@donatela201 najlepšie je si zohnať knihu priamo z fakulty na ktoru sa hlasiš ...... inač zarúbala si dobre .... ideš tam z gympľa ....máš priemer aspoň do 1,2 ? .... dostať sa tam a udržať není žiadna sranda ...poprípade zožeň si aj nejake doučovania ...tiež najlepšie od niekoho kto na tvojej fakulte učí ..... veľa šťastia ti prajem
na medinu sa môže dostať aj podpriemerný z gympla (ak hovoríme o známkach), dokonca aj z inej školy ako z gympla, priemer je to posledné, čo niekoho zaujíma a má nejakú výpovednú hodnotu
@strommen2428 mám 4 bývalých spolužiakov, ktorí sú na medicíne, z toho 1 mával takmer samé jednotky. tí zvyšní traja mávali 2/3 z predmetov ako je literatúra, dejepis či cudzí jazyk, ale vynikali z biológie a chémie. naučili sa na prijímačky a sú tam. traja z nich sú v druhom ročníku, 1 začína na zubnom lekárstve kde berú nejakých 20-30 ľudí a mal z tých štyroch jednoznačne najhorší priemer.
@tysha ano viem ... maučiš sa otazky a si tam ...okey ...pravda ...ale furt je vacsi predpoklad ze sa tam udrzi clovek , ktory bol vynikajúci na strednej škole ako niekto kto napr ledva prechadzal z roč do roč ...akurat že sa nabiflil na prijimacky tak sa mu tam podarilo dostať ....či ? ...jak to je ? ---- vyveď ma z omylu
@majusssska mam spolužiaka , ktorý maval 1 a aj tak sa mu podarilo dostat az na 2 pokus o rok ....a poznam 2 dalsie dievcata ktore mavali 1 a ani jednu teraz neprijali ...cize je to asi dost subjektivne ....ale furt je vacsi predpoklad ze sa tam bude darit ludom ktorí boli dobrí aj na sš ..... ..tí tvoji spolužiaci ..píšeš že 3 su v druhom ....za akych podmienok ? .... prechadzali s A ? ...lebo dostat sa do vyssieho rocnika sa da aj s E ...ale takemu doktorovi, keby som o nom vedel ze ledva prechadzal by som sa osetrit nedal .... vies ked nejaky uradnik urobi chybu ok nic take strasne sa nestane ...ale dostat sa do ruk doktorovi ktorý poriadne neovlada to co by mal to uz taka sranda byt nemusi
no podľa mňa to je iba o tom, že ak proste niekoho nebaví dejepis, lebo vie, že ho nebude potrebovať, tak na to automaticky kašle a venuje sa predmetom, kt. ho bavia. no a hneď sa to nakopí a má priemer 1,5 a už akože nie je súci na medinu ? no podľa mňa to tak nefunguje. hlavne ide o to, či to človeka baví, ani gymple nie sú všade jednaké (v jednom môže mať 1 na inej škole tie isté vedomosti ale už za 2, to je proste diskutabilné).
čiže ja som názoru, že známky proste reálnu výpovednú hodnotu nemajú.
@strommen2428 tak vidíš, že minimálne na začiatku to nie je o tom, kto mal aké známky na strednej, ale o tom, ako sa každý pripraví na prijímačky sám. neviem za akých podmienok a je mi to dosť jedno, lebo do druhého ročníka asi nepustia niekoho, kto nevie absolútne nič a ak aj mali E, tak budú musieť makať o to viac v ďalšom ročníku. a jednoznačne zo školy nevyjde lekár, ktorý to poriadne neovláda, resp. práve na to je tá prax po škole a počas školy, či nie?
proste nechápem, prečo dávaš do súvisu priemer na strednej škole so štúdiom na vysokej. ja osobne o tých ľuďoch viem, že konečne študujú čisto veci, na ktoré sa posledné dva roky tešili, že sa nemusia trápiť s niečím, čo ich vrcholne nezaujíma, ale môžu sa venovať niečomu, čo ich baví, čo je predpoklad k tomu, že ich štúdium bude úspešné.
no my sme mali na gympli hardcore biolu , testy sme mali z vysokej z farmacie , mediciny a biologie , knih 10 a ked som chcel z testu aspon 2/3 tak som sa musel ucit nie len z ucebnic ale aj z internetu a aj tak som mal 4 , na to nam ucitelka povedala , ze sa mame ist ucit aj do kniznice ak chceme dobru znamku , otazok pokokot a malo casu , ale malo to vyhodu , ze ked spoluziacka robila prijimacky na UK tak sa jej to zdalo ako najlahsi test celeho roka
kup si modelove otazky na skolu co chces ist... napr. ja mam do prahy knizky z otazkami na 1. aj 2. fakultu a proste z vyssieho rocnika mam 6 knih za 20 ecka asi.
