zdravím, chcel by som sa spýtať na ktorý odbor by som sa mal hlásiť, keď, chcem študovať na filozofickej fakulte najlepšie v blave na komenského a aby ma tam s čo najväčšou istotou vzali. čiže nejaký odbor kde sa hlási málo ľudí abo dačo také. premýšlam n
Mrochticka666: no ja to skôr potrebujem vlastne na to aby som mal čo robiť jeden rok kým si dám znova prihlášku na všmu lebo mám vybraté ešte aj dajaké iné školy mimo blavy ale najradšej by som šiel tam.
Ahoj, chodim na KOmenskeho a Filozoficku fakultu a mozem ti povedat, ze ziadne odbory teda nie su lahke, aj ked sa na 1. pohlad mozu zdat. Lahsia skola je EKONOMICKA alebo FTVS :o)
ked mas dobre priemery, tak si vyber ktorykolvek z tychto...ale na istotu ta nemusia zobrat...podla mna na ucitelske smery beru skor a ked to chces len docasne, na rok, tak ti to moze byt jedno
je uplne jedno na aky odbor z menovanych pojdes ani jeden nema perspektivu su to mrtve odbory najdolezitejsie je aby si robil to co ta naozaj bavi a co milujes takto si potom budes vediet aj zarobit tie odbory co si spomenul to su riadne halusky a na slovinu ani nechod chodi mi tam kamoska ale to co sa uci nedava ani hlavu ani patu a je to ver mi ak ta bavi umenie tak chod na ucitelsvo na vytvarnu to je uplne neperspektivne tam ta isto zoberu a bude ta to bavit alebo este na ucitelstvo 1.4. rocnik tam tiez chodia ini tipci, teraz ma napadlo ak by ti nevadilo studovat v Trnave tak chod na ucitelstvo 1.4. tam fakt zoberu vsetkych a je tam aj hudobna ...dufam ze ti to helfne bye
na kulturologiu sa predsa robia skusky a dost tazke, cele studium je narocne, sestra tam chodi a uplatnenie nie je najlepsie...a na etnologiu sa neopovaz dat si prihlasku , tam si chcem ja dat ako poistku, ale aj to neviem ci ma vezmu...na historiu a pedagogicke sa da lahko dostat
Artemida: mne nevadi ak by to boli aj ťažšie odbory, veš ja tam cem ísť akurat na jeden rok a potom by som už dačo vyhútal
Lass, Phantasia, Pipi331980, Leira: ja vem že na učitelske odbory je najlahšie sa dostať ale už len ten jeden rok mi nahaňa hrôzu, ja za to nemôžem, si len predstavim že by som chodil na školu na ktorej boli moji profaci a už mam husiu kožu ale diki
myslim, aj ked ja tam pojdem len ak ma inde nevezmu, ale to je dost pravdepodobne, takze tak, a kedze sa tam nerobia skusky podla piremeru ma ani na tu etno nevezmu ..co uz no, ale mohli by brat do uvahy ze gymnazium...daj vediet kde sa ako hlasia potom, potencialny spoluziak
to Shybby: to by som ti veľmi neradila, čo si napísal: "aby som mal čo robiť jeden rok kým si dám znova prihlášku na všmu". Radšej si choď zarobiť nejaké prachy (tie sa vždy zídu) a pripravuj sa na prijímačky. Neviem či o tom vieš, ale u nás na škole to na zápise urobilo veľký rozruch, aj keď neviem prečo však takto je to odjakživa v našich zákonoch. Problém je taký, že štát ti zaplatí 5 rokov štúdia. To znamená, že keby si išiel teraz na výšku a na budúci rok by si sa dostal na všmu a prestúpil by si na ňu, tak piaty ročník na všmu by si si celý cvakal, lebo by si tým pádom študoval šiesty rok. No neviem ak máš na to prachy v pohode, ale nie je to zase tak málo, zhruba niekoľko tisícok zvykne to byť cca 10 000 na jeden rok štúdia (na Farmaceutickej fakulte UK kam chodím je to napr. 30 000 na jeden rok). Tak keď nechceš potom nadarmo platiť tak nezahadzuj ten rok na inej výške
cawte! no tak ja sa neucim zle na vysvedcku mam jednu az dve dvojky takze pohodka...ale neviem si vybrat kam na vysku... mam take tri zakladne kam by som asi chcela ist...1.daco s masmedialnou komunikaciou
2.akademia policajneho zboru
3.nieco s dizajnom alebo architekturou al. proste daco take ze by som daco vyrabala alebo planovala.
myslite si ze mam sancu dostat sa niekam ked nie som velmi nadana na kreslenie.. ale bavi ma to... ked si niesom ist ci viempisat dobreslohy ale bavi ma to
vobec neviem kam mam ist neviete mi poradit nejake dobre povolanie al. dobru vysoku skolu...kde ked ju vychodim najdem si dobre platenu pracu a uplatnenie... len nech to nieje nic s pravom(sudca exekutor pravnik)a nic s medicinou? ja viem som dost narocna....ale ked ma niekto rovnaky problem a uz nasiel to co bude robit ozcvite sa prosim.
