IQ, EQ a lingvistická inteligencia - ako by ste ich zoradili podľa dôležitosti?
Ako mnohí viete, inteligencia má veľa zložiek. Ja som sa rozhodla zamerať na tieto tri a spýtať sa Vás, aká je pre Vás najdôležitejšia, čomu najviac prikladáte dôraz pri výbere priateľov, ktorá Vám najviac imponuje.
záleží čo od toho človeka chcem, atd...nedá sa to takto zoradiť. ale napr. pri výbere partnerky je pre mna nadpriemerná inteligencia nevyhnutnou ale nepostačujúcou podmienkou.
"Je sexy, keď je chlapove IQ vysoko nadpriemerné, ale ako si všímam, mať kombináciu vysokého IQ aj EQ je dosť vzácne, keďže rácio často ide na úkor pocitov a opačne."
podla MBTI je racionalita NT a city sú F. takže racionalita ide na úkor citov a opačne len v prípade F/T
a inteligencia nemá nič s citmi. ak niečo, tak inteligentnejší človek je schopný väčšej empatie, atď, lebo si viac vie všímať a analyzovať veci.
no mam vela kamaratov z vysokym IQ a su po socialnej stranke neschopnejsi a zase priatelky co som mal boli skor citlive typi ale neboli take bystre preto to rozdelujem u kamaratov a partnerke najst kombinaciu vysokeho IQ EQ a pekneho vzhladu sa mi u dievcata nepodarilo doteraz nepodarilo najst a mozno to je dobre lebo keby boli prilis chytre tak by som ich nemal cim zaujat myslim na dlksiu dobu
EQ Som zaradil na druhe miesto preto že v niektorých prípadoch je ťažko ovládnuť hnev napríklad pri reklamách od Miša "Co to robíš" Mišu pre mamu " tu reklamu neznášam
@relieforsaddist podla mna kamarati s nizkym EQ su nic moc kamarati
ale toto forum neznamena, ze by som brala chlapa s IQ trebars 90, len som napisala, aku dolezitost maju u mna tie aspekty, ty si tym asi chcem povedat, ze je dost inteligentny ale nema velky emocny kvocient, ci?
Pre šťastie vo vzťahoch s ľuďmi atď je EQ najdôležitejšie.
Pre rôzne pracovné úspchy si myslím , že je dôležitejší lingvistický skill ako IQ , človek čo tzv. vykecá vybavý všetko sa nestratí ani keď má IQ 90.
Ale asi najlepšie je byť maximálne "vychcaný" / prefíkaný.
Mať vysoké IQ je jediná z tých vecí ktorá ti skoro nijako nenapomôže ku šťastiu.
mne to príde ako (skoro vždy) závislosť, teda výška IQ sa odvíja od výšky EQ, pričom lingv. inteligencia závisý od mnohých faktorov, či už trávenia voľného času, alebo osobných nálad, názorov, príp. mentálnej vyspelosti :/
no ako toto mi vôbec nevadí a už sme kamoši od základnej školy a je to človek kt ma nikdy v živote nepodrazil a ani nesklamal keď som potreboval pomôcť v akomkoľvek smere a vždy podržal aj keď je pravda že čo sa týka emócií tak tie moc často neriešime ale stane sa aj to že to riešime čo je dosť zaujímavé po toľkých rokoch ale ja neviem ja som taký výcuc že sa dokážem prispôsobiť čiže mi väčšina ľudí nevadí,tý čo mi vadia tak len skrz divný názor na život,správanie atď
@hoperpohroma no, ja mám také skúsenosti... ale predstav si to takto... študovaný človek - fyzik, matematik, lekár, právnik, alebo neštudovaný dobre situovaný podnikateľ. Všetci majú "svoje isté" preto nemajú toľko dobrých kamarátov, nevedia sa vcítiť (to je objektívny pohľad)... a taký sedliak kdesi v Hornej-dolnej, kt. vie len kedy sa žnie a ako dojiť sa zase vie vcítiť... ale ako som už napísal, existujú výnimky a prehlasujem : Česť !
ale ideal by bol asi zo vsetkeho tak na rovnakej urovni. Clovek moze byt studovany so zastupom titulov a aj tak to vo vysledku moze byt totalny blbec co sa povahovych vlastnosti tyka.
