Mate niekto skusenosti? Partners investment je asi strasny blud vsak? Najlepsie to asi vychadza investovat cez brookera. Mate niekto skusenosti s dlhodobym investovanim?
známy bol nakupovať zlato v Afrike a tu ho strieľal za fajn sumičky ale ako to robil to neviem ale viem že mu to vynášalo lebo makal vo fabrike iba dva roky a teraz do roboty nechodí a už je to asi 8 rokov a popritom urobil aj iné biznisy takže tak, ale živnosť má iba na maloobchod a obrábanie kovov ...takže na tom niečo bude
ale pamätaj peniaze ti nik zadarmo nedá a nikde na teba nečakajú s otvorenou náručou že daj nám 50€ a mi ti z toho spravíme 100€ ...o tom viem svoje, ono pokiaľ nemáš fakt že dobrý kapitál ani do toho nechoď a to ti radím aj keď ťa nepoznám a.... ale kludne skús
A na vyššie sumy sa oplatí ísť už cez brokera, lebo napr aj to 1%+poplatky fondov (finax) alebo 0,48%+poplatky (etfmatic) ročne pri vyšších sumách na dlhodobom horizonte spravia svoje. Ale to neznamená že keď máš len pár €€€€ volných tak to nieje zaujímavé. Všeobecná dogma je že investovanie je len pre bohatých. Nie je len pre bohatých, akurát bohatí na tom ovela viac zarobia
@Nabuchodonozzor Tak mal som par tisic zarobene a zaciatkom roka som rozmyslal o investovani ale pozeral som skor na akcie, no nakoniec to skoncilo tak ze vsetky peniaze pojdu do bytu. Nasiel som si financneho poradcu. Ten mi spravil plan ktory sa mi celkom pozdaval. Ide o to ze nemusis mat miliony. Proste mas nejaku rezervu na ucte a zvisok nechas investovat a proste kazdy mesiac posielas nejaku sumu do fondov. S tym ze keby nieco mas svoju rezervu a peniaze z fondov mozes vybrat do par dni. No poradca je z Partner Groups a ako pozeram tak mi to pride ako najvecia picovina ktora je XD. Ked pozeram tam u brookerov mozem tiez investovat len zlomok z akcie nemusim napr u S&P500 kupit za 3000 ale mozem za 50. A Cez brookerov ked dobre pozeram tak su len zlomkove poplatky okolo 0,1% co je celkom rozdiel od 2% + nejaky zaciatocnz poplatok 400E lol.
Ja kupujem ETFka cez Fio, lebo moj hlavny broker ma len minimalny pristup na ETF trhy.
"Ked pozeram tam u brookerov mozem tiez investovat len zlomok z akcie nemusim napr u S&P500"
S&P500 nie je broker, je to trhovy index, ktory reprezentuje top 500 americkych firiem. Do neho mozes zainvestovat cez fondy, alebo ETF, ktore ho viacmenej kopiruju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
"Ked pozeram tam u brookerov mozem tiez investovat len zlomok z akcie nemusim napr u S&P500"
S&P500 nie je broker, je to trhovy index, ktory reprezentuje top 500 americkych firiem. Do neho mozes zainvestovat cez fondy, alebo ETF, ktore ho viacmenej kopiruju.