Vedeli by ste mi poradiť nejaké povolania, ktoré by mali dosť spoločného so psychológiou a s biológiu človeka? Akurát končím SŠ a čochvíľa budeme musieť podať prihlášky... No a problém je, že kam. Uvažujem nad psychológiou, žurnalistikou (pomerne dosť odl
Neštudujem psychológiu,ale v súvislosti s ňou mám niekoľko informácii.Ako tu už bolo správne podotknuté,uplatnenie sa hľadá dosť ťažko.Navyše pomerne veľký počet ľudí hlási na psychológiu.(napr. na našom gyme každá tretia baba a čo viem,tak na ostatných gymploch v okolí takisto ).Ak by si sa však predsa rozhodla študovať psychológiu,tak si ju spoj napríklad s logopédiou.Ako lepšia alternatíva sa mi zdá žurnalistika.Ale na to aby si vykonávala profesiu žurnalistky ,nutne vyštudovanú žurnalistiku mať nemusíš.Navyše na Slovensku je v tomto obore nával a pritom to nemá úroveň.Skús ČR.
@bonita ja zurnalistiku neodporucujem..aj ja som chcela ist na zurnu kedysi.. ale nie je to skola na ktorej sa da extra uplatnit... dobry novinari su ludia, ktori rozumeju o com pisu.. a maju prax v istej oblasti...na zurnalistike ta naucia co..akopisat, ale nenaucia ta o com pisat... a zurnalistu mzoe robit hockto...kto vie pisat a koho to bavi a kto ma kontakty v redakcii ..a pod.
Bonita, no biola ma baví, ale že by som nejak extra ňuchala do chémie, to nemôžem povedať, takže z tej medicíny až tak veľa nebude. A zrejme by ma to asi ani nebavilo tak. Ja mám predsa len radšej psychické ochorenia
Aha, čiže z tohto mi vyplýva, že sa môžem vzdať aj žurnalistiky (teoreticky). Síce ja by som bola rada, keby ma tam "naučia" písať, ale zase, keď ma nikde nevezmú...
tak skús vyštudovať biológiu alebo niečo so slovenským jazykom, nejakú filológiu alebo tak. veď nemusíš ich predsa študovať kvôli nejakému odboru. vyštuduj to čo máš rada a neskôr po skončení školy môžeš habilitovať a následne neskôr môžeš mať profesorský titul a prednášať na vysokých školách (trebárs aj o tej psychológii) - čo je myslím niekedy lepšie ako nejaký samostatne študijný odbor - peniaze máš, o miesto postarané taktiež, rešpekt ani nehovorím a pri najlepšom o niekoľko okov môžeš skončíš ako nejaká rektorka univerzity a to už je čo povedať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a v žurnalistike sa dá uplatniť, len treba poriadne makať...
určite by som skúsila masmediálnu komunikáciu (ja nad tým tiež rozmýšľam)
a ak ťa baví bio, čo tak medicína?
bohužiaľ človek občas musí rozmýšľať aj nad tým, v čom sa bude vedieť v budúcnosti uplatniť a nie len nad tým, že čo ho baví
ale až traja z ročníku tomu aj rozumejú
a jeden z ročníka je dostatočne šikovný aby sa aj reálne uplatnil
no nič
ja som to len navrhla ako možnosť, keby že tá žurnalistika
a to, ako sa tam človek dokáže udržať je už o niečom inom
Aha, čiže z tohto mi vyplýva, že sa môžem vzdať aj žurnalistiky (teoreticky). Síce ja by som bola rada, keby ma tam "naučia" písať, ale zase, keď ma nikde nevezmú...