Neviem sa k tomu vyjadriť. Neviem ako ich zoradiť, pretože podľa mňa je dôležité ako je celkovo nekombinovaná osobnosť a jednotlivé časti(nech použiješ akékoľvek rozdelenie) sú rovnako dôležité.
Suhlasim so @6 , hlavne poslednou castou. poznam mnoho fakt inteligentnych ludi a ich empatia je na dost vysokej urovni. nevravim, ze je tak nutne v kazdom pripade ale moje pozorovania z blizkeho a sirsieho okolia tomu jednoznacne nasvedcuju
Aj ja som si myslel, ze EQ je dolezite, ale robil som si tri testy a pride mi to tak vysoke EQ ma blbec, ktory ked mu da niekto po papuli tak on mu za to podakuje.
a podla mna zas IQ/LI idu vcelku ruka v ruke, alebo aspon maju suvislost
takze:
1. IQ
2. EQ
3. LI - ale je predpoklad, ze vdaka prvemu IQ uz bude mat vcelku slusnu uroven LI
inak neda sa to presne urcit, najlepsia je urcita pomerova kombinacia a tak by som to aj koncipoval ako otazku, ze kolko percent z osobnosti by ste chceli IQ, EQ, LI
to by sa uz zaujimavejsie skladalo, strelim svoj odhad preferencny - 42% IQ, 36% EQ, 22% LI
Keďže sám som zoradený takto: IQ, EQ, ling int, tak by som hľadal asi niekoho podobného... Ale viac menej pri kamarátoch to až tak nerozhoduje...
Inak ťažko mi je urobiť nejaké poradie. Len na základe toho.
Ja si myslím, že mám social skills a celkom dobre odhadujem ľudí ale mám poor choice of words
Plus sa mi ľahšie učia jazyky a to som IT
Asi si to preštudujem viac do detajlov...
Tazka otazka. Ale vo vseobecnosti ked sa neda s ludmi kecat tak je to pre mna prekazka (lebo som komunikativny typ a ked mi niekto neodpoveda alebo je ticho tak ma to kvalitne vytoci) Ja sa potrebujen furt rozpravat a dostavat adekvatne odpovede a reakcie, potrpim si na verbalny prejav. Cize na prvom asi LI. Co ide v ruka v ruke s IQ ked nechcem aby trepal bludy, mal proste prehlad, vedel odhadnut moj humor a logicky rozmyslat, proste aby nebol plytky ako detsky bazen na rosnicke (teraz rozmyslam ci LI nevychadza z IQ).
Kamarát/ka: IQ, EQ, na LI imho nezáleží
Partner/ka: IQ, EQ, LI
U seba: IQ, LI, EQ (takto to podľa svojho sebahodnotenia mám a maximálne mi to vyhovuje)
@49 dokonca seba by som zoradila LI, IQ, EQ, na tých echt trojhodinových testoch osobn. predpokladov som mala jazykovú zložku vo veľmi vysokom nadpriemere a to mi potiahlo asi aj konečné IQ.
Ale vo vyjadrovaní ma brzdí deficit EQ, zatiaľčo v logike atď nehrá rolu.
