Čisto teoreticky. Ak existuje nebo, mali by tam ísť všetci ľudia, ktorí sú dobrí, čiže dodržiavajú mravný ľudské zákon. Naša učiteľka povedala, že aj človek, ktorý nie je veriaci, nepozná Boha atd, ale koná v rámci morálneho zákona v podstate 10tora len n
Ja by som sa jej opýtala, že kto je dobrý a kto zlý. Každý jeden z nás má v sebe aj dobré aj zlé stránky, sme ľudia preboha. A nebo? Všetci skončíme zakopaní pod zemou, či už spopolnení alebo v celku.
@darkenprincess Tvoje učiteľka klame. Jednak už len podľa desatoro, všetci iného vyznania než kresťanského idú do pekla automaticky. Čo sa neveriacich týka tak pokiaľ niekedy pracovali v nedeľu a neprosili kresťanského boha o odpustenie a nebolo im to úprimne ľúto tiež peklo. Biblia je plná týchto podmienok.
Ako bez posledného pomazania tak nosenie odevov zmiešaných látok ? Peklo. Jedenie niektorých morských plodov ? Peklo.
Možno že ak si kresťan tak pôjdeš do kresťanského neba, ak si budhista tak sa reinkarnuješ a ak si ateista tak proste zmizneš a záleží to na tom v čo veríš. Možno že každý boh a viera existuje a stará sa o tých ktorý v to dané veria.
Ale podľa mňa ak by nebo existovalo, tak by nezáležalo na tom v čo veríš ale na to ako si sa správal počas života. Samozrejme sa vtedy berie do úvahy aj povaha, okolnosti to že niekedy sa nedá konať inak a človek niektoré veci čo sa mu stávajú sám neovplyvní. A berie sa do úvahy aj to že dobré skutky nevymazávajú tie zlé.
proste oni majú smolu ... pretože boh vraví že pokial budeš konať dobro a riadiť sa podla desatora a olutuješ svoje hriechy tak do neba pôjdeš ale musíš mať v srdci ježiša ! nikoho iného ...
neviem ako sa chová boh k ostatným ktorí sa správajú dobre len veria v iných bohov , to je totiž porušenie desatora a hriech !
neviem ani ako sa správa k ludom ktorí nikdy v nič neverili a nevedia ani že kresťanstvo existuje a predsa sa chovajú slušne, netuším ... ale myslím že majú smolu
do neba asi žial nepôjdu ...
mne je proste ľúto potom tých afrických detí ku ktorým sa kresťanské učenie nedostalo, pretože oni nárok na nebo nemajú ... kde skončí ich duša to vážne netuším
a teraz vážne ... ... WTF tá otázka ... už som to písal pred tým, boh je sadista a ak v nejakej paralelnej realite existuje tak všetci budeme horieň v pekelných plameňoch ... lebo necháva znásilňovať a vraždiť nevinné deti
Úprimne? Ak by kresťanstvo bolo "nedajbože" pravé náboženstvo, radšej by som išiel do pekla k satanovi (koniec koncov zabil menej ľudí ako Boh)... nedokázal by som prijať fakt, že do neba môžu ísť napr. vrahovia, ktorí len pred smrťou svoje činy oľutovali alebo pokryteckí farári žijúci v blahobyte a naopak, že sa brána do neba zatvorí tým, ktorí celý svoj život šíria dobro a pomáhajú kade tade len v nič proste neveria....
Inak pred rokom xy, ked ludstvo dostalo Desatoro, nesiel do neba nikto, lebo nevedeli, co preto urobit? Podla tejto logiky. Nerypem, len mi to tak vychadza.
nebo je pre vsetkych ktory maju peniaze na sukromne lietadlo alebo aj na komercny let, letenka moze byt zakupena aj u nizkonakladovych spolocnosti (pokial nieste extra narocny) a samozrejme aj pre vtakov, nie birdzakov :3 . toto je realne skutocne nebo. Akosi neviem uz ani prijst LOGICKY na to co si veriaci ako krestania pod slovom nebo predstavuju, aku fantasmagoriu....
Ano, iba kresťania skončia v nebi. Je veľa náboženstiev, ale iba krestanstvo pochádza od Boha. Dokazom toho sú zázraky a znamenia v kresťanstve ktoré sa aj dnes dejú » paranormalnejavy1.webnode.sk/1-zazraky-a-zna...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ako bez posledného pomazania tak nosenie odevov zmiešaných látok ? Peklo. Jedenie niektorých morských plodov ? Peklo.
Ale podľa mňa ak by nebo existovalo, tak by nezáležalo na tom v čo veríš ale na to ako si sa správal počas života. Samozrejme sa vtedy berie do úvahy aj povaha, okolnosti to že niekedy sa nedá konať inak a človek niektoré veci čo sa mu stávajú sám neovplyvní. A berie sa do úvahy aj to že dobré skutky nevymazávajú tie zlé.
neviem ako sa chová boh k ostatným ktorí sa správajú dobre len veria v iných bohov , to je totiž porušenie desatora a hriech !
neviem ani ako sa správa k ludom ktorí nikdy v nič neverili a nevedia ani že kresťanstvo existuje a predsa sa chovajú slušne, netuším ... ale myslím že majú smolu
do neba asi žial nepôjdu ...
mne je proste ľúto potom tých afrických detí ku ktorým sa kresťanské učenie nedostalo, pretože oni nárok na nebo nemajú ... kde skončí ich duša to vážne netuším
a teraz vážne ... ... WTF tá otázka ... už som to písal pred tým, boh je sadista a ak v nejakej paralelnej realite existuje tak všetci budeme horieň v pekelných plameňoch ... lebo necháva znásilňovať a vraždiť nevinné deti
» paranormalnejavy1.webnode.sk/1-zazraky-a-zna...