mal by ... ale mňa už páni autobusári 4x za víkend ototo, že ISIC nezdraví lebo neplatí aj keď som im povedal, že má do konca septembra neakceptovali to a platiť som plný
@smajl0 vážne? preto sa pýtam,lebo som si nie istá a nerada by som v MHD-čke platila riadnu pokutu :/ ale zas celý lístok sa mi tiež práve kupovať nechce
proste vypýtal som si ako vždy študentský ale povedali mi že ich ISIC "nezdraví" lebo zľavy mi končia v auguste pritom na stránke píšu že Vysokoškolský platí do 30. septembra :/ ale tak hádať som sa nemohol keďže som potreboval zviesť ale povedal som im to
@ponnie ak ho mas nabity tak plati do konca... Ja som si chcela zaplatit od oktobra do decembra a same mi to vyhodilo na stranke, ze to nejde, lebo nieje prelognovany
@smajl0 sa divím že zo sebou necháš vyjebávať... a vy ostatný že sa bojíte...
ja som prišiel do busu a hovorím študentský.. platím normal kartu si nenabíjam nikdy.. sofer mi hovori priloz kartu ku tej picovine... ja ze wtf? prilozim a nic... a on tak celý... ja hovorím nie študent... on neplatný.. rovno do ksichtu som mu natlačil kartičku.. nech si pekne pozrie tú 9... a ešte raz mu zopakoval že studentský... poprípade si ešte z netu vytlačím dokedy je ten isic platný a budem to nosit zo ebou v penazenke
@barky to si mal potom šťastie že si narazil na nejakého trasláka ale ja som si aj napriek tomu že som mu povedal že platí do septembra nepresadil svoje a vzhľadom na to že som musel byť v určitý čas na určitom mieste sa hádať s pakom nepotrebujem
@smajl0 noo práveže bez urážky mi prídeš traslák ako ty.. lebo ani jasom sa sním nedohodol na prvý raz... a takto hádam nenecháš vyjebaváť zo sebou dá sa argumentovať inak aj tým že šofér by si to mal vo svojej hlavičke usporiadať tým že vysokoškolákom končia prázdniny inak ako stredná,základná takže aj tá platnosť je iná
@smajl0 tak nwm či to je bus ktorým chodievaš domov,z domualebo si šiel z dákeho zátrtu len len je šanca že toho debila stretneš zas... a ťažko sibudes presadzovať svoju pravdu ked si to vzdal na poprvé ale možno ho už niekto stihol edukovať
podla vyhlasky ci coho plati vseobecne do konca septembra, ale na dopravu len do konca augusta. kamaratka to nasla na skolskej stranke, cize zarucena info.
Preukaz ISIC a jeho komerčné zľavy platia do 30.9. daného roku (svoju platnosť si vieš skontrolovať na zadnej strane preukazu – napr. 09/2010: preukaz platí do 30.9.2010). Štátom garantované zľavy (doprava na MHD, SAD, ZSSK) sú viazané na status študenta a ten je podľa zákona zadefinovaný nasledovne:
Zákon č.131/2002 Z.z o vysokých školách § 65 Riadne skončenie štúdia
(1) Štúdium sa riadne skončí absolvovaním štúdia podľa príslušného študijného programu. Dňom skončenia štúdia je deň, keď je splnená posledná z podmienok predpísaných na riadne skončenie štúdia daného študijného programu.
(2) Študent prestáva byť študentom odo dňa skončenia štúdia podľa § 65 ods. 1 a § 66 alebo odo dňa prerušenia štúdia podľa § 64 ods. 1.
presne tak....jendnoducho zlavy a pičoviny mate od konca septembra.....zlavne na mhd, dopravu a podobne mate iba do konca augusta !!! ( resp. zaleži od školy ) avšak na zapise vam vydaju new...a potom si ho aktivujete....na novo !!
ja som skoncila skolu v maji a stale veselo cestujem na isic, kedze znamku mam platnu do 30.9.2012.... vo vlaku isic prikladaju a ukazuje, ze je platny, takze nasa skola to zrejme neblokuje, ale niekde hej, takze treba vediet ako to funguje na tej tvojej a mozes cestovat....
@barky@acheraya ja som sa nenechala ojebať, len som nemala chuť s tým kktom vyjednávať a keďže si nepýtal za batožinu (a mala som jej fakt požehnane), tak som si povedala, že ho môžem za tých 80 centov osrať a nechala som mu ich..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ja som prišiel do busu a hovorím študentský.. platím normal kartu si nenabíjam nikdy.. sofer mi hovori priloz kartu ku tej picovine... ja ze wtf? prilozim a nic... a on tak celý... ja hovorím nie študent... on neplatný.. rovno do ksichtu som mu natlačil kartičku.. nech si pekne pozrie tú 9... a ešte raz mu zopakoval že studentský... poprípade si ešte z netu vytlačím dokedy je ten isic platný a budem to nosit zo ebou v penazenke
@smajl0 tak nwm či to je bus ktorým chodievaš domov,z domualebo si šiel z dákeho zátrtu len len je šanca že toho debila stretneš zas... a ťažko sibudes presadzovať svoju pravdu ked si to vzdal na poprvé ale možno ho už niekto stihol edukovať
Zákon č.131/2002 Z.z o vysokých školách § 65 Riadne skončenie štúdia
(1) Štúdium sa riadne skončí absolvovaním štúdia podľa príslušného študijného programu. Dňom skončenia štúdia je deň, keď je splnená posledná z podmienok predpísaných na riadne skončenie štúdia daného študijného programu.
(2) Študent prestáva byť študentom odo dňa skončenia štúdia podľa § 65 ods. 1 a § 66 alebo odo dňa prerušenia štúdia podľa § 64 ods. 1.
Zo stránky: » www.isic.sk/index.php?optio...