Inak suhlasim aj so @42 a tiez mi to v mojom okoli pride, ze IQ a EQ spolu suvisia. Nepoznam inteligentneho cloveka, ktory by bol napriklad vyslovene neempaticky, ale vacsinou to je pre mna co sa EQ tyka taky zlaty stred. Mna osobne by zabijala kombinacia nizsie IQ a vysoke EQ, lebo mam pocit ze (aj) vdaka IQ vie clovek urcit hranice, kedy je uz aj tej empatie prilis. Ale to vsetko zavisi od toho, co kto preferuje, jasne, ze niekomu by tato kombinacia vyhovovala.
lebo: ľudia s nízkym IQ sú nudní, neinšpiratívni, a ťažko sa mi s nimi komunikuje lebo nevidia súvislosti ktoré mne prídu prirodzené, a často im prídem divný. ľudia s nízkym EQ sú... mám pocit že často dosť egoisti (ale ak majú IQ tak z toho vzniká zaujímavý, iný uhol pohľadu na veci), nedá sa s nimi príliš rozoberať ľudské povahy a správanie čo je jedna z mojich obľúbených tém, prídem im často divný a precitlivelý, a majú prekvapivo veľký problém (ako som zistil až pomerne nedávno) pochopiť aspoň chvíľkami moje správanie a myšlienky.
ľudia s nízkym ling, ak sú IQteligentní a EQteligentní, tak je to často priam zaujímavé, komunikácia s nimi ma núti vyjadrovať sa jednoduchšie a výstižnejšie, a zároveň ma k tomu motivuje to, že to robia tiež, to je ten typ čo vie povedať dve holé vety ale tak trefné, a tak je za nimi cítiť pochopenie veci a v nich nejaký kvalitný záver, že mi niekedy pripadajú ako chodiace továrne na intelektuálne haiku. až ma niekedy mrzí že si nie som istý či si to uvedomujú. plus často sú vďaka tomu relatívne skromní, lebo LQ rozdiely sú najviac viditeľné, čiže často si o sebe myslia (alebo sa tak aspoň správajú) že sú len taký priemer, mne robí radosť vysvetľovať im že sa mýlia, im niektorým robí radosť keď niektoré z ich haiku rozkecám a obkecám tak že je počuť koľko významu v tom je, a... tak.
proste vysoké IQ a EQ a nízke ling je najzaujímavejšia, najpríjemnejšia a najsympatickejšia z tých "zlých" variánt.
vysoké EQ a ling a nízke IQ je najunavujúcejšia, to je ako ukecaná naivná postava z telenovely.
vysoké IQ a ling a nízke EQ je obvykle dosť nesympatické až priam nepríjemné, ale zaujímavé stvorenie
vysoké IQ a nízke ling a EQ je utrpenie, lebo človek vidí ako je to zaujímavá myšlienka a snaží sa dostať von, ale nemôže ani "pomôcť", lebo sa dotyčná osoba naserie a urazí že veď ona nie je sprostá...
neviem sa rozhodnut, ci je dolezitejsie IQ alebo EQ. s ludmi s nizkym IQ sa proste nemam o com bavit, ludia s nizkym EQ zas nemaju na mna dostatocne pochopenie a trpezlivost. LI pre mna v podstate nie je dolezita, aj ked ma urcite u mna dotycny alebo dotycna bodik navyse, kedze ja osobne som jazykovo nadana... ked tak, tretia pre mna dolezita inteligencia je moralna a potrpim si na nu rovnako ako na IQ a EQ.
