objednala som si ho a som z toho teraz nervózna. Nechem vedieť nič o kamere, či nejakých hlúpostiach, čo sa hier týče, lebo nepoužívam ani kameru a ani hry nehrám.
A čo sa týka nevýhod, podľa mňa jedná veľká nevýhoda je to, že je mini.Teda aspoň pre mňa. Ja som zvyknutá na normal a keď som asi mesiac mala takýto mini, porážalo ma z toho
na prace a internet by som si mini neobjednavala tiez som zvyknuta na na normal ..ale ak tebe to nebude vadit..tak preco nie .. na prace a internet sa da pouzit aj navacsi srot NB takze nemas nejake velke poziadavky to jak keby si vravela ze chces mobil taky ,aby si mohla volat a pisat sms
@matusha ja mám aj veľký, lenže ten je nepraktický do školy, navyše nebol najlacnejší, takže ho veľmi nosiť, nechcem, aby sa mu niečo nestalo, mini vážne potrebujem, len ako taký kabelový do školy, pýtam sa na to, lebo sa nevyznám v mnohých tých veciach, čo tam akože sú, tak pre istotu hej, hej z Alzy vraj sú spolahlivý,
@junkychess no mne stačí mobil, na volanie a písanie SMS takže ja nie som človek náročný, ja len či s tým nezvyknú byť nejaké preblémy s týmto typom notebookov
@sandy114 priznávam, že neviem čo znamená RAM, ale všetky minibooky, ktoré som pozerala mali len 1GB, 2 mali už cenovo neprístupné a Intel mi poradili, že je lepšie ako AMD, tak neivem
Co ja viem ze tie peniaze,by som kupil nieco lepsie,procesor totalny LOW-END,suhlasim so @sandy114 1gb ram je na win 7 malo,daj si tam XP SP3,na hry a HD videa zabudni,vydrz je dobra a podporuje najrychlejsi standard WiFi,alza je urcite spolahlivy shop toho sa neboj,IMHO ja by som si mini-notebook nikdy nekupil,radsej s klasickym 15.6 displejom doplatis 150€ viac ale ziskas podstatne lepsi vykon napr. » www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
@dsimca intel ma dobre procesory (ak neberieme do uvahy to fiasko ktore urobili nedavno a dali do predaja procesory s fatalnou chybou co ich stalo asi 700 milionov), ale skoro vsade si natrepu svoju krasnu graficku kartu, ktora je akurat na spustenie windowsu... a hry si na tom velmi nepohras, akurat tie menej narocne a na najnizsich detajloch
RAM je opracna pamat, ktora sa pouziva pocas spustenia pc, akonahle pc vypnes, vsetko sa z nej strati... windows 7 ma minimalnu poziadavku 1gb ramky, cize ju vyuziva celu, akonahle spustis viac programov naraz ktore ju maju vyuzivat pocitac pojde pomalsie
ja mam hp mini. rozmýšľla som aj nad týmto,lebo sa mi páčili tie farby. inak som si vyberala podľa dizajnu a serem to. rozýšlala som aj nad acerom alebo dell. to ma veľa ľudí odhováralo...ale mne je to celkom jedno. aj tak som ho potrebovala len na net a som veeeľmi spokojná...ke%d vidím väčšiu obrazovku ako 10 tak ma ide jebnúť až mi ťahá oči...a aj filmy sa v pohode kukajú.... úplne je krásny praktický..pohodička. len moj má 2gb ram... pekný malý ružový...ešte furt sa z neho teším...hocikde ho pleskneš... takťe myslím že pohoda...
@dsimca Keď ho máš z Alzy objednaný rozlúč sa s nejakou zárukou alebo že ti po oprave pôjde celý. Otec poslal raz notebook na opravu a bolo vidieť jak škrabali šrubovakmi aby roztvorili notebook a DVD mechanika bola zle primontovaná s5. A k mininotebooku - má úplne slabý procesor. Neviem či ti to pustí HD videá na youtube vobec.
