IT ta bavi chod na zilinsku informatika lenze .... matike je velmi dolezita bez nej sa nepohnes vobec clovece. to potom katolicka univerzita. ja sa matematiku nemusim ucit vobec 3ky mi stacia Ja si tam dam ucicite na ZILINSKU na detasovane pracovisko do RK
No, bez matiky a programovania moc do IT nemozes zabrdnut. Na matike je postavene cele programovanie aj hardware (matika je nastroj fyziky), siete, atd.
Ja by som to skusil na matfyze, tam beru aj bez primaciek ked mas maturitu z jedneho z profilovych predmetov.
Vyhol by som sa fiit.stuba, co viem, tak nemaju vobec dobrych profakov.
Na Slovensku dalej neviem. V Cesku mozno vut alebo muni.
Na techniku som chcel ist aj ja ale matika dovi fyzika to sa da a ostatne to by slo v podstate mam ten isty problem ako ty akurat ze ja fyzika este hej bo ma bavi ale matika ta nie ta je na mna moc zlozita nikdy som z nej neprepadol ale ako dovi matiku nenavidim... A fakt ze aj to zameranie co mas ty ze audio technika hudba a podobne to aj mna berie ale co ked matika vlasne...
Mozno by nebolo zle skusit univerzitu Tomase Bati ve Zline, Fakulta aplikovane informatiky. Aj ked netusim, aku tvrdu matiku tam maju. Asi to bude maksie ako na matfyze alebo fiitke. Inak nechapem, preco sa tolki z vas tej matiky boja. Ona je naozaj dost v pohode.
No ak ti nejde matika tak o mat-fyze ani nesnivaj aj na tom "najlahsom odbore" mas za prvy rocnik aspon 6 uplne rozdielnych matik a na matikach sa cisti ... ja mam nastastie vsetky a to nieje to najhorsie najhorsie veci su ohladom pocitacov ked chces ist na IT sice ked skoncis predmet tak to vies ale nadres sa jak hovado ...
cez pre skuskove som skoro zomrel. CEz druhe som lutoval ze som nezomrel to prve ... uz sa tesim na tretie :_)
dik za odpovede... pozeram ze asi fakt nie som sam keby zalozia IT-zvukarsku vysku bez matiky, tak by asi neskrachovali
Wewo - to mas este vpoho, na strednej mas sancu sa tu matiku poriadne naucit (aj ked, asi budu potrebne nejake doucka). inak, na 14 rokov mas velmi slusny pisomny prejav
wewo...na zochovu sa dostane skoro kazdy...fakt..mam tam byvalych spoluziakov, co o priemere 2,2 ani nesnivali takze v poho..a dobra elektro je na halovej, kamarat ma zameranie na informatiku a ze v pohode.. jeho brali bez prijimaciek....vela stastia
Skeross: to ze niekto nevie matiku neznamena ze ma zabudnut na IT. Ja mam matiku na strednej na stvorku, ale z IT a programovania som, dovolim si povedat jeden z najlepsich na skole. Tak isto veci ako IT security su moja parketa a zatial som nepocitil nejaky handicap koli mojej zlej matike (v programovani mi ale paradoxne ide).
no, ak sa chces vyhnut matike,tak na roznych informatikach aj "informatikach" nepochodis..ak chces nieco vediet naozaj o hudbe tak matika je proste potrebna(ako aj pri grafike, sietach, vsetkom..)..bez matiky je to na takej urovni, ze ti nato ani netreba vysku..
Bzuco: V tom nie si sám, podľa mňa v tomto dosť záleží aj od toho, či ťa tá matika doteraz bavila a či ti ju vysvetľoval niekto kto ti ju vedel vysvetliť...
A myslím že áno, ale s istotou ti to nemôžem povedať, niektoré tie názvy predmetov znejú dosť divoko a ešte stále neviem čo sa za nimi skrýva
(Ale v druhom ročníku je zase namiesto matematiky nejaká ekonómia alebo čosi také )
Ak tam nie je neskôr nejaký zákerný, matematicky nevyzerajúci predmet, tak je len v prvom ročníku Ale dúfam že tam už nič také nie je, rok matematiky bohate stačí
Ja som nebola na DOD ani u nás, ale úroveň sa mi tam zdá celkom slušná.. tí čo už niečo vedia majú síce zo začiatku pohodičku, ale zase tí čo predtým videli napríklad Pascal len v rýchlosti a zďaleka, tak nemajú problém sa za ten semester naučiť základy (pokiaľ to nie sú úplné antitalenty )
V škole nám to bolo celý semester prezentované spôsobom, že Delphi je len prostredie pre objektový Pascal (aspoň tak som to ja pochopila... každopádne, prednášajúci povedal že sa budeme učiť Pascal a otvoril si Delphi )
Galinka: pochopila si to spravne. Delphi je IDE (vyvojove prostredie) pre pascal obohateny o objekty. Nic viac, nic menej, akurat ze sa tam programuje stylom, nakreslime okienka, dopiseme kod (v skutocnosti by sa to malo robit opacne), a potom ten kod aj tak vyzera.. cisty bordel..
No co aspon viem, ze som urobil s C++ spravnu volbu.
o com? automaty a gramatiky, vycislitelnost a zlozitost, navrh algoritmov, optimalizacia...to je naozajstna informatika..a samozrejme matika..v praxi? robil si uz niekde grafika? nie kreslenie si v photoshope ale programovanie gr. aplikacii..a mne konkretne napr v bakalarke..a to robim sifrovanie kanalu pre video konferencie..bez matiky sa nepohnes, dam zato ruku do ohna..