inak si nemyslim, ze by ludia s vysokym IQ mali nizke EQ alebo naopak, poznam aj takych aj takych ludi
nerozumiem len podzložke lingvistická inteligencia, to mi príde ako súčasť všeobecného IQ, predsa len schopnosť lepšie sa učiť, lepšie rozumieť atď sú predsa zásady využívania logického uvažovania, schopnosti riešiť problémy, analytického myslenia a podobne, takto by som vedel dokonca pokračovať aj do EQ ... takto ja osobne mám inteligenciu trochu inak definovanú ... pre mňa je to všeobecná a prirodzená schopnosť jedinca reagovať na svet ... do nej teda spadá aj EQ atď ... to či som empatický alebo či dokážem sociálne fungovať s vlastnosťami ako je súdržnosť, úprimnosť, súcit, pochopenie, láska atď sú schopnosti človeka ktoré sú priamo závislé na jeho všebecnej danosti a možnosti inteligencie (reakcie na okolie)
no ale aby som neodbočil od pôvodnej otázky, ak si predstavím model inteligencie takto a teda pripustím že nemá na seba priamu náväznosť, potom by som to zohľadnil nasledovne, ... na prvom mieste bude vždy inteligencia, tá je totiž pre prežitie a pre schopnosť žitia aj v spoločnosti aj vo svete všeobecne najdôležitejšia ... potom nasleduje pod skupina EQ (čiže život v spoločnosti), je totiž velmi dôležité sa vedieť správať v skupinách tak aby ste tvorili predstavu o tom že nie ste odseparovaný ale súdržný a v celku ... nehovorím o nejakom vopred premyslenom vzore to nie (to je spôsob myslenia psychopatov - snažia sa napodobňovať naše emočné správania aby si nikto nevšimol že majú nízky priam žiadny prah EQ) ... vravím o tom že každý jedinec má cítenie voči ostatným už naučené a vštepené (kultúrne, aj výchovne aj okolnosťami, aj danosťou myslieť) je to totiž takto, máme model, vytvorený toho čo je a čo nie je pri ľuďoch vhodné a podobne, nevieme ale či to robíme správne, či EQ a schopnosti emočných daností ktoré máme a ktoré každý deň využívame nie sú nevhodné alebo neefektívne, predsa len aj tak všetko prechádza cez rozum a všetko si snažíme racionálne odôvodniť, preto je tu priestor aj na vela dier a chýb ktoré možno zatial nevidíme ... je správne za každú cenu uspokojiť pocitovú emociu aj keby to malo mať neefektívny a priam deštruktívny dopad na realitu? alebo by bolo vhodnejšie upraviť naše cítenie tak aby viac korešpondovalo s realitou takou akú ju poznáme a teda aby sa viac medzi sebou prelínali a nebola medzi nimi taká priepasť? to sú otázky na ktoré si odpovieme možno v blízkej budúcnosti, možno ani nie ... ale isté je jedno, že teraz medzi nimi zatial žial priepasť je, a je dosť hlboká ... preto máme problém správne žiť, preto nie sme úspešní, preto nie je každý bohatý a preto sa trápime ... ale to už odbieham
čiže lingvistiku dávam na posledné miesto pretože je zo všetkých troch najmenej dôležitá ...
v prvom rade je potrebné pohroma mať pri sebe inteligenta (to je základ) musí vedieť aj bez slov občas čo sa deje a vedieť aj problémy riešiť, v druhom rade (správne) musí s tebou cítiť a mať vysoké EQ, pretože pri tak striktnom myslení by si mala pocit že žiješ s robotom,ale nakoniec ak by všetky tieto danosti spĺňal, ver mi že lingvistika by pre teba bola asi na poslednom mieste ... a kľúč k šťastnému a plnohodnotnému životu je podľa mňa preto v nájdení stredu v tomto zamotanom pojme inteligencie ...
vyjadrim sa tolko k autorovi temy, ze naco by ti bola emocionalna inteligencia keby si mal IQ 20 a nevedel by si sa poriadne ani vysrat.... cize aj EQ je dolezite samozrejme ale IQ najviac a k IQ su zvysne dve ako prijemny bonus... i ked aby si bol stastny EQ sa ti zijde ano.
@smajlo18 s IQ 120 ze je lepsie jak 150 suhlasim, 150 su uz sialenci pomaly a ludia sa ich boja a byvaju casto problemovejsi....kedze vynikaju inteligenciou a tazko si hladaju kamaratov s ktorymi by si obstojne pokecali
Ako pre koho , ale kebyže sa bavíme o úspešnosti v živote tak tí s tým nízkym EQ budú väčšinou ,,hore" práve preto že neberú ohľad, nepozerajú na ľudí a nezastavia ich také veci ako morálka a podobne.