"...kazdy strasi s uplatnenim?..." zjavne si neuvedomujes, ze "studna" penazi (rodicia) co ta teraz dotuje rychlo vyschne. Kym budes mat peniaze od rodicov...budu si stale privlastnovat pravo za teba rozhodovat. Kym sa neosamostatnis nebudes slobodny. A to cosi stoji...byt, zariadenie, partner... Kludne sa mozes rozhodnut pre tieto "mrtve" odbory, ale necakaj, ze po skole si budes moct rychlo dovolit vlastne byvanie ci nejaku dovolenku... Ja som uz po vyske a teraz robim doktorat mimo SR. Je pravdou to, ze vysoka skola je najvacsi obchod tvojho zivota, preto si dobre rozmysli co ti ponuka. Ak mas vela penazi, rob co ta bavy aj ked v tom nieje uplatnenie. Ak ich nemas tak ak nebudes vo fachu fakt dobry, necakaj ze tvoj "konicek" ta nakrmi ci ubytuje... existencne problemi velmi zatienia radost z toho ze sa ti to paci.... Ale ber to ako moj nazor....su to len moje skusenosti a skusenosti vela mojich priatelov, co sa vybralo lahsou cestou na vysku a teraz si buchaju hlavu o stenu... V tomto so zivotom nevybabres, ak nemas o 2 kolieska viac ako ostatny...
neviem zda sa mi ze tvoj nazor je si najvacsia debilina na svete ale pohode je tvoj neberem ti ho ak si ta rodicia privlastnuju za to ze ta zivia to mi je lut mna urcite nje a ani niesom bohaty ale urcite sa nemienim hnat za peniazmi budem radsej robit co ma bavi a praca sa najde vzdy a pohode asi tak mam s tym vlastne skusenosti
úplne som zabudol, že som dakedy túto diskusiu založil blbé čo? neva, kukám na ňu po viac ako roku a nakoniec som šiel na kulturológiu... kulturologiu na UKF v Nitre a môžem ju odporučiť každému koho baví umenie, filozofia a s tým spojené veci, kto chce tu môže aj praxovať na festivale v divadle andreja bagara, tiež sa tento rok vytvoril tzv. UTA(univerzitný tvorivý ateliér) kde študenti môžu vytvárať rôzne podujatia, môžu prezentovať seba a svoje umenie atď... a @bzuco takéto veci sa doma nenaučíš, lebo strašne veľa záleží na pedagógoch a u nás je viacero perfektných odborníkov, napríklad všetko ohľadom divadla nás učí jeden z najlepších odborníkov na Slovensku ktorý len niečo málo cez 30... rovnako filozofia, ktorá je vysvetlená postupom že to musí pochopiť každý... myslím že to je lepšie ako samoštúdium...
a ešte odkaz pre @dzukidscc neviem ako si sa rozhodol, no ak si si vybral kulturológiu tak by si nemal lutovať, s uplatnením je to ťažké, je jedna z prvých vecí, čo sa nás pýtali keď sme nastúpili a sú i piataci, ktorí netušia čo budú robiť, ale ak si najdeš počas štúdia kontakty na ľudí tak to nie je až taký nepredstaviteľný problém...
dobryy potrebovala by som poradit som zufala z vyberu skoly ... som zatim prijata do Nitry na kulturologiu a predbezne do BA na UK na estetiku ... a netusim co z tychto dvoch uprednostnit ak ma nevezmu na odvlonaie do prahy (ktoru chcem skusit buduci rok opat)cize cca pocitam s jednym rokom ... bodla by mi pomoc dakujeeem za nejake nazory na jedno a druhe a taaak
blackbubble: gratulujem k Nitre a predbezne k Blave nechcem byt negativna ale letos na UK v Prahe je naval .. keby som sa mala ja rozhodnut isla by som do Blavy .. ver mi ze za ten jeden rok sa vela veci zmeni aj tvoje rozhodnutie ist do Prahy .. ak tie budem drzat palusky
tak ja som v prahe robila skusky na Art Management na ekonomickej co je oproti tymtotu na slovensku co som si dala viac perspektivne ... a tak pocitam s tym ze yb som to mohla potom skusit znova no aspon viem uz co sa cca ucit maam ...