@strommen2428 o com svedcia znamky? uvediem priklad, mam spoluziaka, ktory sedel vedla mna rok a pol a z matiky mal furt 3-4-5 a tento polrok mal asi len vdaka mne trojku na vysvedcku. V druhom polroku odisiel na iny gympel a z matiky ma jednotky. Znamena to, ze sa zlepsil? vobec nie, proste musia vediet ovela menej.
@bress hej lenze vysoke skoly neporovnavaju kvalitu strednych .... akoze cely tento problem mam v riti ....ale nech zdechnem ked na medinu zoberu kazdeho kto sa dokaze nabiflit par 100 otazok na prijimacky
@17 na medicinu sa urcite ,,par sto otazok " nema ucit.skor cca 3000,z toho jedna otazka ma aj 8moznosti,a aj viac spravnych.a znamky nie su nic,na kazdej skole sa inac hodnoti,takze na medinu sa moze dostat aj niekto,kto mal priemer 3,0,nielen 1,2!
@strommen2428 preto vacsina skol uz neberie priemer do uvahy . V Ke sa staci nabiflit okolo 3000 otaziek, kde je viac odpovedi spravnych, popravde vraj je to viac menej nutne, ze je dost malo casu na test, takze uz to musis vediet dopredu bez rozmyslania a hladania v pameti
@bress ano tak to je ...ale je to podla mna vacsia blbost ..alebo aspon rovnaka jak priemery .... tak jak moze byt rozdielna kvalita strednych skol tak isto sa aj debil za dostatocne dlhy cas dokaze postupne nabiflit 3000 otazok ...a medina nema byt skola pre debilov ....
touto som si pomahala pri uceni fyziky... inac som sa ucila z testovnic a ak som daco nechapala hladala som na nete a v knihach kt. som mala... aj tak sa podla man nebudes ucit len z tej alebo onej knihy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
na medinu sa môže dostať aj podpriemerný z gympla (ak hovoríme o známkach), dokonca aj z inej školy ako z gympla, priemer je to posledné, čo niekoho zaujíma a má nejakú výpovednú hodnotu
no podľa mňa to je iba o tom, že ak proste niekoho nebaví dejepis, lebo vie, že ho nebude potrebovať, tak na to automaticky kašle a venuje sa predmetom, kt. ho bavia. no a hneď sa to nakopí a má priemer 1,5 a už akože nie je súci na medinu ? no podľa mňa to tak nefunguje. hlavne ide o to, či to človeka baví, ani gymple nie sú všade jednaké (v jednom môže mať 1 na inej škole tie isté vedomosti ale už za 2, to je proste diskutabilné).
čiže ja som názoru, že známky proste reálnu výpovednú hodnotu nemajú.
proste nechápem, prečo dávaš do súvisu priemer na strednej škole so štúdiom na vysokej. ja osobne o tých ľuďoch viem, že konečne študujú čisto veci, na ktoré sa posledné dva roky tešili, že sa nemusia trápiť s niečím, čo ich vrcholne nezaujíma, ale môžu sa venovať niečomu, čo ich baví, čo je predpoklad k tomu, že ich štúdium bude úspešné.
@strommen2428 o com svedcia znamky? uvediem priklad, mam spoluziaka, ktory sedel vedla mna rok a pol a z matiky mal furt 3-4-5 a tento polrok mal asi len vdaka mne trojku na vysvedcku. V druhom polroku odisiel na iny gympel a z matiky ma jednotky. Znamena to, ze sa zlepsil? vobec nie, proste musia vediet ovela menej.
2. mám doma a ani som ju nevidela (a aj bez toho ma vzali)
3. kupuj ak ides na prijimacky do Brna
» www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-...
touto som si pomahala pri uceni fyziky... inac som sa ucila z testovnic a ak som daco nechapala hladala som na nete a v knihach kt. som mala... aj tak sa podla man nebudes ucit len z tej alebo onej knihy...