Je lepšie poznať text hudby pri jej počúvaní alebo hádať o čom sa spieva?
S kamoškou sme počúvali akurát Paramore- Sunday Bloody Sunday ,a keďže ona nevie veľmi dobre po Anglicky, a ja áno , pýtala sa ma či ma "neirituje" že viem o čom spieva,
jasne ze text je u mna dolezity ked nieco nerozumiem tak si to pozriem , inac by som si nevedela predstavit pocuvat nieco len tak ,ze neviem o com sa spieva...
o texte to nieje ale zalezi aj na tom ... 30 second to mars maju uplne bombove texty ..... kings and queens , to ma uplne super text .... takze zasa je to aj o texte lebo ked niekdo bude mat nadhernu pesnicku ale spievat o analnom otvore tak to bude blbe
@matus123 30seconds to Mars su uplne užasny Ale tak Jared Leto je pán sám o sebe , a vie to predať , milujem pesničku Hurricane keď tam kričí ,,Do you really love me ?! " Ide o podstatu tej vety a pritom to kričí s takou dojímavou bolesťou ! Je to dôležité ! A podľa mňa sú texty aślovenských pesničkiek plytké a slovenská hudba sa mi nepáči , teda mám rada Mirka Žbirku a jeho Atlantídu (to už dávno)..Ale zabiť sa za nimi nejdem..
@junkychess gratulujem, vyhrala si titul najnaivnejsi uzivatel birdzu.
@lubobs a su tie deti normalne? dopici, o chvilu sa pride niekto na nejaky internetovy portal pytat, ci je v poriadku, ze chodi cikat, lebo kamaratka jej povedala, ze tekutiny z tela sa vylucuju jedine zvratkami!
Ked mi ide o text, pustim si Nohavicu. Inak sa snazim to moc nepocuvat, lebo aj keby mali No Name nahodou dobru hudbu, vobec si to nedokazem uvedomit, ako ma neskutocne stvu ich texty.
Nastastie nie som AZ taky dobry anglictinar, ze by som rozumela vsetkemu, co sa hovori u ostatnych zahran. interpretov. Comu chcem rozumiet, to si prelozim (Flobots - Handlebars a take vaznejsie veci) a odrhovackam o laske by som radsej nerozumela vobec.
práveže nie, mňa to irituje opačne a to tak, že ľudia čo nevedia o čom je tá pesnička brutálne s nou trapošia ... nemyslím konkrétne zahraničné piesne a texty ... ale napríklad 10-12 ročných zasranov čo im tečie ešte mlieko po brade v ruke iphony , ovešaní reťazmi a spievajú "na gebulu ty to jebe" alebo ešte na festivale keď pri pomalej pesničke, ktorá má v texte nejakú hlbokú pointu a pekný text, tak zasrani si pogujú a vravia ako super to bolo ... toto ma irituje !
@governmenthooker je aj fajn hádať o čom sa spieva...to si ja niekedy precvičujem na čínskych, maďarských, alebo iných podobných pesničkách v mne nezrozumiteľných jazykoch...zlepšuje to predstavivosť a nevadí mi to ak je hudba pekná...čiže spev môžeš brať ako ďalší hudobný nástroj na dotvorenie dojmu
ale ako vidíš, pre ostatných je dosť trápne, keď sa pýtaš, či je lepšie rozumieť, alebo nie
@hajzelbaba treba brať ohľad na to, že možno nedospeli do chápania základných životných potrieb, alebo irónie
keď ťa takéto vecí štvú, nevšímaj si to, veď je tu toho kopa....
ak si chceš z niekoho uťahovať, zlepšiť náladu, rob to ďalej, aj ja sa rád zasmejem
@lubobs podla mna by uz clovek v 13tich mohol mat aj vlastny rozum a neverit kazdej kravine, co mu nahukaju kamarati, ked povedzme od 5tich rokov neveria na jeziska a na to, ze deti nosia bociany
ale tu ocividne aj o dost starsi ludia neprenikli este do pochopenia 5 + 5 = 10
@governmenthooker mne sa slovencina do hudby akosi nehodi proste vsetko dobre ide z ameriky Hurricane je uplne suprova trocha mi tam prekaza tie mierne elektricke pasaze ale inak je super
@hajzelbaba ne ne ne...ty máš príliš vysoké IQ..5 + 5 nie je sranda vypočítať..a preto sa ti zdá akí sú všetci okolo teba zaostalí preto ti to nejde do hlavy, lebo nemáš príliš málo rozumu...(teda, to sa len tebe zdá, toto všetko je priemer)... treba len nechať mladé riečky, nech sa postupne dostanú v 50-tich na tvoju uroveň v 20-tich a bude všetko ako má byť
Očividne nie si stvorená pre tento zaostalý svet! Mala by byť vyslaná na mars k marťanom!
@piter09 :d z tohto dovodu nepocuvam veci v reci ugrofinov a ked, tak si to najdem aspon po anglicky. ale toto som ti mala pisat do TS, lebo mne nezalezi na texte!
