Je lepšie si hypotéku vybaviť sám? Alebo sa obrátiť na poradcov?
Ahojte, chcel by som sa vás opýtať, aké máte skúsenosti v vybavením hypotéky. Či sa oplatí to riešit cez nejakého sprostredkovateľa alebo poradcu, niekde som počul že ťa môžu trochu oklamať, niektorí zas tvrdia, že je to lepšie riešiť cez odborníka, kedže
Kazda banka ma hypoterkarne oddelenie kde ti pridelia osobu a ona ti povie co vsetko musis dodat na vybavenie. Porovnanie hypotek ti ale vie poradit iba poradca, ak je dobry, ma prehlad o podmienkach vo vsetkych bankach a vie ti poradit v ktorej banke sa ti najviac oplati zacat. Po fixacii ju budes aj tak davat pravdepodobne do inej banky, co ti zase tiez poradi. Oklamat ta nema ako a preco, z tvojich penazi mu nejde ziadna provizia a nezalezi na velkosti uveru. Ak chces mam jedneho znameho ktory by ti vedel poradit, napis ked tak spravu.
Na nejaké hypotekárne centrum ( v jednom robím aj ja). Má to svoje výhody v tom, źe budeš mať k dispozícií prehľadne ponuky všetkých bánk a sám sa rozhodneš ktorou cestou sa vybrať. A hypocentrá vedia vzhľadom na obrat ktorý robia bankám aj výhodnejšie percentá vybaviť po dohode s bankárom. A najlepšie je že je to všetko overiteľné.
Plus človek nemusí toľko osobne lietať po bankách ale poradca to sám vybaví.
U nás to funguje na princípe 3 stretnutí a reálne sa dá aj do 2týždňov vybaviť . Lebo na prvom stretnutí sa vlastne zistia všetky vstupné údaje na základe ktorých potom poradca obehá banky osobne príp. mailovo ohľadom vypracovania ponúk a následne do 2 dní od prvého stretnutia budú dispozícií ponuky čiže sa prejde k 2 stretnutiu. Potom ak všetko bolo pravdivo uvedené a nie sú žiadne problèmy potom to prebieha v pohode. Všetko budú už len papierovačky a dodávanie dokumentov do zložiek. Následne podpis.
Ale tak každý sa rozhodne ako to bude riešiť.
Nebudem tu sebe robiť reklamu Ale kľudne napíš TS
@yoss Zlá predstava o poradcoch Provízie sú v podstate na jednej úrovni všetkých bánk čo napr. mi robíme (SLSP, Tatra banka, ČSOB, Sberbank, OTP, VÚB, Unicredit, Prima banka, mBank, + firemné úvery) čiže tam nemôźe byť nič na úkor klienta.
@rocafella Dobre, to beriem, a čo kvalita poradcov ? Aké musí mať vzdelanie ? Koľko rokov praxe ? Nezverím celoživotné úspory a záväzky do rúk nejakého autoelektrikára v obleku.
@yoss To je tiež pravda Napr. čo môžem o sebe povedať Ja mám strednú skončenú obchodnú, ekonomickú univerzitu prerušenú a napr. v poisťovníctve som cca. 3 roky v hypotékach niečo cez rok. Napríklad na to aby som mohol sprostredkovávať hypotéky sa organizujú školenia a to si organizujú jednotlivé banky. Napr. v SLSP musí človek absolvovať školenie na pobočke aby vôbec mohol sprostredkovávať pre nich. Vo VÚB je to formou E-lerningu, testy + školenia. A pod. je tam prepracovaný system vzdelávania pre externých sprostredkovateľov a na tom si dávajú záležať banky.
+ skúšky v Národnej banke Slovenska. Čo sa pravidelne opakujú.
Ale tak áno bývajú aj taký čo sa k tomu dostanú "náhodou" ale to sú asi zväčša makléri čo majú životnosť pár mesiacov a vrátia sa k pôvodnej profesií.
Tak či tak je to o dôvere a o tom na koho natrafíš Ja som nikdy nebol taký vlezlý, že som sa hral že som pojedol všetku múdrosť sveta a poďte si ku mne spraviť poistenie a hypotéky Ja to nechávam na ľudí a zatiaľ sú spokojný, aj sa mi už sami ozývajú čo je fajn.
opýtať sa sprostredkovateľa/poradcu je dobrá varianta
po bankách je PODĽA MŇA hlúposť behať, stráviš tým aj pol života, radšej by som to riešila cez skúseného finančníka, ktorý má prehľad v aktuálnych ponukách.
Ja osobne nesúhlasím s tým, že poradca Ti spraví všetky ponuky, aktuálne - ak chcem s klientom ponuku z Tatrabanky tak sa musí dostaviť osobne na pobočku. Rovnako ponuku zo SLSP vieme spraviť až po podaní žiadosti. Samozrejme kvalitný poradca už vie či tam má klienta zmysel ťahať, a podľa individuálnej situácie aj čo kam podať. U nás to nefunguje na princípe 3 stretnutí, ale dlhoročnej starostlivosti o klienta a jeho potreby
podla mna je to vsetko o financnej gramotnosti .... ak jej nemas dostatok » www.akademiarozvoja.sk/... .. tu ti urcite pomozu a uvidis ze nebudes lutovat
Tiež som porovnával banky na Slovensku a rozhodoval som sa , či sa mám obrátiť na poradcov.. Obrátil som sa na Zuno a myslím, že mi poradili správne.. Veď ich skús kontaktovať » www.zuno.sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
tu by som ziadnu radu od pubertiakov nebral vazne
skús ale radšej porada.sk
Plus človek nemusí toľko osobne lietať po bankách ale poradca to sám vybaví.
U nás to funguje na princípe 3 stretnutí a reálne sa dá aj do 2týždňov vybaviť . Lebo na prvom stretnutí sa vlastne zistia všetky vstupné údaje na základe ktorých potom poradca obehá banky osobne príp. mailovo ohľadom vypracovania ponúk a následne do 2 dní od prvého stretnutia budú dispozícií ponuky čiže sa prejde k 2 stretnutiu. Potom ak všetko bolo pravdivo uvedené a nie sú žiadne problèmy potom to prebieha v pohode. Všetko budú už len papierovačky a dodávanie dokumentov do zložiek. Následne podpis.
Ale tak každý sa rozhodne ako to bude riešiť.
Nebudem tu sebe robiť reklamu Ale kľudne napíš TS
+ skúšky v Národnej banke Slovenska. Čo sa pravidelne opakujú.
Ale tak áno bývajú aj taký čo sa k tomu dostanú "náhodou" ale to sú asi zväčša makléri čo majú životnosť pár mesiacov a vrátia sa k pôvodnej profesií.
Tak či tak je to o dôvere a o tom na koho natrafíš Ja som nikdy nebol taký vlezlý, že som sa hral že som pojedol všetku múdrosť sveta a poďte si ku mne spraviť poistenie a hypotéky Ja to nechávam na ľudí a zatiaľ sú spokojný, aj sa mi už sami ozývajú čo je fajn.
takže neviem čo dodať
po bankách je PODĽA MŇA hlúposť behať, stráviš tým aj pol života, radšej by som to riešila cez skúseného finančníka, ktorý má prehľad v aktuálnych ponukách.