Chcela by som vedieť názory ludí čo tam chodia/chodili, pretože zo stránok na internete sa nedá vyčítať všetko. Zaujímajú ma fakulty ako je manažment alebo ekonomické vedy, poprípade ktorá z nich je ,,lepšia´´.
no myslím, že asi aj áno pretože tam ak sa nemýlim robíš testy z matematiky a anglického jazyka, ktoré isto pre nejakého nematikára nebudú najľahšie. ale ak prijímajú okolo 200 uchádzačov tak myslím, že to nie je najhoršie, sú odbory kde prijímajú omnoho menej.
Počula si dobre, na manažmente sú dosť ťažké prijímačky, lenže si to tak zober, že ak tam nie sú nejakí extra inteligentní ľudia, tak ti stačí aj 5 bodov z matematiky, ako niektorým mojim spolužiačkam.
A hlavne je to o tom, že oni ti dajú príklady, čo si v živote nevidela. Takže snaha, že idem sa učiť na prijímačky, je tu zbytočná.
Ja som sa tam tiež ocitla len nejakou náhodou, vôbec som tam neplánovala ísť.
@andry o to lepšie že sa na to ani nemusím snažiť učiť ja som taká že vždy improvizujem ale tak matiku nemusím :/ náhodou? no pekne, dúfam že aj mne sa pošťastí
@natashatko No nemusíš sa snažiť, ale tak keď čítam, že jazyky ti idú, tak to sa angliny nemusíš báť a tá matika... v tom ti naozaj neporadím, ja som sa na to nič neučila. A ak budete mať taký ročník, že 30 bodov z matiky to si bol už pán tak sa nemáš čoho báť
@andry angliny by som sa ani nebála, z tej mám aj certifikát ale chcela by som sa ešte francúzštinu učiť... ja sa ani nebojím, dám si tam prihlášku len tak že či sa pošťastí, nerátam s nejakým úspechom
ehm... ako by som to tak správne... nuž, každý sa jebe na ekonomiku a manažment, a UK má určite vyšší kredit ako nejaká EUBA, takže určite je tam ťažšie dostať sa.
@natashatko Tvoja šanca dostať sa na právo je úmerná tomu, nakoľko máš bezchybné známky (preto tam sú ľudia, ktorí v treťom ročníku netušia, čo je to právo, no učia sa na skúšky ako na Hviezdoslavov Kubín). Na FMFI sa dostaneš s maturitou na jednotku z profilového predmetu, ale zotrvať do druhého ročníka bude už náročnejšie. Na medicínu ani nechoď.
No tak táto škola má dobrú povesť, takže sa tam určite dosť ľudí hlási, plus mám pocit, že tam to nefunguje ako na iných školách, že veľa zoberú a postupne väčšinu vyhodia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A hlavne je to o tom, že oni ti dajú príklady, čo si v živote nevidela. Takže snaha, že idem sa učiť na prijímačky, je tu zbytočná.
Ja som sa tam tiež ocitla len nejakou náhodou, vôbec som tam neplánovala ísť.
Takže asi je to trochu zložitejšie sa tam dostať.
zabudla si na právo
ze sa tam kazdy ondzi
ide skor o ten pocet, co sa tam hlasi..
tazko sa hlada uplatnenie, ked mas viac pravnikov nez zlocincov..
to iste manazment a ekonomicka
predpokladám, že asi chceš ísť na UK na Fakultu manažmentu. Mňa zas zaujal manažment na FMFI, tam je to viac na tú matiku.
Inak vieš, že v rámci jednej prihlášky si môžeš dať až 3 odbory z danej fakulty? som dnes čítal ich stránku, tak mudrujem sorry
no to som nevedela díky