Čítali ste to niekto? Potrebujem vedieť o čom bol dej, aká bola hlavná postava, idea a téma. Bola by som rada keby niekto pomohol, pretože mi vôbec nejde zlatyfond.sk takže to nemám kde prečítať.. Ďakujem
Hlavná postava - Ondráš machuľa - ktorý bol psychicky zaostalí (nie fyzicky) a živil sa ako pastier husí - svoje husi mal rád a to bol celý jeho život a žil so svojou tetou.
a vlastne ako si tak Ondráš na poli pasie svoje húsky ide okolo Zuzanka Bežanovie ktorá samozrejme vie že Ondráš je psychicky zaostalí. Zuzanka sa rozhodne že si z neho vystrelí. Príde k Ondrášovi a navrhne mu aby si ho vzal za ženu. Ondráš samozrejme vtipu nepochopil a vrúcne súhlasil. Veľmi sa tešil na svatbu a ani len netušil že sa jedná len o žart, pretože Zuzanka svojho milého už mala.
taak teda, ona svojho milého mala, ale Ondráš si myslel, že sa s ním rozišla, keďže pred ním naňho trošku nadávala. (ten jej milý už neviem ako sa volal) proste on veril, že si ho Zuzka vezme, chystal si nové oblečenie atď a všetko čo k tomu patrí, no vychovávala ho teta, takže nemal veľa peňazí, lebo bol len husiar. Nakoniec svadbu so Zuzkiným milým usporiadali skôr, aby o tom Ondráš nevedel, teta ho zamkla v komore, keď sa odtiaľ vyslobodil, tak utekal do domu Zuzky, kde sa všetci zabávali ako sa na svadbu patrí. Zrazu začala horieť stodola, všetci vybehli vonku, začali hasiť. Všetci si mysleli, že Ondráš založil ten požiar, preto ho priviazali k plotu. Zuzkina mamka začala kričať, že tam sú jej husi, ktoré jej Ondráš každý deň pásol. Zuzka Odnráša odviazala a Ondráš sa pustil do horiacej stodoly zachrániť tie husi a už zo stodoly nevyšiel... the end...
ja som to cital minuleho roku .. mal som to jak referat do skoly :d ale uz ani bars nepamätam ze o com to cele bolo .. len viem ze sa mi to dielo nepacilo .. takze sa donho radsej ani nepustaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
taak teda, ona svojho milého mala, ale Ondráš si myslel, že sa s ním rozišla, keďže pred ním naňho trošku nadávala. (ten jej milý už neviem ako sa volal) proste on veril, že si ho Zuzka vezme, chystal si nové oblečenie atď a všetko čo k tomu patrí, no vychovávala ho teta, takže nemal veľa peňazí, lebo bol len husiar. Nakoniec svadbu so Zuzkiným milým usporiadali skôr, aby o tom Ondráš nevedel, teta ho zamkla v komore, keď sa odtiaľ vyslobodil, tak utekal do domu Zuzky, kde sa všetci zabávali ako sa na svadbu patrí. Zrazu začala horieť stodola, všetci vybehli vonku, začali hasiť. Všetci si mysleli, že Ondráš založil ten požiar, preto ho priviazali k plotu. Zuzkina mamka začala kričať, že tam sú jej husi, ktoré jej Ondráš každý deň pásol. Zuzka Odnráša odviazala a Ondráš sa pustil do horiacej stodoly zachrániť tie husi a už zo stodoly nevyšiel... the end...
aj mne sa zda ze to je od Kukucina.(je to od Kukucina,overila som si to v ucebke)