Potrebujem poradiť. Dostal som starší notebook a chcem k nem pripojiť káblový internet, ktorý používam aj na stolový počítať. Lenže káblový internet mi na tom notebooku nechce ísť. Dá sa nejako nastaviť, aby mi internet išiel aj na ten notebook aj PC. Sam
Tak ja som do toho Notebook zatial iba strčil ten kábel.Ukázalo mi, že sa našlo lokálne pripojenie, ale internet mi na notebooku stále nešiel. Na stolovom ide bez problémov.
Jasné, že sa to dá, ja som to používala najprv na PC a neskôr som mala už len ntb a používala som to na dvoch rôznych. Ale ako som to nastavila, to neviem, bolo to dávnejšie.
@midnight - V nastaveniach som sa ešte nehral, lebo sa v tom proste nevyznám a nechcem tam niečo pokaziť. Keď no noťasu pripojím kábel, v pravo dole sa zmení ta ikona, akože ho zaregistrovalo, ale potom mi napíše, že žiadne alebo len obmedzené pripojenie a internet mi nejde.
@danielitos potom sa jedná o nastavenie buď v routri/modeme, alebo na servere tvojho poskytovateľa internetu. obe tie veci pravdepodobne nastavoval on, a jedná sa pravdepodobne o tzv. whitelist na základe MAC adresy, čiže provider nastavil že len počítač s určitým konkrétnym sériovým číslom sieťovej karty (to je tá MAC adresa, hardvérová vec ktorá sa nedá zmeniť, len výmenou sieťovej karty celej) sa môže skrz daný router/modem/server pripojiť na net.
čiže skontaktuj svojho providera a spýtaj sa na to jeho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
čiže skontaktuj svojho providera a spýtaj sa na to jeho.