Moja sestra má vybavenú ISIC kartu a chcela by ju využiť na dochádzanie do školy v MHD a aj v medzimestskej doprave, lebo sa jej nechce vybavovať karta na SADke, ale najprv si ju musí "zaevidovať"... Neviete, prosím, za aký poplatok? Alebo sa jej skôr opl
netreba nic evidovat...ja som minuly rok dostala isic dosla som na informacie a na mna tetka kukala ze co ja chcem ze to rovno mozem ist...lenze taky mensi problem ze mi nenacitalo tych 5 eur co osm tam mala povodne mat co osm si za nich zaplatila tak osmm usela dobyjat...
neviem či sa dá isicom platiť normálne cez čítačku v autobuse... ak je tam čip (čo asi je) tak bude potrebné zbehnúť na priehradku nech ti kartu aktivujú so systémom...
@10 netreba,ale ak chceš ňou aj platiť v MHD, asi nie vo všetkých,tak choď na stanicu k nejakej priehradke a je to zadarmo,len si musíš nabiť minimálne asi 3-4 €...aspoň v ZV je to tak
POZOR! Preukaz ISIC klasik neobsahuje bezkontaktný čip, a preto si naňho nemôžete uplatňovať zľavy zo zákona u dopravcov (SAD, ZSSK, MHD) ... to som našiel na nete
taktiež vlastním túto kartu len neviem aký je rozdiel (viditeľný) medzi ISIC kartou klasik a kartou s bezkontaktným čipom
a kedže som ju vybavoval v ČR či budú zľavy platiť na Slovensku (vlaková doprava )
Ja myslím, že @kraky má pravdu. Mne ISIC vydala škola, aktivoval (či čo to je ) som si ho na termináli, ale na čítačke ešte nefungovala. Čiže bude treba ešte ísť na dopravný podnik. shit
A viem, že isic používajú aj na čítačkách v autobusoch, videl som to u niekoľko ľudí.
som tu nová a hladala som tiež odpoved na túto otázku no asi sa dá poskladať z obidvoch tvrdení .... zaevidovať si ju bude potrebne len ked ju bude chcieť použiť cez čip .. ale ked ju bude chcieť použiť len na zlavnenie cestovneho tak si proste len popyta studentsky listok a popripade ukaze isic ...
inak zálaží aj od toho aký druh isicu je lebo ak má klasicky isic tak zlavnenia platia len v niektorych sad linkach .. napriklad sad michalovce .. a humenne ... ale ak ma stredoskolacky isic úeuro 26 tak to ma pravo na zlavnenie aj v mhd sad a zeleznici .... ale ak si na kartu bude chieť dobiť kredit tak to sa da aj pri autobusakovi .... ale ... či sa to nedá aj u neho takto zaevidovať ....... ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ja mam normalne isic vydany skolou a musim si ho aktivovat iba na vlaky co je zadarmo a v autobuse len normalne ukazem a daju mi zlavu
U nás si to údajne treba aktivovať v škole.
nevlastním ISIC takže takúto vec neviem...
taktiež vlastním túto kartu len neviem aký je rozdiel (viditeľný) medzi ISIC kartou klasik a kartou s bezkontaktným čipom
a kedže som ju vybavoval v ČR či budú zľavy platiť na Slovensku (vlaková doprava )
no to, ake zlavy ma, si uz musi zistit sama podla toho, aky isic to je.
A viem, že isic používajú aj na čítačkách v autobusoch, videl som to u niekoľko ľudí.