Momentalne budem mat zivnost uz skoro 1/2 roka a co viem tak do prveho roka nemusim riesit ziadne odvody statu. Vedel by mi tu ale niekto vysvetlit ako to je po tom roku? Kolko coho sa plati? Musim zarabat nejaku urcitu sumu aby som tie odvody platil?
No, prvý rok nemusíš platiť soc. poistenie, zdravotné za Teba platí štát kým si študent, taktisto prvý rok nemusíš platiť preddavok na daň z príjmu.
Zdravotné poistenie platíš hneď, ako nie si študent, myslím, že si v poisťovni potom zisťuj, koľko budeš platiť.
O platení sociálneho poistenia ťa bude informovať štát.
Daň z príjmu platíš po prvom roku podnikania a takto ti vznikne základ dane, podľa ktorého platíš preddavky už naďalej.
Takto nejako by to malo byť, som veľmi čerstvý študent živnostník.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty
Zdravotné poistenie platíš hneď, ako nie si študent, myslím, že si v poisťovni potom zisťuj, koľko budeš platiť.
O platení sociálneho poistenia ťa bude informovať štát.
Daň z príjmu platíš po prvom roku podnikania a takto ti vznikne základ dane, podľa ktorého platíš preddavky už naďalej.
Takto nejako by to malo byť, som veľmi čerstvý študent živnostník.