@lubobs ano, tu ironiu v tvojom komente som pochopila hned v prvej vete, nemusel si to tolko rozpisovat
po prve paramore je super! .. a po druhe podla mna je dolezity text pesnicky...napr. green day -billie pouziva dokonca aj mena takze je to osobne....nechapem zmysel pesniciek ako je hello ci ako sa to vola kde sa 100x zopakuje to iste slovo , pesnicka musi nieco vyjadrovt, ale samozurejme je rovnako dolezita aj melodia
@piter nie to, to tebe som perfektne napisala ja by som sa mala ist vyspat alebo co, lebo tuto zacinaju mat ludia zo mna chaos a ja mam chaos z @lubobs a ... komu jej? ved jemu. tomu, co ta tahal na podium omfg, omfg
@lubobs ano, ano, uz mi to tam hore bolo vysvetlene hned vedla ugrofinov
skôr ide o tú melodiu a nie text...aspoň u mňa...môžu spievať aj o tom ako sa jebú včely ked je dobrá hudba a dá sa to počúvať tak prečo nie ale ked tam budu búchať na hrnci a budú mať hocijaký "silný" text tak neviem či by som to počúval
a všetko je ajtak na jedno kopyto o láske a vzťahoch tak načo preklad
Ja textom väčšinou rozumiem kedže viem po anglicky skoro tak ako po slovensky. A neviem si predstaviť že by som počúval pesničku a nevedel o čom je. Veď text je rovnako podstatný ako melódia. Práveže všetky moje oblúbené pesničky sú oblúbené práve preto že v ich texte néjdem kúsok s ktorým sa dokážem nejakým spôsobom stotožniť. Nechápem ludí ktorým je jedno o čom je pesnička
No , paramore su síce fajn , Sunday Bloody Sunday je "udychčaná " a "uvzlykaná" ..Ale je to dôležité, keby chcem dať na výročie svadby zahrať manželom pesničku ktorá znie romanticky, a spieva sa tam o traktoroch , bolo by to strašné Rockové kapley pozdvyhujú ľudské ego a jeho činnosti, samozrejme aj iné veci a Lady G zas opisuje slasti a lásky.. A keď kreslím, pustím si hudbu a inšpirujem sa aj textom napr Placebo-One of a kind ,podarilo sa mi pekné dielo Nie len kvoli melodii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Skap. Cmuq
@lubobs a su tie deti normalne? dopici, o chvilu sa pride niekto na nejaky internetovy portal pytat, ci je v poriadku, ze chodi cikat, lebo kamaratka jej povedala, ze tekutiny z tela sa vylucuju jedine zvratkami!
Nastastie nie som AZ taky dobry anglictinar, ze by som rozumela vsetkemu, co sa hovori u ostatnych zahran. interpretov. Comu chcem rozumiet, to si prelozim (Flobots - Handlebars a take vaznejsie veci) a odrhovackam o laske by som radsej nerozumela vobec.
precitajte si to po sebe a hanbite sa.
ale ako vidíš, pre ostatných je dosť trápne, keď sa pýtaš, či je lepšie rozumieť, alebo nie
@hajzelbaba treba brať ohľad na to, že možno nedospeli do chápania základných životných potrieb, alebo irónie
keď ťa takéto vecí štvú, nevšímaj si to, veď je tu toho kopa....
ak si chceš z niekoho uťahovať, zlepšiť náladu, rob to ďalej, aj ja sa rád zasmejem
potom nastanú zväčša dva prípady:
Je to tak strašne metaforické, že ani sám autor tomu nerozumie
Je to tak vtipné, že by som bola možno radšej, ak by som nerozumela.
V oboch prípadoch ale zvyknem buď následne text naďalej ignorovať alebo v tom hľadať vlastný hlbší zmysel.
A občas používam niektoré útržky vytrhnuté z kontextu na vyjadrenie mojich nálad (Ajm not insejn, hahaha)
ale tu ocividne aj o dost starsi ludia neprenikli este do pochopenia 5 + 5 = 10
Enidor v ot olatsoz, úresyven
ot an as ež.
Eniv an ej chin z ýrotk,
úlaľšýmzor sendod kat a.
Umej írtap zaret ďek, uň an
ílsym ýhurd net a,
unež úlavýb ujovs avákalpo
railoms ývrp.
Očividne nie si stvorená pre tento zaostalý svet! Mala by byť vyslaná na mars k marťanom!
mne tak strašne vadí keď tieto uvzdychané američanky preberajú moje obľúbené pesničky
a k veci...keď sa mi niečo vážne páči, pozriem si k tomu aj text, preferujem hudbu kde ten text aj má nejaký zmysel čiže je celkom fajn vedieť o čom.
@lubobs ano, tu ironiu v tvojom komente som pochopila hned v prvej vete, nemusel si to tolko rozpisovat
@lubobs O.o
lebo si to mala čítať odzadu, tak je to pochopiteľnejšie
mas jasne, poviem jej to najblizsie
@lubobs ano, ano, uz mi to tam hore bolo vysvetlene hned vedla ugrofinov
ja som tvoje komenty dokonale pochopil prepac ze pisem jak ugrofin a mas zo mna chaos
radsej chod fakt spat
a všetko je ajtak na jedno kopyto o láske a vzťahoch tak načo preklad