Ono rozhodujuce dost je, co chces tym dosiahnut. Ak radost, uslachtilu zalubu a dalsi sposob, ako rozvijat svoju osobnost, tak nie je neskoro nikdy. Ale ak sa chces hudbou zivit (co sa asi nechces), tak jasne, ze vacsiu vyhodu ma ten, kto zacal hrat na nastroj v detstve.
ved nechces byt predsa profik niekde v nejakej kapele. Aj keby ano aj tak to nieje neskoro, ved to je fuk kedy zacnes, ked ta to bude bavit, a budes sa ucit tak sa naucis Ak si napr. zacal vcera, tak uz mozes ist hrat do DESMOD-u
@pubertslatinocelny a vies ze ani nie? ono nejde kedy zacnes, ale ako ta to bavi, kolko tomu venujes a hlavne ci potom najdes i dost ludi, co ta budu pocuvat
@johnysheek tak jasne, ze clovek, co zacne 5 rocny chodit do ZUS a vychodi 2 stupne, ale s odretymi usami, ledva si robi ulohy a inac necvici a nehra nic, nebude v 30-ke hrat lepsie ako clovek, co v 17-tich zacne a cvici kazdy den niekolko hodin...ale ked porovnavame ludi, ktorych to povedzme bavi rovnako a ktori by cvicili denne rovnaky pocet hodin, tak taky, co zacne v detstve a ten, co zacne v 17-tich budu dost dlho este neporovnatelni. Tak som to myslel.
Okrem toho jedna vec je zalezitost ako trebars Desmod, kde proste mali stastie a maju uspech, aj ked muzikantsky su nic moc. Takych sice mozme nazvat profi muzikantmi, lebo sa zivia hudbou, ale nie profi v zmysle schopnosti ovladat nastroj. "Profi" - ako vsestranny studiovy hrac, ktoreho si zavolaju nahrat album a nahra ho dobre a bez toho, aby sa na to pripravoval prilis dlho, to sa cloveku, ktory zacina v 17-tich, este dost dlhu dobu nepodari - a za predpokladu, ze popri hre na nastroj bude studovat a pracovat, tak sa mu to nepodari asi nikdy
veľa ľudí v mojom okolí začalo hrať napr. na gitaru v 17 vedia hrať perfektne na nej... ja sa medzi nimi cítim blbo, lebo hrám na gitare, basgitare, bicích a klavíri skoro od detstva... cca od veku 9 rokov....
@elemia a je to vonku... a tak som sa maskoval tym svojim nickom 10 akordov....tak to uz kompletnu diskografiu Desmod-u zahras no neviem kde je chyba, podla mna sa boja ze ked ta zoberu do kapely tak oni potom budu vyznievat ako žabaři
@lukazman so vsetkym respektom voci @elemia je podla mna v desmode uz tolko skvelych odbornikov a hudobnikov, ze proste nikoho dalsieho si tam radsej nechcu pribrat, lebo inak by mohli "vazne" zacat konkurovat
@ygor okej ale ty nie si bezny smrtelnik (a ja tiez nehovorim za seba ...ale podla skusenosti na zuskach, v 90% pripadoch je nemozne naucit sa decentne hrat na dychovom nastroji tak neskoro)
pravdaže nie. veď keď si starší, tak ti preds viac páli a viac chápeš súvislosti. isto že 6 ročný prípravkár v techniku určite po 8 rokoch tromfne začínajúceho 14.ročného nadšenca, lenže je to individuálne. a keď ti dobre páli ako som ti vravel, hravo pochopíš niečo, čo by si si nevedel dať do súvisu ako malý chlapec a musel by si sa to naučiť, lebo si to želá otec, aby mal doma druhého stradivariho či mozarta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
@lukazman tak dlho treba trenovat?
Okrem toho jedna vec je zalezitost ako trebars Desmod, kde proste mali stastie a maju uspech, aj ked muzikantsky su nic moc. Takych sice mozme nazvat profi muzikantmi, lebo sa zivia hudbou, ale nie profi v zmysle schopnosti ovladat nastroj. "Profi" - ako vsestranny studiovy hrac, ktoreho si zavolaju nahrat album a nahra ho dobre a bez toho, aby sa na to pripravoval prilis dlho, to sa cloveku, ktory zacina v 17-tich, este dost dlhu dobu nepodari - a za predpokladu, ze popri hre na nastroj bude studovat a pracovat, tak sa mu to nepodari asi nikdy
ono mne slo skor o to, ze uspesnym (ci uz ala desmod alebo ini) mozes byt i ked nie si ten top
a prave zalezi cim chce byt.
a poradte mi chlapci. ja napriklad viem uz asi styri roky cca tak 10 akordov a ziaden desmod sa mi este neozval. co robim zle? (ach)
riesenim tvojho problemu by vsak mohlo zalozenie vlastneho Desmodu
no a nenarazala som len na ten jeden akord. ale tak celkovo ste ma vsetci pobavili
Ináč je to okej vek na to začať s klavírom, gitarou, bicími a podobnými mainstreamovými nástrojmi.
Kdežto učiť sa na husle je príšerný zabiják a kým sa na ne poriadne naučíš hrať, tak ťa to aj prestane baviť. No všetko sa dá keď sa chce...