@dsimca neznamená že si kúpila zle, ja mám doma takisto už rok podobný 1005 seashel a celá čas išiel bez väčších problémov až teraz sestra systém podžubala len som zatial nenašiel čas obnoviť ho , no mám tam xp a to ide dost svižne, spomaluje ho dosť keď robíš viac vecí naraz preto je lepší ten dvojjadrový procesor... je tam windows 7, čo je trochu náročnejšie ako xp, aj keď niekde ide dokonca svižnejšie ináč súhlas so @sandy114 nevýhoda toho väčšieho je že je samozrejme ťažšie prenositeľný a kratšie vydrží baterka
a ozaj pýtať si sa mala ešte pred kúpou ale keďže si ho objednávala cez net môžeš ho do osmych dní vrátiť bez udania dôvodu
@sandy114 fú v tom sa nevyznám ako hovorím hry to ja akože vôbec takže to ma netrápy a aj keby som chela, tak notebook mám. Neivem nešla som už s RAM 2 až príliš drahé notebooky na tie nemám, takže to nula bodov, moj pc má ram 2 a je to windovs 7, takže mohol by byť problém s tým že bude pomalý?
@valki normálny notebook nechcem, ten mám ten nepotrebujem, hry nehrávam, takže to nie je problém, len s tou jednotou ram, ste ma trochu vystaršili, ale 2 som už našla až príliš drahé minibooky
je to vykonne ako dnesne mobily, na pracu je to samo o sebe strasne male a je to skarede
idealne riesenie by bolo pripojit si na to normalny monitor (tam je na to VGA vystup) a na USBcka pripojit externu klavesnicu a mys. samozrejme dat Windows prec, dat tam Linux a pre pocit iMac-u ten notebook nalepit na ten monitor zozadu. mimochodom ta "graficka karta" co v tom je podporuje maximalne rozlisenie 1920x1080 co je Full HD standard ale ak si na tom pusti bluray film tak bude zazivat strasne pomaly a komplikovany porod.
icefist: náhodou mne sa páči, a myš nechcem to má byť do školy, takže sotva by som sebou ťahala klávesu a monitor, ja mám notebook normálny, len potrebumem niečo do školy, čšo budem nosiť zo sebou
@dsimca ale nejde iba o RAM,proste aj procesor je totalny LOW-END, a dufam ze si nepotrpis na HD videa,tento model ich neprehra. (Ak chces mozem ti poslat link cez SS kde stiahnes to XP)
valki: HD videá, si môžem pozrieť aj doma, ja mám notebook acer emachines e627 , všetci mi hovorili, aký je na nič a ja ne neho nedám dopusiť, lebo lepší som ani mať nemohla akle tak úprimne ja strestujem, lebo vážne nemám ani ponatie čo je LOW-END
dsimca: Slovo lowend (nižšia trieda) v kupujúcom často vzbudzuje dojem nekvality, mizerného výkonu a neupotrebyteľnosti. Lowend PC ale nemusí nutne byť zlé. Ako všade aj tu platí veta "nie je lowend ako lowend".
netbook to nie je zly ale nehodi sa pre windows 7...skoda ze si nemala viac penazi, na kombinaciu dvojjadroveho Intel Atomu s 2GB ram a ION grafikou. To je momentalne najlepsia kombinacie pre tie cenovo dostupne netbooky.
@moonbeam : ja sa bohužial musím zmestiť do 300, takže nejako si vyberať nemôžem, ja som nechela ani nejak Asus či Acer, ale nemám s nimi žiadnu zlú skusenost zatiaľ, tak uvidím,
@sandy114 myslim si, ze budem hovorit nielen za seba, ale minimalne aj za @etelu a zaujimat to bude urcite aj @blekotu a @pubiho .. prosim, odfot nam tu tasku !
No to je este slabsie nez moj minisrot co mam tu na intraku, cize fakt DOST slabe... Teoreticky na net by to stacit malo a ostatne prace... zalezi od poziadaviek programu. Ale taky office asi nebude problem.
