Vraj je to delené na štyri podskupiny, napríklad pri tej, kde má ten človek rád všetky druhy dotyku okrem pohlavného styku, by som to asi označila za orientáciu, veď sú vyhranení na pohlavie. Inak ani neviem, asi skôr nemám názor.
ale hej, podla mna aj "nic" predstavuje vyjadrenie urcitej veci. cize ked niekto nie je hetero, homo alebo ani nic ine... je asexual, cize da sa povedat, ze akoby vytvoril novu skupinu v orientacii tym, ze sa nikde nezaraduje. otazka je zas, ci ci naozaj niekto musi mat nejaku orientaciu. ze ci zijeme vo svete, kde znamena automaticky, ze ak nie si cierny, si biely.
/samozrejme, ze hovorim o najvacsej asexualite, kde nie je pripustene nic.
no asexualita jemnejšieho stupňa, čiže človek má rád dotyky, no pohlavný styk nie, je dosť rozšírená, akurát majú ľudia problém sa priznať, resp. ani nevedia, že sú asexuálni a myslia si, že to rpejde, keď nájdu toho pravho, čo je možné, no nemusí to tak byť...a je to normálne, jednoducho sa tak ľudia buď narodia, alebo im to spôsobí nejaká životná skúsenosť.
rozhodne je to divné byť asexual .....či to je orientacia abo nie , to nech povie niekto kto ma na to školu aby to mohol povedať ..... , ale zase ...orientacia vychadza zo slovesa ..orientovat sa ... bud na zenu muza , zviera , deti , mrtvoly .....etc .... no kedze asexual sa neorientuje na nikoho z vymenovanych tak to asi orientacia nebude ....
asexualita je degeratívny ipotetický stav v ktorom človek nič necíti k druhej osobe a preto je chladný, čiže vyhasol v ňom život, treba ho zabiť a zakopať do zeme..........filip
Ja si myslím, že asexualita nie je orientácia.. pretože dotyčný môže byť heterosexuál len nedokáže mať pohlavný styk s opačným pohlavím, lebo ho to trebárs nevzrušuje a podobne...
Již jsme akceptovali gaye, lesbičky a transvestity, nyní se ve vztahu k sexualitě člověka objevují asexuálové. Co to znamená asexualita? Asexuálním člověkem je takový jedinec, který nemá žádný zájem o sex, sexualita je mu zcela lhostejná. Asexualitu proto nelze ztotožňovat ani s jakoukoli sexuální orientací, ale ani s frigiditou nebo různými sexuálními úchylkami. "
Je síce čudné nazývať asexualitu orientáciou kedže sa na nič neorientuješ ale ako by sme ju potom nazývali? Aj nedostatok sex. orientácie=sex. orientácia, ibaže je jej nedostatok. Ako keď máš v matematike prázdnu množnu. Stále je to množina, aj keď je prázdna
Rada sa pripojím k tejto diskusí, ktorá ma dost zaujíma.
Nenávidím názory typu: "Vystrielat ich", preboha ved aj oni sú ludia. Nikto nemože za to aký sa narodil .. a ked už proste je asexuál tak no jednoducho nepotrebuje k životu sex ani lásku. Doslova antisexuál mi príde skor doslovo odpor k sexu , a asexuál ako by ho k životu nepotreboval. Teda neviem aká je pravda ale z pohladu mna asi tolko.
No mne to pripada, ako vysledok dlhorocneho badania nejakeho psychologickeho pavedca za peniaze danovych poplatnikov. Vymyslel sa termin, ktory nechapem, na co je ? Je to diagnoza ? Potom ma farmaceuticky priemysel hodit na trh nejake zarucene pilulky. A ci je to orientacia ? Ufff. Tak tam uz vobec nechapem, na co o tom rozmyslat. Jedine, ze by duhovci zastresili dalsiu particku a zvyraznili by tak svoju dolezitost. Rozmnozovaci pud je prirodna a prirodzena vec. Tak neviem, ako by sa taky asexos vobec identifikoval a k comu by to bolo. Vsak ak mu sex vadi, ma 1000 moznosti ako zit. V prirode by asi takyto zivocich vyhynul, aspon ta vetva. Ale v nasom spolocenstve to nie je az take tragicke.
@tanickina toto všetko hentam hore sú strašné blbosti. asexuál proste nemá rád pohlavný styk. niekedy má rád dotyky, bozkávanie, alebo len blízkosť iného človeka - a ten človek je buď muž alebo žena, čiže asexuál môže byť heterosexuálne alebo homosexuálne orientovaný
asexualita je psychická nevyrovnanosť z vlastnou sexualitou... je považovaná za orientáciu, no nikdo sa nenarodil ako asexuál, stal sa ním psychickým nátlakom voči svojej sexualite... pravda že sa to dá zmeniť len si musí nájisť človeka ktorému dokáže dôverovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Podla mna su taki ludia ani neni normalny..a je asi takich ludi aj dost malo si myslim
ako to môže byť orientácia O___________________o?
/samozrejme, ze hovorim o najvacsej asexualite, kde nie je pripustene nic.
Již jsme akceptovali gaye, lesbičky a transvestity, nyní se ve vztahu k sexualitě člověka objevují asexuálové. Co to znamená asexualita? Asexuálním člověkem je takový jedinec, který nemá žádný zájem o sex, sexualita je mu zcela lhostejná. Asexualitu proto nelze ztotožňovat ani s jakoukoli sexuální orientací, ale ani s frigiditou nebo různými sexuálními úchylkami. "
@ohavnost co myslis?
Nenávidím názory typu: "Vystrielat ich", preboha ved aj oni sú ludia. Nikto nemože za to aký sa narodil .. a ked už proste je asexuál tak no jednoducho nepotrebuje k životu sex ani lásku. Doslova antisexuál mi príde skor doslovo odpor k sexu , a asexuál ako by ho k životu nepotreboval. Teda neviem aká je pravda ale z pohladu mna asi tolko.
a sa spamatajte, asexualita nie je ani divna ,ani chybna ani nic, asexualita neni vrodena, clovek si ju vybuduje
vo vacsine pripadov ide len o to ze dotycny sex k zivotu nepotrebuje, co neznamena ze ho neskusil, alebo ze nikdy nebude mat deti
v ostatnom pripade ide o to ze ma zo sexu traumu, alebo ma fyzicke problemy
Asexualita = ABSENCIA sexuality = ABSENCIA toho čomu prideľuješ parameter/vlastnosť "orientácia"
Absencia popisovanej veci nemôže vlastnosťou danej veci.
(áno, v praxi to slovo neznamená doslova toto, alebo aspoň nie vo všetkých prípadoch, ale z lingvisticko-logického hľadiska).