1000Dčko mám, nie som vyslovene nespokojný, má svoje limity. pred pol rokom by som ti ho odporučil, teraz si jednoznačne radšej kúp 1100D (ak sa teda pohybujeme v najlacnejšej cenovej kategórii) a objektívy si dokúp osobitne, tie čo ti dávajú k tomu 100Dčku sú ešte menej než na smiech.
scorpion4444 ... chcel som ostat len pri zn Canon preto som ine nespominal.
Cena je rozdielna ... ale ... fotoaparaty tiez ... pre vsetkych zaciatocnikov, odporucam najprv si fotoaparat poziciavat ... a neskor zhodnotia, ci ich zaujem je dlhodobejsieho charakteru a vtedy sa oplati investovat trosku viac. Ak to ma skoncit po case na bazosi, tak je to uplne jedno ktory model.
Ten model podľa mňa vyhovuje, pokiaľ si uvedomíš čo ti tam chýba a dokážeš sa stím uspokojiť tak je to v pohode, podľa mňa to je celkom slušný low-entry kus ale ten objektív by som najradšej zahodil . Ak máš trochu viac cash tak priplať aspoň za 500D 1100D sa mi ergonomicky vôbec nepáči aj celkovo pár vylepšéní, za tú cenu je 500D, potom 550D, 60D, 7D ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ešte je tu Nikon D5000
s 1000D nemám žiadne skúsenosti, ale tak už je to stará mašina, dieru do sveta s tým asi neurobíš...
a co sa tyka d5000, to skor 5100 laebo 3100
ja by som odporucal cosi kupit z bazaru a mas alebo ak tak tu d5100, d3100, alebo co viete o 1100d?
alebo tu spominanu 550d
Cena je rozdielna ... ale ... fotoaparaty tiez ... pre vsetkych zaciatocnikov, odporucam najprv si fotoaparat poziciavat ... a neskor zhodnotia, ci ich zaujem je dlhodobejsieho charakteru a vtedy sa oplati investovat trosku viac. Ak to ma skoncit po case na bazosi, tak je to uplne jedno ktory model.