zena pri cviceni moze uzivat kreatin skoro to iste ako u muzou, ale zena je krajsia ked nema velmi velke svaly, takze radsej staci ti maximalne si kupit volake aminokyseliny viac nepotrebujes.
Zavodnuje svalstvo, pomáha k štiepeniu bielkovín a napomáha k regenerácií svalstva , čiže ti nepoškodí , ale od kreatínu neschudneš ak by ťa zaujímalo to , na to sô spaľovače
Ako ja sa do toho envyznám sa priznám, ale kamarát mi minule vysvetľoval akosa stravuje a padla reč aj an ženy v kulturistike a kreatín sa mi zdá, že je na objem. @1 má pravdu radšej také veci
otázka je, či ho vôbec potrebuješ. Ženy majú viac kreatínu v sebe, ako muži. Dokonca som raz čítal daký americký vedecký článok, kde bolo písané, že má pozitívnejšie účinky, ako u mužov. Vytvorili sa tri skupinky (kreatín, placebo, kontrolná) a zamerali sa na tréning HIIT. Babám váha zostala zhruba porovnateľná vo všetkých skupinách, ale babám, ktoré brali kreatín sa zlepšil výkon, sila, posunul anaerobný prah a navyše ma antioxidačný efekt, ktorý slúži ako prevencia proti zraneniu a zrýchluje regeneračný proces
@7 nj kreatin je jeden z nie vela doplnkov, co aj realne zaberie ak dotycny nezere tak 700g hovadzieho kazdy den, vtedy ma dostatocny prijem zo stravy aby dosiahol nasytenie
@bress pri cviceni vobec neni nutne jest maso, este k tommu ked sa jedia strukoviny a ine rastlinne produkty tak to ma ovela lepsi efekt pri cviceni ako ked sa je velke mnozstvo masa. aj vacsie mnozstvo horcice odporucam. ale horcica ako horcicne semiacka a podobne
@mefistofel spominal som, ze sa maso musi jest? len som povedal, ze pri takom mnozstve hovadzieho masa bude v tele nasytenie kreatinu a vtedy by nemal efekt.
Mna by zaujimalo ako priamo na cvicenie moze mat nekompletne spektrum aminokyselin lepsi efekt ako kompletne....
@mefistofel nemusi veru, ale taky môj osobny poznatok, hanbim sa za to ale, par krat sa mi stalo, že som išiel na trening (chodim v poobedňajšich hodinach) a nemal som doobeda a na obed mäso ( mäso rozumej hovädzina o vahe 150-250g alebo 300g kuraciny) a moje vykony boli o 20-30% nižšie a pritom som to mal nahradene inymi (sračkami) ....u mňa fakt, že bez mäsa ide budovať silu,sval napriklad neobstoji čiže ste zazračni asi tí, ktorí to viete bez mäsa a necham si poradiť
@bress telo si ten kreatin bez problemou vyrobi aj sam, nemusi sa mu dodavat v forme ako z masa a podobne. staci jest rozne druhy orechou, aj mandle, ine potraviny z vysokym obsahom agrininu.
@tbm88 tak zalezi na tom cim si nahradil aj to maso ked si to nahradil maximalne ryzou tak to mas potom jasne inac celkovo pri spravnom stravovani veganskou stravou by ti sila rastla ovela rychlejsie. ale len sila, svaly az tak nie
@mefistofel nemozem to citat. Ano vyrobi sa ale nie v nasytenom mnozstve. Sila z veganskej stravy rastla rychlejsie, to su veci, co som fakt nikdy nepocul, dokonca ani na veganskom fore nikto nic take netvrdil . Nato aby sa vobec bezny clovek mohol stravovat plnohodnotne ako vegan, tak na Slovensku si ani nekupi vsetky tie potraviny.
@tbm88 neboj sa nenajdes liftera, co bude vegan a davat take vahy jak ty
@mefistofel@bress žijem na inťaku tak mam to trošku horšie s mäsom preto som pisal, že si necham poradiť, ale niečo overene lebo načital som sa toho a niečo som aj skusil a bolo to cele zle
@bress a len taketo zakladne veci co som ti napisal si uplne zavrhol a co este ked ti napisem ze ked budes pit vela mlieka a mliecnych vyrobkou tak mas vacsiu pravdepodobnost mat osteoporozu ako ten co konzumuje taketo potraviny len velmi malo tak uz naozaj neviem co si o tom pomyslis ale skoda ze je to pravda
@bress kyslost mlieka a mliecnych vyrobkou sposobuje ze si z kosti musi cerpat rozne latky aby zneutralizovala sa ta kyslost takze je jedno ake a nepasterizovane mlieko neexistuje v tejto dobe pripadne keby ides na volaku velkofarmu a chces nepasterizovane mlieko tak tam je este k tomu aj vela hnisu lebo tie kravy su v dezolatnom stave....
@bress no vidis ze nepisem blbosti ale ono to je aj s nepasterizovanym mliekom, len vyhoda je ze nepasterizovane este obsahuje tie kultury ktore ti pomozu s lepsim travenim. ale zas kto by v tejto dobe, teda hlavne v tejto dobe kde je ten chov zvierat aky je, riskoval volaku chorobu kvoli tomu aby pil nepasterizovane mlieko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
jasné!!! že váhaš!!! aj steroidy Ti pomôžu ku kráse...
Čiže podľa mňa ÁNO - máš to, ako bónus.
@7 nj kreatin je jeden z nie vela doplnkov, co aj realne zaberie ak dotycny nezere tak 700g hovadzieho kazdy den, vtedy ma dostatocny prijem zo stravy aby dosiahol nasytenie
Mna by zaujimalo ako priamo na cvicenie moze mat nekompletne spektrum aminokyselin lepsi efekt ako kompletne....
@tbm88 neboj sa nenajdes liftera, co bude vegan a davat take vahy jak ty
A to, ze pasterizovane mlieko tak funguje to viem