Hmm.. toto je dosť zaujímavá otázka.. síce je citovosť neodmysliteľná, tak nemôžeme jednať iba na základe citov.. je pravda, že aj najväčšie zločiny na druhých ľuďoch sa páchali v mene lásky.. zase na druhej strane sa EQ zdôrazňuje aj kvôli zverstvám , ktoré sa dejú, aby sme boli vnímaví a empatickí voči ostatným ľuďom.. čiže si myslím, že je rovnako dôležité pre život ako IQ.. Čo sa týka výberu partnera, tak by mi bolo asi na dve veci ak by mal vysoké IQ a EQ niekde na nule.. Zase partnera s nízkym IQ by som nechcela, páčia sa mi chlapci, ktorí sú inteligentní.. Najlepšie by bolo, keby to je vyrovnané A pre mňa je tiež maximálne dôležitá lingvistická inteligencia, strašne ma irituje, keď chlap nevie gramatiku a nevie sa normálne vyjadrovať.. Do poradia by som to teda asi dať nevedela, všetky 3 sú pre mňa rovnako dôležité
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
» en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_...
Poznam par ludi, co maju vysoke IQ, ale s ludmi sa bavit nevedia, proste vidim, ze ta interakcia je pre nich tazka
2. EQ
3: Lingvistická inteligencia
"Je sexy, keď je chlapove IQ vysoko nadpriemerné, ale ako si všímam, mať kombináciu vysokého IQ aj EQ je dosť vzácne, keďže rácio často ide na úkor pocitov a opačne."
podla MBTI je racionalita NT a city sú F. takže racionalita ide na úkor citov a opačne len v prípade F/T
a inteligencia nemá nič s citmi. ak niečo, tak inteligentnejší človek je schopný väčšej empatie, atď, lebo si viac vie všímať a analyzovať veci.
preistotu
ale toto forum neznamena, ze by som brala chlapa s IQ trebars 90, len som napisala, aku dolezitost maju u mna tie aspekty, ty si tym asi chcem povedat, ze je dost inteligentny ale nema velky emocny kvocient, ci?
» psychology.about.com/library/quiz/bl...
ale samzorejme, ze najlepsie posudi psycholog
EQ
Ling.int.
Aj keď druhé/tretie miesto sa neviem na 100% rozhodnúť...
Pre rôzne pracovné úspchy si myslím , že je dôležitejší lingvistický skill ako IQ , človek čo tzv. vykecá vybavý všetko sa nestratí ani keď má IQ 90.
Ale asi najlepšie je byť maximálne "vychcaný" / prefíkaný.
Mať vysoké IQ je jediná z tých vecí ktorá ti skoro nijako nenapomôže ku šťastiu.
1. lingvistická inteligencia
2. EQ
3. IQ
Pri vybere zamestnanca - IQ, EQ, LI
Pri vybere partnera - IQ, LI/EQ
asi. Sama by si ohodnotila EQ ako svoje najslabšie, ale pracujem na tom!
ale keby som si mala vybrat medzi chlapom s iq 150 a nizkym eq a chlapom s iq 120 a vysokym eq, beriem druhe
2. Lingvistická inteligencia
ale ideal by bol asi zo vsetkeho tak na rovnakej urovni. Clovek moze byt studovany so zastupom titulov a aj tak to vo vysledku moze byt totalny blbec co sa povahovych vlastnosti tyka.
len to eq je dolezitejsie ako to iq
a nie je take tazke poznat niekoho so 120, to je kazdy 10.-20. clovek tusim?
a podla mna zas IQ/LI idu vcelku ruka v ruke, alebo aspon maju suvislost
takze:
1. IQ
2. EQ
3. LI - ale je predpoklad, ze vdaka prvemu IQ uz bude mat vcelku slusnu uroven LI
inak neda sa to presne urcit, najlepsia je urcita pomerova kombinacia a tak by som to aj koncipoval ako otazku, ze kolko percent z osobnosti by ste chceli IQ, EQ, LI
to by sa uz zaujimavejsie skladalo, strelim svoj odhad preferencny - 42% IQ, 36% EQ, 22% LI
Inak ťažko mi je urobiť nejaké poradie. Len na základe toho.
