ja som v LM... a je to nechutná uleváreň na konci roku sme si zagratulovali, že sme prešli do štvrtáku, síce s pár štvorkami, ale bez hocijakého stresu, a na prázdniny totálne zrelaxovaní a pripravení tak, je to fajn čilling ale po mature vieš jedine jazyk... a to ma serie.. možno by som teraz volil hotelovku... a z ďalšieho pohľadu ako holka tam budeš mať málo chlapcov je to na tebe...
Kde je to "u vás"? Na Slovensku nie je jedno jediné A všetko záleží od konkrétnej školy, na bilingve v Sučanoch sa učia všetko po anglicky. Ale každá škola má svoju internetovú stránku, kde to určite majú napísané.
Ja som chodila tiež na bilingválne, ale španielske. A popravde,lepšie som si vybrať nemohla. Všetko sme sa učili v jazyku, okrem pár takých predmetov ako telesná a pod. Výborná škola, ktorá mi veľa dala a aj veľa naučila, dali nám tam totiž zabrať. Ako to bude na tej " u vás" netuším, to záleží od školy a od systému aký tam funguje. Napr. v Žiline je anglické bilingválne,ale súkromné s tým,že keď si platíš tak prechádzaš a celkom ulieváreň ( aspoň čo som počula od ľudí,čo tam chodili )...
a zjavne je dost rozdiel kam ides, pretoze prvy koment z LM, jeden kamarat tam studoval a tiez sa tam moc nenadreli... kdezto tu.... no mali sme tusim druhe najlepsie matuky sjl aj mat tak si zvaz...
Tak ja idem tiež na GBAS, nastupujem v septembri... Čo je v aj už napísala ssnehulienka vyššie. Ale naopak sú bil. gymnáziá, kde napríklad ani nemajú všetky predmety. Tomu síce nerozumiem ale napr. jedna budúca spolužiačka ide z gymka, kde mali možno polovicu predmetov čiže napríklad fyziku nemali. Ale myslím, že to je dosť blbé, lebo nakoniec by mala akurát jazyk a nie dostatočné vedomosti, ak by ten gympel dochodila. No ale myslím, že je to fajn voľba A áno, chalanov je tam málo Napríklad nás bude v ročníku 96, z čoho bude chalanov len 35 Ale skús to, podľa mňa je to fajn, som rada, že som sa tak rozhodla, aj keď som ešte nenastúpila. Ono totiž inak nemám ani páru, kde by som šla Asi na obyčajné gymko a toto je tým pádom lepšia voľba. No a ak by ťa z osmičky nevzali, nevešaj hlavu, minimálne ja budem mať polovicu spolužiakov z deviny Takže to skús aj o rok Každopádne veľa šťastia
Ja neodporúčam, skončíš školu, jediné čo vieš je v podstate len ten jazyk .... z predmetov, ktoré máš v tom jazyku vieš oveľa menej oproti tým, ktorí skončia obyčajné gymnázium, ale zase na druhej strane vieš veľmi, veľmi veľa iných vecí čo sa týka literatúry, histórie a jazyka ( v mojom prípade španielskeho )
Neodporúčam Ti tam ísť, ak nechceš ísť potom študovať na VŠ niečo podobné ( ja som to vtedy ešte nevedela ) lebo ak nie tak budeš mať veľmi veľký problém pripraviť sa na niečo iné ( právo, medicína ) pretože si budeš musieť veľa učiva dobrať.
Ja som skončila španielske bilingválne v KE a keby som sa mala rozhodnúť zas, tak by som tam nešla, ale to hovorím teraz a nehovorila som to vtedy ....
Žiadny gympel z teba nespraví osobnosť.... a v podstate nedá ti toho veľa..... V čom má výhodu bilingválne je to, že je to (aspon u nás) o level ťažšie a naučíš sa makať..... Každopádne treba zvážiť, že prečo tam idem.... (napr. ja som tam nešiel kôli jazyku)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
všetko v ajl okrem slovenčiny (how obvious), nosky, telesnej a tych veci ako etika, estetika...
Neodporúčam Ti tam ísť, ak nechceš ísť potom študovať na VŠ niečo podobné ( ja som to vtedy ešte nevedela ) lebo ak nie tak budeš mať veľmi veľký problém pripraviť sa na niečo iné ( právo, medicína ) pretože si budeš musieť veľa učiva dobrať.
Ja som skončila španielske bilingválne v KE a keby som sa mala rozhodnúť zas, tak by som tam nešla, ale to hovorím teraz a nehovorila som to vtedy ....