@blabli ja ti dam objektivnu odpoved nie subjektivnu.
zmeria ti tlak, urobi ekg a mozno este cez sondu dalsie vysetreniua srdca, hrubky predsieni a komor atd..
tod vse.
chodila som každé 2 roky na EKG a na ultrazvuk kvôli šelestu (aj ked som nijaké chorobné príznaky nikdy nemala), ale už v 15 myslím mi povedali, že mi to mizne a že môžem prísť len ak by som veľmi chcela, tak už nechodím
jj bola som od narodenia až do šiestich rokov som chodila..nepravidelne mi bilo srdce a ešte nejaké kraviny okolo toho..veľmi si to nepamätám..lenže na poslednom vyštrení mama bola hrozne šťastná po ultrazvuku a doktorka mi povedala ,že kiežby všetky detičky mali také srdce ako ja ..och a ešte si pamätám ,že ma napojili na kopu hadičiek s prísavkami a povyzliekali
Nic neboli a je to asi najviac v pohode vysetrenie na svete. ja tam chodim uplne rada! dva razy do roka pridem pozdravit uja doktora aj s tetou sestrickou...ked su mili, o to lepsie
chodim od narodenia kazdy rok na kontrolu, nic hrozne zoblecies sa do pol pasa urobi ti EKG, ultrazvuk a zmeria tlak, potom ti povie co tam vidi atd. chodim tam rad lebo tam do mna nic nepichaju ani nic podbne. nemaj boj
Nemusíš sa báť. Prvá kontrola je EKG. Tam si len lahneš a dajú ti monitorovacie prísavky na hruď, , k srdcu, ladvine a obvčas aj na ruky. Elektrokardiogram vydá v podobe grafu správu, podľa ktorej zhodnotí ako srdce pracuje. Ešte predtým ti zmeria tlak /zvyčajne sestrička/ a popočúva srdce /to sú tie určovania šelestov sluchom/.
Potom ti urobí ultrazvuk, inak nazývaný aj echo srdca. Tam ti pomocou zabudovaného čipu bude sledovať ako pracuje srdce cez obrazovku . To je ako keď lekár pozerá rodičke dieťatko v brušku. Sledovať srdce ti bude dvoma spôsobmi okom, ako pracuje srdce, či v ňom náhodou nemáš dieru, alebo sluchom, to býva občas nepríjemné, keď na celú ambulanciu počuješ nahlas byť srdce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
zmeria ti tlak, urobi ekg a mozno este cez sondu dalsie vysetreniua srdca, hrubky predsieni a komor atd..
tod vse.
krv neberie.
a aj vám predpísali nejaké lieky?
Potom ti urobí ultrazvuk, inak nazývaný aj echo srdca. Tam ti pomocou zabudovaného čipu bude sledovať ako pracuje srdce cez obrazovku . To je ako keď lekár pozerá rodičke dieťatko v brušku. Sledovať srdce ti bude dvoma spôsobmi okom, ako pracuje srdce, či v ňom náhodou nemáš dieru, alebo sluchom, to býva občas nepríjemné, keď na celú ambulanciu počuješ nahlas byť srdce.