@robo0000100 Posielat notebook na reklamaciu k predajcovi je stejne najvacsia hlupost aka sa da spravit (vzhladom k tomu, ze ho mozes posielat priamo do autorizovaneho servisu, co je lacnejsie, rychlejsie a v pripade servisu u Asusov aj lepsie)
@saddath Preco ta odhovarali od Dellu? Pokial ti vyhovuje cena, tak je to fakt velmi dobra moznost
@sandy114 Win 7 Starter nie je zase taky narocny. Je to pomerne dost orezana verzia, takze na netbooky s 1GB RAM je uplne v pohode.
@n0win0u akoze nemoze byt vsetko na vrchu a tebe by som neklamala, mame dohodu nie? neklameme si ... ale v lavom dolnom rohu vidis moje stehno, no nestaci?
@etelnair ako vies co? ... raz som sla na festival len s takou kabelkou s tym, ze som tam mala kratasy, mikinu, flasu, 6 plechoviek pepsi, fotak a neviem co este... tiez na mna vsetci pozerali ci mi sibe a to som tam sla nocovat
@sandy114 ved na tuto dohodu som sa odvolaval prave, preto som bol pobureny "neviditelnostou" sminiek to stehienko sice vyzera chrumkavo, ale nie, nestaci
akoze k tomu co pises @etele tak s takouto kabelkou vlastne keby tam ides, tak to ako keby si si zobrala normalny vak, a to pochybujem, ze do mojho board-vaku by sa hento mestilo
@sandy114 jj viem, raz si sla na festival len s tou kabelkou a to si tam mala kratasy, mikinu, 6 plechoviek pepsi, fotak a vselico ine a to si tam sla aj nocovat
@dsimca Pokial to chces na internet a na pracu (word, excel) tak ti to bude bez problemov stacit. Ja som podobne EEE z lenivosti pouzival polroka ako hlavne PC (firefox + icq + winamp) a nemal som najmensi problem.
Respektive 2 ano:
1) maly systemovy disk (4G , ktory bol vecne zaplneny na 90+% a to ho potom nenormalne spomalovalo kym som to neprecistil. To ale tebe nehrozi.
2) pomerne slaby procesor. Na bezne veci uplne postacujuci, ale na niektore videa z netu (youtube) a celkovo Flash slabe. Pri maximalnom vykone to bolo neplynule.
Bezne filmy ale v pohode (doteraz ho obcas pripojim na monitor a pozeram nejaky film)
Takisto niekomu nemusi vyhovovat mensia klavesnica, ale to je otazka zvyku. Ja som fungoval polroka na 8.9" netbooku a po chvilke som si v pohode zvykol aj na pisanie niekolkostranovych traktatov. Toto je vacsie a predpokladam, ze mas mensie ruky nez ja, takze si zvyknes este rychlejsie.
@ao ďakujem akože, čo sa videí týka alebo tak, to ma veľmi netrápi, lebo na to notebook mám, len či to nie je akože hrozný notebook, že akože ,,si ty normálna, čo si si to kúpila?!" ale keď nie, tak dobre, čo sa toho že je malý týka, tak o to mi ide, ja po nom hry ani nič také nechcem, v podstate má byť len na prácu, fotky a internet, ale tak pre istotu, aby som si neobjedla niečo s čím sa nebude dať vôbec robiť, lebo ja som schopná
@dsimca V takom pripade by som nemal obavy. Pokial od neho clovek ocakava len to, co ten notebook zvladne, tak je to super vec. Verim ze budes spokojna.
ja mam netbook dell mini9 a som s nim nad mieru spokojna, jedina nevyhoda, napisu ze tam ide windows, co pravda nie je jednoducho ma zevraj iny procesor ale drbunut ho tam drbnu, preto mam ubuntu D
no ja si myslim ze na netbook sa velmi hodi linux a ked si kupujem netbook tak si ho kupujem,kvoli mobilite a nie kvoli vykonu... ak chcem pozriet na internet popripade spustit nejake office aplikacie tak mi postaci aj lacnejsi netbook, ale zalezi od toho co s nim chces robit podla toho sa rozhoduj... a k vyzoru ten nie je taky podstatny,podstatnejsia je kvalita zhotovenia a odolnosti
@n0win0u No dovoľ! Momentálny obsah mojej kabelky- balzam na pery, slúchatká, dve knihy, diár, zápisník, čistič na okuliare, handrička na okuliare, peračník, maľovatká, peňaženka, mobil, deodorant, parfém a na viac si nespomeniem. Ale nie je to pol izby!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
A čo sa týka nevýhod, podľa mňa jedná veľká nevýhoda je to, že je mini.Teda aspoň pre mňa. Ja som zvyknutá na normal a keď som asi mesiac mala takýto mini, porážalo ma z toho
ja by som si ho nebrala: jedno jadro, 1gb ram co je minimum pre windows 7 a bude zatazena vkuse a intel grafika...