Ja si myslím, že mám social skills a celkom dobre odhadujem ľudí ale mám poor choice of words
Plus sa mi ľahšie učia jazyky a to som IT
Asi si to preštudujem viac do detajlov...
Chuda EQ je na konci
Partner/ka: IQ, EQ, LI
U seba: IQ, LI, EQ (takto to podľa svojho sebahodnotenia mám a maximálne mi to vyhovuje)
Ale vo vyjadrovaní ma brzdí deficit EQ, zatiaľčo v logike atď nehrá rolu.
Inak suhlasim aj so @42 a tiez mi to v mojom okoli pride, ze IQ a EQ spolu suvisia. Nepoznam inteligentneho cloveka, ktory by bol napriklad vyslovene neempaticky, ale vacsinou to je pre mna co sa EQ tyka taky zlaty stred. Mna osobne by zabijala kombinacia nizsie IQ a vysoke EQ, lebo mam pocit ze (aj) vdaka IQ vie clovek urcit hranice, kedy je uz aj tej empatie prilis. Ale to vsetko zavisi od toho, co kto preferuje, jasne, ze niekomu by tato kombinacia vyhovovala.
2. EQ
3. ling.
lebo: ľudia s nízkym IQ sú nudní, neinšpiratívni, a ťažko sa mi s nimi komunikuje lebo nevidia súvislosti ktoré mne prídu prirodzené, a často im prídem divný. ľudia s nízkym EQ sú... mám pocit že často dosť egoisti (ale ak majú IQ tak z toho vzniká zaujímavý, iný uhol pohľadu na veci), nedá sa s nimi príliš rozoberať ľudské povahy a správanie čo je jedna z mojich obľúbených tém, prídem im často divný a precitlivelý, a majú prekvapivo veľký problém (ako som zistil až pomerne nedávno) pochopiť aspoň chvíľkami moje správanie a myšlienky.
ľudia s nízkym ling, ak sú IQteligentní a EQteligentní, tak je to často priam zaujímavé, komunikácia s nimi ma núti vyjadrovať sa jednoduchšie a výstižnejšie, a zároveň ma k tomu motivuje to, že to robia tiež, to je ten typ čo vie povedať dve holé vety ale tak trefné, a tak je za nimi cítiť pochopenie veci a v nich nejaký kvalitný záver, že mi niekedy pripadajú ako chodiace továrne na intelektuálne haiku. až ma niekedy mrzí že si nie som istý či si to uvedomujú. plus často sú vďaka tomu relatívne skromní, lebo LQ rozdiely sú najviac viditeľné, čiže často si o sebe myslia (alebo sa tak aspoň správajú) že sú len taký priemer, mne robí radosť vysvetľovať im že sa mýlia, im niektorým robí radosť keď niektoré z ich haiku rozkecám a obkecám tak že je počuť koľko významu v tom je, a... tak.
proste vysoké IQ a EQ a nízke ling je najzaujímavejšia, najpríjemnejšia a najsympatickejšia z tých "zlých" variánt.
vysoké EQ a ling a nízke IQ je najunavujúcejšia, to je ako ukecaná naivná postava z telenovely.
vysoké IQ a ling a nízke EQ je obvykle dosť nesympatické až priam nepríjemné, ale zaujímavé stvorenie
vysoké IQ a nízke ling a EQ je utrpenie, lebo človek vidí ako je to zaujímavá myšlienka a snaží sa dostať von, ale nemôže ani "pomôcť", lebo sa dotyčná osoba naserie a urazí že veď ona nie je sprostá...