Dobre.. A chces povedat, ze v programovani nepouzivas algoritmy?
Btw hovoris ze programovanie nie je informatika a vzpati na to, pises nieco o programovani graficky aplikacii.. Tak co teda? A na koniec: "informatika NIEJE o pocitacoch"
A tie algoritmy vytvaras na kolene?
Btw informatika je siroky pojem a okrem ineho do nej spada napr aj priemyselna informatika (robotika) a tam suhlasim ze to nie je LEN o pocitacoch. Ale v ziadnom pripade by som netvrdil ze informatika nie je programovanie a nie je o pocitacoch. Ved na nich to cele stoji..
"robil si uz niekde grafika? nie kreslenie si v photoshope ale programovanie gr. aplikacii."
Co mas na mysli pod programovanim grafickych aplikacii? Myslis napr OpenGL a ine kniznice, alebo kodenie oknoidnych aplikacii (winapi, gtk, qt3/4..)?
to s tym grafickym programom bolo tomu druhemu co sa pytal kde v praxi vyuzije matiku, to sem neplet..
ano algoritmy vytvaras origos na kolene..tie veci co bezne pises ani nenazyvaj algoritmamy, som zvedavy ako by si bez teoretickych zakladov zbuchal nejake algoritmy z AI,paralelizmu,geneticke alg.,roje castic a podobne..
veruze nieje, informatika je veda velmi podobna matike..programovanie a podobne veci su len jej dosledok, pretoze tam sa najlepsie da vyuzit..takisto stavanie raketoplanov nieje fyzika, len ju pritom najviac pouzivas..
to o com hovoris ty nieje informatika, ale IT
informatika ani zdaleka nestoji na pocitacoch..na zamyslenie:vies co je turingov stroj?
nie, ziadne GUI..pocitat bezierove krivky, alfa blending a podobne..a to bol len priklad, a bol k inej otazke, ci je potrebna matika
Joj ja ju nenavidim.Vzdy ma nudila a potom aj tak dopadnem so znamkami.Niekto sa nudil a vymyslel si to,ale preco koli tym curakom musia trpiet anti matematikari
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
No, bez matiky a programovania moc do IT nemozes zabrdnut. Na matike je postavene cele programovanie aj hardware (matika je nastroj fyziky), siete, atd.
Ja by som to skusil na matfyze, tam beru aj bez primaciek ked mas maturitu z jedneho z profilovych predmetov.
Vyhol by som sa fiit.stuba, co viem, tak nemaju vobec dobrych profakov.
Na Slovensku dalej neviem. V Cesku mozno vut alebo muni.
Ale bez matiky vazne nepohnes
cez pre skuskove som skoro zomrel. CEz druhe som lutoval ze som nezomrel to prve ... uz sa tesim na tretie :_)
Wewo - to mas este vpoho, na strednej mas sancu sa tu matiku poriadne naucit (aj ked, asi budu potrebne nejake doucka). inak, na 14 rokov mas velmi slusny pisomny prejav
A myslím že áno, ale s istotou ti to nemôžem povedať, niektoré tie názvy predmetov znejú dosť divoko a ešte stále neviem čo sa za nimi skrýva
(Ale v druhom ročníku je zase namiesto matematiky nejaká ekonómia alebo čosi také )
A matika ma tiež nejako úžasne nebaví, ale diskrétnu matiku nám cvičiaca vcelku zaujímavo vysvetľovala, takže som nemala najmenší problém ju urobiť..
Už s obyčajnou matikou, kde cvičiaci svoju novonadobudnutú funkciu veľmi nezvládal, to je trošku problém, po včerajšej skúške to vidím na opravnú...
A PHP by sme mali mať až v letnom semestri ak mám správne informácie
No co aspon viem, ze som urobil s C++ spravnu volbu.
a matiky sa mozes zbavit na VS bez urovni, ale potom nebudes dobry informatik
Btw hovoris ze programovanie nie je informatika a vzpati na to, pises nieco o programovani graficky aplikacii.. Tak co teda? A na koniec: "informatika NIEJE o pocitacoch"
A tie algoritmy vytvaras na kolene?
Btw informatika je siroky pojem a okrem ineho do nej spada napr aj priemyselna informatika (robotika) a tam suhlasim ze to nie je LEN o pocitacoch. Ale v ziadnom pripade by som netvrdil ze informatika nie je programovanie a nie je o pocitacoch. Ved na nich to cele stoji..
"robil si uz niekde grafika? nie kreslenie si v photoshope ale programovanie gr. aplikacii."
Co mas na mysli pod programovanim grafickych aplikacii? Myslis napr OpenGL a ine kniznice, alebo kodenie oknoidnych aplikacii (winapi, gtk, qt3/4..)?
ano algoritmy vytvaras origos na kolene..tie veci co bezne pises ani nenazyvaj algoritmamy, som zvedavy ako by si bez teoretickych zakladov zbuchal nejake algoritmy z AI,paralelizmu,geneticke alg.,roje castic a podobne..
veruze nieje, informatika je veda velmi podobna matike..programovanie a podobne veci su len jej dosledok, pretoze tam sa najlepsie da vyuzit..takisto stavanie raketoplanov nieje fyzika, len ju pritom najviac pouzivas..
to o com hovoris ty nieje informatika, ale IT
informatika ani zdaleka nestoji na pocitacoch..na zamyslenie:vies co je turingov stroj?
nie, ziadne GUI..pocitat bezierove krivky, alfa blending a podobne..a to bol len priklad, a bol k inej otazke, ci je potrebna matika
rozdiely viz studijne katalogy