Ahojte. Potrebovala by som radu. Strašne by som chcela ísť na jazykový pobyt, jednoducho normálne cez agentúru, ale mama v tomto so mnou veľmi nesúhlasí. Chcela by ma proste poslať len k nejakej jej známej do Atlanty. Ja sa však bojím toho, že keď sú oni
Je vždy lepšie bývať u známych po tom čo som sa napočúvala do akých psychopatických rodín sa podostávali moji kamaráti. Angličtinu sa naučíš u kohokoľvek, stačí chcieť a niečo preto aj spraviť, nie len sedieť na riti a myslieť si že sa to na teba nalepí lebo si v anglicky hovoriacej krajine.
presne ako vraví @2 .ja mam tiež rodinu v kanade a volaju ma tam už od mala na cele leto (vtedy som sa bala odist od mamči na 2 mesiace) a teraz su nejako ticho čo mi je celkom lúto hned by som šla a uprimne by mi bolo jedno či sa rozpravaju slovensky alebo anglicky určite sa tam na teba dost nalepí ked tam budeš kedže predpokladam že nebudeš cely čas zavreta na dome u nich. cez agentury to je zbytocne moc predražené a urcite budu ak tvoji rodicia kludnejsi ked budu vediet u koho bývaš
@rosesareredvioletsareblue no napr jedna kamarátka sa dostala do rodiny kde mala tvrdú drzúru, nemohla si obliekať to čo chcela, musela makať v domácnosti, nemohla ani poriadne ísť on s kamarátmi ktorých si tam našla, tá rodina si asi zmýlila jazykový pobyt s výchovným. ďalšiemu kamarátovi decká v rodine krradli peniaze, oblečenie atď... nehovoriac o takých pobytoch kde ich vysadili na farme uprostred ničoho čiže ich školský rok spočíval v tom že išli do školy a po škole sa starali o prasatá....
jazykovy pobyt tiez nie je taka vyhra ako sa tvari ano je to zaujinava skusenost ale ucenie jazyka ako take... zase ta znama moze mat kopu priatelov a aktivit kde budes mat dost prlezitosti hovorit po anglicky
určite jazykový pobyt..... ja som bola pred 3 rokmi v Kembridži, a to som mala za sebou len 1 rok angličtiny, čiže som bola hodená do totálneho mora, aj keď som nevedela plávať. (lebo to som vyhrala, to ta nechoď) ..... a síce som po tých dvoch týždňoch totálne zabudla svoju bilingvalistickú nemčinu, ale v angličtine mi to pomohlo.
@rosesareredvioletsareblue ale neboj, určite tým človek získa veľa skúseností a zážitkov, to by si musela mať fakt "šťastie" keby si tiež natrafila na takých magorov, ale vo väčšine prípadov decká na konci pobytu ani nechcú ísť domov
@winterfirefly Pokiaľ tam tí známi dlhodobejšie žijú, tak určite jazyk dobre ovládajú. Navyše by si mala istotu, že sa ti nič nestane a bolo by to aj pre tvoju mamu finančne výhodnejšie a mohla by si tam byť dlhšie než na nejakom jazykovom pobyte. Ale samozrejme, že tam by ti mohli aj niečo lepšie vysvetliť, no ja by som určite uprednostnila tých známych.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ALE !!!!
Lepšie niečo,ako nič