ja som robil 5 rokov karate - konkretne goju-ryu. Som drzitelom prveho miesta a tým zároven majster Západoslov. kraja v kumite do 40 kg kategórie.. (to myslím vázne, mám doma aj diplom. Sutaz bola v Nových Zámkoch)
a k téme.. no každé je niecim zaujímavé.takzko povedat. kazde ma inu filozofiu..
Smejes sa? to je jedno kolko rokov som mal. v tej kategorii sme si boli na tom rovnako.takze kde je problem? svoje som si musel odzapasiť. som zvedavy ako by si dopadol ty.. teba by tam v tých maskáčoch ani nepustili...
hm....robil som oboje a myslim ze kazde ma svoje pro a proti. osobne viac preferujem TKD lebo je to tvrdsie, a viac mi vyhovuju kopi ako udery. a viacej sa mi aj paci.
a k podaktorim tuna...TKD niesu len kopi ale aj napr. sebeobrana...ale tak kto v zivote TKD nerobil tak to nevie.
skusenost ako taku nemam ani s jednym. Taekwondo je zamerane hlavne na kopy ale zda sa mi neprakticke a take neviem ako to vysvetlit skratka pozri si nejake video ked kopu tak ruky akoze uplne spustene a to je dost zle. Co sa tyka karate no myslim ze je lepsie ako taekwondo ale tiez ma svoje muchy tiez casto tie ruky a podobne. A co je snad nahorsie pri obidvoch sa musis roztahovat a aj ked sa nezda tak roztahovanie strasne skodi klbom. takze asi len tolko ale zalezi iba na tebe a kazdemu vyhovuje nieco ine a nieco ine sa mu paci...
hh......tak ja mam skusenosti....z karate.....a presiel som..na ..MMA...zmiesane bojove umenia.....a to sa neda porovnat,.,,,,,,,v .MMA.....je aj z karate aj z taekwonda.......a ...len niektore vveci z karate su ,,,viuzitelne v praxi..,,,cize,,,,,na ,,,ulici,,,,,,,,,,a nieje karate ako karate,,,,,,,,,,aj taekwonkdo,,,ma viac stilov a pouzivaju sa tam aj ruki..,,,,,,.mne osobne,,,,,nesadlo karate,,,,,,rozhodne,,,,sa mi ,,,MMA...viac paci.,,,,a da sa viuzit na ulici,,,a stanes sa casom,,,,,fest tvvrdi,,,,,,neskoli ta len tak daco,,,,,,,,,otuzuje sa tam cele telo....no samozrejme okrem hlavi,,,,......a kazdemu sa paci neco ine,,,,ale,,,karate a taekwondo....na MMA....NEMAAAA!!!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
treba bojovu techniku nie sport!!!
a k téme.. no každé je niecim zaujímavé.takzko povedat. kazde ma inu filozofiu..
a k podaktorim tuna...TKD niesu len kopi ale aj napr. sebeobrana...ale tak kto v zivote TKD nerobil tak to nevie.
Karate vs taekwondo