a tak vie sono ja by som radsej sla do BA kedze viac moznosti tam je celkovo co sa netyka studia ale zas ak by som si mala vybrat skolu tak mozno nitra by bola lepsia a prave preto si neviem vybrat ci uprednostnit mesto alebo skolu ... maam sice este trnavu marketing tam netusim ani ci ma vzali ci nie kedze este nemaam vysledky celkove tak cakaam ak ma vezmu do TT tak jendoznacne idem tama le ak nie tak musim vyberat noo .. ja viem ze po roku sa vsekot zmeni mozno nebudem mat chut odist ale tak neviem jooj
akoze ja proti prahe nic nemam .. podstatne lepsie se tam plati eurom .. ja si stale hovorim ono to dajak dopadne .. vsak? mozno sa v nitre najdem uvidime ...
a ty mas tiez aj nitru alebo len Prahu (nechapem trosku ) myslis ze by ti v Prahe bolo zle? myslim ze nieee brigadu si najdes rychlejsie viac ludi z coho vyplyva ze mozes natrafit na niekoho dost vyznamneho a moze ti to dost pomoct v buducne( apson ja mam take predstavy no ) ale celkovo viac moznosti v comkolvek a aj to euro
Bzuco- uplne si ma dojal.....predstav si,ze ja studujem etnologiu a nie je to az taka "chujovina" a sama sa ju naucit doma nedokazem ..ale mozno ty si taky borec,ze mas 4 vysky za sebou ....aj ucenim sa doma
btw.- hoci na etnologiu do tt beru takmer kazdeho, robia aj poriadne sita,takze ak sa tam niekto prihlasi len preto,aby tam bol na chvilu,tu chvilu si tam aj pobudne,ale viac asi nie (skusky nedavaju zadarmo)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ale s týchto, čo si dal, asi slovenčina alebo etno...
je uplne jedno na aky odbor z menovanych pojdes ani jeden nema perspektivu su to mrtve odbory najdolezitejsie je aby si robil to co ta naozaj bavi a co milujes takto si potom budes vediet aj zarobit tie odbory co si spomenul to su riadne halusky a na slovinu ani nechod chodi mi tam kamoska ale to co sa uci nedava ani hlavu ani patu a je to ver mi ak ta bavi umenie tak chod na ucitelsvo na vytvarnu to je uplne neperspektivne tam ta isto zoberu a bude ta to bavit alebo este na ucitelstvo 1.4. rocnik tam tiez chodia ini tipci, teraz ma napadlo ak by ti nevadilo studovat v Trnave tak chod na ucitelstvo 1.4. tam fakt zoberu vsetkych a je tam aj hudobna ...dufam ze ti to helfne bye
Lass, Phantasia, Pipi331980, Leira: ja vem že na učitelske odbory je najlahšie sa dostať ale už len ten jeden rok mi nahaňa hrôzu, ja za to nemôžem, si len predstavim že by som chodil na školu na ktorej boli moji profaci a už mam husiu kožu ale diki
2.akademia policajneho zboru
3.nieco s dizajnom alebo architekturou al. proste daco take ze by som daco vyrabala alebo planovala.
myslite si ze mam sancu dostat sa niekam ked nie som velmi nadana na kreslenie.. ale bavi ma to... ked si niesom ist ci viempisat dobreslohy ale bavi ma to
vobec neviem kam mam ist neviete mi poradit nejake dobre povolanie al. dobru vysoku skolu...kde ked ju vychodim najdem si dobre platenu pracu a uplatnenie... len nech to nieje nic s pravom(sudca exekutor pravnik)a nic s medicinou? ja viem som dost narocna....ale ked ma niekto rovnaky problem a uz nasiel to co bude robit ozcvite sa prosim.
..
to ma zmysel studovat tieto chujoviny?
a ešte odkaz pre @dzukidscc neviem ako si sa rozhodol, no ak si si vybral kulturológiu tak by si nemal lutovať, s uplatnením je to ťažké, je jedna z prvých vecí, čo sa nás pýtali keď sme nastúpili a sú i piataci, ktorí netušia čo budú robiť, ale ak si najdeš počas štúdia kontakty na ľudí tak to nie je až taký nepredstaviteľný problém...
a tak vie sono ja by som radsej sla do BA kedze viac moznosti tam je celkovo co sa netyka studia ale zas ak by som si mala vybrat skolu tak mozno nitra by bola lepsia a prave preto si neviem vybrat ci uprednostnit mesto alebo skolu ... maam sice este trnavu marketing tam netusim ani ci ma vzali ci nie kedze este nemaam vysledky celkove tak cakaam ak ma vezmu do TT tak jendoznacne idem tama le ak nie tak musim vyberat noo .. ja viem ze po roku sa vsekot zmeni mozno nebudem mat chut odist ale tak neviem jooj
btw.- hoci na etnologiu do tt beru takmer kazdeho, robia aj poriadne sita,takze ak sa tam niekto prihlasi len preto,aby tam bol na chvilu,tu chvilu si tam aj pobudne,ale viac asi nie (skusky nedavaju zadarmo)