inak si nemyslim, ze by ludia s vysokym IQ mali nizke EQ alebo naopak, poznam aj takych aj takych ludi
IQ
LI
Bohužiaľ, niekedy mám pocit, že EQ tu mnohým ľuďom chýba
no ale aby som neodbočil od pôvodnej otázky, ak si predstavím model inteligencie takto a teda pripustím že nemá na seba priamu náväznosť, potom by som to zohľadnil nasledovne, ... na prvom mieste bude vždy inteligencia, tá je totiž pre prežitie a pre schopnosť žitia aj v spoločnosti aj vo svete všeobecne najdôležitejšia ... potom nasleduje pod skupina EQ (čiže život v spoločnosti), je totiž velmi dôležité sa vedieť správať v skupinách tak aby ste tvorili predstavu o tom že nie ste odseparovaný ale súdržný a v celku ... nehovorím o nejakom vopred premyslenom vzore to nie (to je spôsob myslenia psychopatov - snažia sa napodobňovať naše emočné správania aby si nikto nevšimol že majú nízky priam žiadny prah EQ) ... vravím o tom že každý jedinec má cítenie voči ostatným už naučené a vštepené (kultúrne, aj výchovne aj okolnosťami, aj danosťou myslieť) je to totiž takto, máme model, vytvorený toho čo je a čo nie je pri ľuďoch vhodné a podobne, nevieme ale či to robíme správne, či EQ a schopnosti emočných daností ktoré máme a ktoré každý deň využívame nie sú nevhodné alebo neefektívne, predsa len aj tak všetko prechádza cez rozum a všetko si snažíme racionálne odôvodniť, preto je tu priestor aj na vela dier a chýb ktoré možno zatial nevidíme ... je správne za každú cenu uspokojiť pocitovú emociu aj keby to malo mať neefektívny a priam deštruktívny dopad na realitu? alebo by bolo vhodnejšie upraviť naše cítenie tak aby viac korešpondovalo s realitou takou akú ju poznáme a teda aby sa viac medzi sebou prelínali a nebola medzi nimi taká priepasť? to sú otázky na ktoré si odpovieme možno v blízkej budúcnosti, možno ani nie ... ale isté je jedno, že teraz medzi nimi zatial žial priepasť je, a je dosť hlboká ... preto máme problém správne žiť, preto nie sme úspešní, preto nie je každý bohatý a preto sa trápime ... ale to už odbieham
čiže lingvistiku dávam na posledné miesto pretože je zo všetkých troch najmenej dôležitá ...
v prvom rade je potrebné pohroma mať pri sebe inteligenta (to je základ) musí vedieť aj bez slov občas čo sa deje a vedieť aj problémy riešiť, v druhom rade (správne) musí s tebou cítiť a mať vysoké EQ, pretože pri tak striktnom myslení by si mala pocit že žiješ s robotom,ale nakoniec ak by všetky tieto danosti spĺňal, ver mi že lingvistika by pre teba bola asi na poslednom mieste ... a kľúč k šťastnému a plnohodnotnému životu je podľa mňa preto v nájdení stredu v tomto zamotanom pojme inteligencie ...
cize 120 IQ 13,6 percent populacie
Lingvistická inteligencia
EQ
IQ
partner/rka - EQ/IQ, LI
ale inak vbc neviem, možno aj úplne inak
2. LI
3. EQ
nemam s nikym problem, ale fakt sa nerada rozpravam alebo travim cas s inteligencne hlupymi ludmi. takze prve miesto patri IQ
1.EQ
2.IQ
3.LI
ale IQ a EQ by som mozno prehodila
urcite mam rada, ked je niekto inteligentny ale na druhu stranu, pri priateloch je dolezitejsie to EQ..
a LI mi je totalne ukradnute