Zdravim, tento rok som skoncil strednu skolu odbor propagacna grafika a neviem ci je taka vysoka skola kde sa uci webdesign alebo nieco v tomto smere.Na strednej sme matematiku nemali takmer vôbec preto nemozem ist smerom na informatiku.Ale vela ludi ten
Viem, že ti neporadím nejakú perfektnú školu ale Univerzita v RK jendoodborová informatika. Matiku zvládneš aj keď si ju na strednej nemal /skúsenosť/ a je to informatika spojená s webdizajnom. Vedela by som ti potom aj pomôcť ak by si dačo potreboval keby si tam šiel. Náhodou.
@lool141 znamosti? ja nemam znamosti a som v zahranici a dokonca mam skolu zadarmo
@nanofm ja som v Dansku na multimedia designe a ucime sa hlavne webdesign (zatial, potom buduci rok si mozme vybrat aj ine zameranie napr videa) matiku nepotrebujes vobec staci ti anglina B2
webdizajn ako odbor na vysokej skole? ach, to je taka kardinalna idiotina ...
co je na webdizajne hodne studovat 3roky hlbkovo? (to hovorim len o prvom stupni teda)
zmysel vysokej skoly je uplne niekde inde ....
normalne chod do prace, alebo zacni pomaly hladat a skusat zohnat aj projekty zadarmo, aby si chytil portfolium a robit si aj vlastne ulohy a postupnou praxou sa naucis ...
pre webdizajn a ine "dizajn" veci hlavne potrebujes mat trosku taky "umelecky" cit, ja napr. ovladam css, js dost slusne, ale proste mi webdesign nejde, lebo nemam na to cit
@jessiqa to mi pride ako tiez taky "divny" odbor ... co sa na tom webdizajne ucite?
suhlasim s @matwejo mne sa to zda tiez nejake divne.
a webdizajn sa podla mna (aspon na sk a v cr) neuci samostatne, ale v ramci inych odborov... povedal by som bud ako samostatne predmety niecoho na FI alebo v ramci nejakeho umeleckeho grafickeho dizajnu ci coho ako je to na CVUT.
@matwejo na dizajne sa ucime principy dizajnu, farby, typografiu, potom mame kodovanie tam zatial html css a javascript a potom by sme mali mat aj PHP (toto napr neviem ako by som sa naucila sama a este mame predmety project management a communication
ono je to velmi odlisne od skol na slovensku, mame minimum teorie, kazdy druhy tyzden robime projekt - vzdy je to spravenie dizajnu a nakodovanie nejakeho webu a k tomu este nieco napr minule sme mali spravit targert group analysis. Takto spravime za 3 semestre 15 projektov a potom 4 semester je intership... este je fajn to ze od druheho semestra budeme robit s realnymi klientami napr kazdemu najdu nejakeho hudobnika a budeme mu mat natocit klip a spravit web atd a kazdy projekt je vlastne skuska, ziadny skusky z teorie nemame
a este @matwejo vela ludi to nestuduje 3 roky lebo po 2 rokoch mas AP degree (to je nieco menej ako bac , nejaky dansky stupen) a vacsinou ti ludia ostanu robit vo firmach kde robili intership.... aj ked ja urcite nechcem robit vo firme, radsej freelancovat
@jessiqa aka je to vlastne skola a odbor pretoze to graficku stranku ako tak ovladam chodil som na propagacnu grafiku ale problem mi robi skôr to kodovanie mam len nejake zaklady HTML a CSS a to je dost malo)
@nanofm ja som nemala ziadne zaklady kodovania a za 2 tyzdne som sa naucila a su tu aj ludia co nemali zaklady ani z grafiky... tato skola: » zibat.dk/ap-multimedia-d...
@nanofm primacky som mala len z angliny - test a pohovor... chodim prvy semester a mame 4 predmety: dizajn, kodovanie, project management a communication a ako som hore pisala kazdy druhy tyzden projekt
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@jessiqa nepisala si, ze mas nieco take?
kazdopadne, ona nie je na slovensku, pokial viem
Myslím že najlepšie do zahraničia , ale to by si musel mať znamosti ..
@lool141 znamosti? ja nemam znamosti a som v zahranici a dokonca mam skolu zadarmo
@nanofm ja som v Dansku na multimedia designe a ucime sa hlavne webdesign (zatial, potom buduci rok si mozme vybrat aj ine zameranie napr videa) matiku nepotrebujes vobec staci ti anglina B2
Tak to GRATULUJEM je to super určtite to je za free a ljetate na mimozemskych plavidlach
co je na webdizajne hodne studovat 3roky hlbkovo? (to hovorim len o prvom stupni teda)
zmysel vysokej skoly je uplne niekde inde ....
normalne chod do prace, alebo zacni pomaly hladat a skusat zohnat aj projekty zadarmo, aby si chytil portfolium a robit si aj vlastne ulohy a postupnou praxou sa naucis ...
pre webdizajn a ine "dizajn" veci hlavne potrebujes mat trosku taky "umelecky" cit, ja napr. ovladam css, js dost slusne, ale proste mi webdesign nejde, lebo nemam na to cit
@jessiqa to mi pride ako tiez taky "divny" odbor ... co sa na tom webdizajne ucite?
a webdizajn sa podla mna (aspon na sk a v cr) neuci samostatne, ale v ramci inych odborov... povedal by som bud ako samostatne predmety niecoho na FI alebo v ramci nejakeho umeleckeho grafickeho dizajnu ci coho ako je to na CVUT.
ono je to velmi odlisne od skol na slovensku, mame minimum teorie, kazdy druhy tyzden robime projekt - vzdy je to spravenie dizajnu a nakodovanie nejakeho webu a k tomu este nieco napr minule sme mali spravit targert group analysis. Takto spravime za 3 semestre 15 projektov a potom 4 semester je intership... este je fajn to ze od druheho semestra budeme robit s realnymi klientami napr kazdemu najdu nejakeho hudobnika a budeme mu mat natocit klip a spravit web atd a kazdy projekt je vlastne skuska, ziadny skusky z teorie nemame
@kittyboo :letim:
ake tam byvaju primacky ?? s coho sa to tak priblizne sklada a ktory rok tam uz chodis?