» datacomp.sk/lenovo-g455-590...
lenovo je jedna z najkvalitnejsich znaciek, dve jadra, ram 2 gb a atina
RAM je opracna pamat, ktora sa pouziva pocas spustenia pc, akonahle pc vypnes, vsetko sa z nej strati... windows 7 ma minimalnu poziadavku 1gb ramky, cize ju vyuziva celu, akonahle spustis viac programov naraz ktore ju maju vyuzivat pocitac pojde pomalsie
pani ale som dobra
tiez si dam zalezat na krase
a ozaj pýtať si sa mala ešte pred kúpou ale keďže si ho objednávala cez net môžeš ho do osmych dní vrátiť bez udania dôvodu
@valki normálny notebook nechcem, ten mám ten nepotrebujem, hry nehrávam, takže to nie je problém, len s tou jednotou ram, ste ma trochu vystaršili, ale 2 som už našla až príliš drahé minibooky
idealne riesenie by bolo pripojit si na to normalny monitor (tam je na to VGA vystup) a na USBcka pripojit externu klavesnicu a mys. samozrejme dat Windows prec, dat tam Linux a pre pocit iMac-u ten notebook nalepit na ten monitor zozadu. mimochodom ta "graficka karta" co v tom je podporuje maximalne rozlisenie 1920x1080 co je Full HD standard ale ak si na tom pusti bluray film tak bude zazivat strasne pomaly a komplikovany porod.
ale to bude taka, aku nosi aj @gothicpoethic , ze tam nosi pol svojej izby
@saddath Preco ta odhovarali od Dellu? Pokial ti vyhovuje cena, tak je to fakt velmi dobra moznost
@sandy114 Win 7 Starter nie je zase taky narocny. Je to pomerne dost orezana verzia, takze na netbooky s 1GB RAM je uplne v pohode.
ale nevidim tam sminky, podvadzas !
@etelnair ako vies co? ... raz som sla na festival len s takou kabelkou s tym, ze som tam mala kratasy, mikinu, flasu, 6 plechoviek pepsi, fotak a neviem co este... tiez na mna vsetci pozerali ci mi sibe a to som tam sla nocovat
akoze k tomu co pises @etele tak s takouto kabelkou vlastne keby tam ides, tak to ako keby si si zobrala normalny vak, a to pochybujem, ze do mojho board-vaku by sa hento mestilo
@etela dobre vies, ze to ti neuverim !
Respektive 2 ano:
1) maly systemovy disk (4G , ktory bol vecne zaplneny na 90+% a to ho potom nenormalne spomalovalo kym som to neprecistil. To ale tebe nehrozi.
2) pomerne slaby procesor. Na bezne veci uplne postacujuci, ale na niektore videa z netu (youtube) a celkovo Flash slabe. Pri maximalnom vykone to bolo neplynule.
Bezne filmy ale v pohode (doteraz ho obcas pripojim na monitor a pozeram nejaky film)
Takisto niekomu nemusi vyhovovat mensia klavesnica, ale to je otazka zvyku. Ja som fungoval polroka na 8.9" netbooku a po chvilke som si v pohode zvykol aj na pisanie niekolkostranovych traktatov. Toto je vacsie a predpokladam, ze mas mensie ruky nez ja, takze si zvyknes este rychlejsie.
ak to potrebuješ bežne ako napr. na filmy,hudbu a školu tak ti podla mna postačí