prosím vás, je tu niekto, kto tú školu navštevuje, poprípade bol na prijímacích skúškach a mohol by mi poradiť na čo sa mám zamerať pri príprave na písomný test?
na kamako sú všeobecné predpokladové testy rovnaké pre celú fakultu, takže tam sa moc nemáš na čo pripravovať, maximálne si tak môžeš pozdieť podobné testy na nete, ale tam sa ťa môžu pýtať čokoľvek... máš tam viacero okruhov otázok - história, politický prehľad, logika, jazykové zručnosti atď. Skôr sa zameraj na talentovky - budeš písať reklamný text zo slov, ktoré ti zadajú a kresliť reklamný leták (väčšina ľudí ho robila tak, že vystrihovali obrázky z časopisov a keďže sme dostali tému bábkové divadlo, tak na to nevedeli nájsť žiadne poriadne obrázky a tie letáky vyzerali dosť úboho, takže ak vieš čo i len trochu kresliť, tak kresli rukou normálne, ja som to tak spravila a dostala som za to dosť bodov). Zameraj sa na to, aby si vymyslela maximálne originálne veci. Síce sa treba držať zadania, ale hodnotia hlavne to, ako veľmi sa tvoj nápad vymyká z priemeru. Ja som sa nakoniec nedostala, aj keď mi chýbalo len 13 bodov, ale som bola lenivá napísať si odvolanie, tak som teraz sociológ každopádne... držím palce
ako píše mrcionka, tam skutočne bolo hocičo.. Prehľad zo všetkých možných oblastí (dejepis, ekonómia, logika, geo, právo, sj,...) plus tá praktická časť vytvoriť plagát kolážou a vytvoriť text.. a dali nám nejakých 7 slov, ktoré spolu nesúvisia (napr. kôň, svetlo, obrúsok, posteľ,...) a z toho si mala vytvoriť niečo zmysluplné originálne.. a mňa tiež nevzali, ale z testu a plagátu som mala dosť bodov.. a tiež mi chýbalo málo nejakých 15 bodov, ale záujemcov je strašne veľa.. a jednu prihlášku si môžeš uviesť 2 odbory za jeden poplatok.. takže ako druhé som si dala informačné štúdia a študujem toto.. na tento odbor sa ako prijímacia skúška bral iba ten všeobecný test.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
ako píše mrcionka, tam skutočne bolo hocičo.. Prehľad zo všetkých možných oblastí (dejepis, ekonómia, logika, geo, právo, sj,...) plus tá praktická časť vytvoriť plagát kolážou a vytvoriť text.. a dali nám nejakých 7 slov, ktoré spolu nesúvisia (napr. kôň, svetlo, obrúsok, posteľ,...) a z toho si mala vytvoriť niečo zmysluplné originálne.. a mňa tiež nevzali, ale z testu a plagátu som mala dosť bodov.. a tiež mi chýbalo málo nejakých 15 bodov, ale záujemcov je strašne veľa.. a jednu prihlášku si môžeš uviesť 2 odbory za jeden poplatok.. takže ako druhé som si dala informačné štúdia a študujem toto.. na tento odbor sa ako prijímacia skúška bral iba ten všeobecný test.