie su v horšom stave ako ostatné
5) system odubytovania
6) riaditeľ ktorý všetky prachy vráža iba do D1ky lebo cez leto služi ako hostel
7) tie hnusne hnusné koberce v izbách!
8) jedna biedna jednoplatnička stara ako sám internát (zn. Sencor
no a líšia sa od Družby/Šturaku asi tým že ak dostaneš zrekonštruovanu (aj toto je tu niekde na fore spomenute - teda ktoré bloky su a ktore niesu zrekonštruovane) tak je to skoro taky luxus ako hotelova izba - platiš za to okolo 70 eur mesačne a máš tam aj internet
čo sa týka ubytovanie/odubytovania tak na mlynoch je to riešene omnoho lepšie, na družbe musiš prejsť cez XY papierovačiek + ťa ešte zdrbu upratovačky že si poriadne nevyčistil izbu alebo popripade klucky atd vždy si niečo najdu pokial nevychytaš samozrejme nejaku dobru ktora bude ustretova, dalej musiš zhanat udržbarov, zbieraš ich podpisy ako checkpointy aby si sa vobec ešte v ten den dostal domov
@slaveplacebo neviem či by som ich hodnotila lepšie, proste aj tam máš plusy a aj na družbe
na družbe sa mi páči hlavne to že
1) su tam väčšie izby (3 lôžkove) - ked som videla aku velkost maju tie šturacke tak ako dovi dopo a ešte aj sa mi pači že je tam len 6ludí na bunku - u nas teda
2) je to blízko školy - ja som spachtoš povedzme to narovinu
3) mám blízko Dunaj a Botanicku - da sa tam poprechadzať, učiť sa, pokecať si s druhými atd
na mlynoch sa mi pači:
1) vratnici niesu dotieravi ako osy
2) jedálne
3) štvrtý bod uvedený vo výhodach mlynov - prakticky ked sa chceme ist zabaviť s partiou niekde tak ideme vždy do mlynskej, a ten cubikon tiež ocenujem - mas tam dokonca aj lekareň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
myslim ze ako prvak by si mal dostat intrak, ale bohuzial obavam sa, ze vo vyssich rocnikoch uz je 100km malo na to, aby si dostal plne body za vzdialenost, teda ak budes chciet intrak tak budes musiet pekne makat na znamkach, alebo mimoskolskych cinnostiach, pripadne mat nejake socialne znevyhodnenie aby si mal viac bodov v poradovniku.
myslim ze na Druzbe je vyborne hlavne spojenie do mesta, ja osobne by som v Mlynskej nechcela byvat a tlacit sa od Lafka ako taka sardinka v buse...ale to zalezi na tebe ci ti to vadi alebo nie.
ubytovanie ako take je na Druzbe skvele - ziadne v Mlynskej sa mu nevyrovna, len zrekonstruovane manzelaky, ale to je uz na uplne inej urovni. Izby na Druzbe su priestrannejsie, mas tam bunky...proste pohoda.
A nevyhody si si tiez zhrnul - jedalnej slaba slabucka a net len ak dostanes izbu s netom, wifi tam prakticky nefunguje...len dole vo vestibule...
Výhoda Mlynov:
1) dve veľké, dobré a pre študentsku peňaženku primerané jedálne,
2) takmer celé mlyny sú pokryté internetom
3) MHD priamo do cetra BA
4) študentský život - party, zábava, veľa mladých ľudí, kluby, Cubicon, jedálne minútky...
5) systém ubytovania a odubytovania
Nevýhoda Mlynov:
1) MHD takmer stále preplnená
2) väčšia vzdialenosť od školy
3) izby sú na tom horšie - su menšie a staršie a za približne rovnake peniaze ako Družba
4) ten sk****ny kopec cez ktorý sa človek musí trepať
Výhoda Družby:
1) škola prakticky cez nadchod
2) internát pri hlavnom ťahu - skoro bez prestupov MHD
3) väčšie a krajšie izby ako v MD (neplatí o manželákoch)
4) internát v blízkosti Dunaja - opekačky atd
5) lidl, billa a čerpacia stanica
6) botanická záhrada ktorá je pre prírodovedcov s free stupom
Nevýhoda Družby:
1) vrátnici
2) internet iba na prízemí a po 3. poschodie na D2 a na D1 tuším po 6.
3) jedna zlá jedáleň
4) izby po 3 poschodie su v horšom stave ako ostatné
5) system odubytovania
6) riaditeľ ktorý všetky prachy vráža iba do D1ky lebo cez leto služi ako hostel
7) tie hnusne hnusné koberce v izbách!
8) jedna biedna jednoplatnička stara ako sám internát (zn. Sencor
good luck
tuto mas galeriu izieb celých Mlynov:
» 158.195.104.152/gallery2/main.p...
no a líšia sa od Družby/Šturaku asi tým že ak dostaneš zrekonštruovanu (aj toto je tu niekde na fore spomenute - teda ktoré bloky su a ktore niesu zrekonštruovane) tak je to skoro taky luxus ako hotelova izba - platiš za to okolo 70 eur mesačne a máš tam aj internet
čo sa týka ubytovanie/odubytovania tak na mlynoch je to riešene omnoho lepšie, na družbe musiš prejsť cez XY papierovačiek + ťa ešte zdrbu upratovačky že si poriadne nevyčistil izbu alebo popripade klucky atd vždy si niečo najdu pokial nevychytaš samozrejme nejaku dobru ktora bude ustretova, dalej musiš zhanat udržbarov, zbieraš ich podpisy ako checkpointy aby si sa vobec ešte v ten den dostal domov
No na manželkákoch mám nezrekonstruovanu sice ale tak dufam, že to bude v pohode nie som náročná.
aha chápem.. no čiže mlyny hodnotíš lepšie?
na družbe sa mi páči hlavne to že
1) su tam väčšie izby (3 lôžkove) - ked som videla aku velkost maju tie šturacke tak ako dovi dopo a ešte aj sa mi pači že je tam len 6ludí na bunku - u nas teda
2) je to blízko školy - ja som spachtoš povedzme to narovinu
3) mám blízko Dunaj a Botanicku - da sa tam poprechadzať, učiť sa, pokecať si s druhými atd
na mlynoch sa mi pači:
1) vratnici niesu dotieravi ako osy
2) jedálne
3) štvrtý bod uvedený vo výhodach mlynov - prakticky ked sa chceme ist zabaviť s partiou niekde tak ideme vždy do mlynskej, a ten cubikon tiež ocenujem - mas tam dokonca aj lekareň
4) internet