Dá sa byť v dnešnej dobe dobrým človekom? V poslednej dobe som bol asi dosť zlý cinický bezohľadný, spupný, egoista, ale mám pocit že sa mi dnes všetko vrátilo a ja som dostal facku osudu. Nič vážne ale zaslúžil som si to, ubližoval som luďom ako na
bežiacom páse. Zlo je ako droga, máte pocuit že vás robí silnejšími, len toto fakt neni cesta, lebo v konečnoém dôsledku ubližujete všetkým naokolo, robíte svet horśím a ono sa vám to vráti ako bumerang. Myslíte že existuje karma a že sa ľuďom všetko zlé vráti?
Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám!
Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.
Alebo je medzi vami človek, čo by podal synovi kameň, keď ho prosí o chlieb?
Alebo keby pýtal rybu, čo by mu dal hada?
Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia.
Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. Lebo to je Zákon i Proroci. (Mt 7, 7-12)
raz som sa pýtal na karmu (hovoril osm vtedy ale o osude a ludskom nešťastí) brata mojej babky, je to už trochu starší pán ale vždy bol viac filozoficky založený, po škole (strednej) som k nemu behol, býva pri parku hneď vedla mojej školy ...
povedal mi že zákon karmy je len naša nevedomosť ktorou pomenúvame dej ktorému nerozumieme, pod ktorý spadáme a ktorý nás sprevádza každodenne, len si ho zle vykladáme, že nič sa nám nevracia, nič sa nikam nezapisuje a nikdy na nás nič nečaká, jednoducho ak človek koná neopatrne, nepekne a sebecky, vytvára okolo seba každým činom svoj ,,odraz,, ..odraz svojho ja ktorý má svoj následok, pretože všetko má svoje následky ...
v praxi to veĎ funguje tak že aj ten najväčší chrapúň a sadista ktorý tríznením získa velké bohatstvo a velku moc, nemusí nikdy ochutnať spravodlivosť ako ju vnímame, nikdy nemusí byť súdeny a nikdy nemusi spoznať sam bolesť, takto funguje život, nie je spravodlivý ...spravodlivosť si vytvárame iba medzi sebou ...
no a čo teda vychádzalo z toho ? že človek ktorý je zlý k iným ludom a neskor sa mu stane nešťastie, to vôbec neznamená že nejaký sila mu to vrátila, to znamená že následky vyustili do určitého zlomu len vdaka tomu ako jedná a reaguje so svetom ... ak niekto agresívne rád skáče do iných ludí, raz nemusí skočiť do toho správneho, ak nieto rád vykráda obchody, nemusí vždy utiecť ... proste, aký život vedieš tak takú spätnú väzbu máš pravdepodobné že dostaneš ... je totiž hlúpe čakať od spoločnosti a života že pokial budeš hajzel na ludi a ničiť veci okolo seba že dopadneš dobre ...
potom sme si dali príklady z našej rodiny, určitých ludí ktorí robili nešťastní rozhodnutia a potom neskor ked sa im stalo niečo zlé obvynovali z toho sám život a vôbec si neuvedomovali že za ich neštastie si vlastne môžu svojim pričinením len a len sami ... to nie je karma ... to sú prosté následky činov ... a ja som s tým plne súhlasil
Na jednej strane verím v niečo ako karmu a žijem tak aby som nerobil druhým zle a neubližoval...
Proste snažím sa druhým pomáhať a vždy byť ohľaduplný
Na druhej strane kde je povedanè, že sa karma riadi nejakými normami?
Kde je napísané čo je dobré a čo zlé ? Čo sa človeku vráti a čo nie?
Podľa mňa karma vracia ľuďom zlé ak človek niekomu úmyselne ublíži ovšem je rozdiel ublíženie a ublíženie. Záleží to aj od pohľadu druhej strany. Lebo aj ten dotyčný čo spraví niečo zlé si sám musí byť vedomý toho, že spravil niečo zlé aby sa mu to vypomstilo.
Lebo každý z nás berie všetko odlišne.
Karma je nespravodlivá v tom, že sa neviaže na činy terajšieho života, ale na dušu. Takže napr. niektorí trpia už od mala, aj keď nič nespravili, ale majú to ako trest z minulého života. A to nie je fér, lebo mňa moje minulé životy nezaujímajú a neviem ich ovplyvniť.
@xxar3s ak si mysliš že sa ti vráti všetko zle čo si urobil tak sa ti to aj vráti.. akáže karma pff... nič nie je pravda... len to čo chceš aby pravdou bolo a aj to len kvoli tomu aby si to mohol neskôr poprieť..
žiadna karma neexistuje, to ten chybný program svedomia vie všetko zničiť... teda pokým ho nezničíš ty skôr..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.
Alebo je medzi vami človek, čo by podal synovi kameň, keď ho prosí o chlieb?
Alebo keby pýtal rybu, čo by mu dal hada?
Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia.
Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. Lebo to je Zákon i Proroci. (Mt 7, 7-12)
povedal mi že zákon karmy je len naša nevedomosť ktorou pomenúvame dej ktorému nerozumieme, pod ktorý spadáme a ktorý nás sprevádza každodenne, len si ho zle vykladáme, že nič sa nám nevracia, nič sa nikam nezapisuje a nikdy na nás nič nečaká, jednoducho ak človek koná neopatrne, nepekne a sebecky, vytvára okolo seba každým činom svoj ,,odraz,, ..odraz svojho ja ktorý má svoj následok, pretože všetko má svoje následky ...
v praxi to veĎ funguje tak že aj ten najväčší chrapúň a sadista ktorý tríznením získa velké bohatstvo a velku moc, nemusí nikdy ochutnať spravodlivosť ako ju vnímame, nikdy nemusí byť súdeny a nikdy nemusi spoznať sam bolesť, takto funguje život, nie je spravodlivý ...spravodlivosť si vytvárame iba medzi sebou ...
no a čo teda vychádzalo z toho ? že človek ktorý je zlý k iným ludom a neskor sa mu stane nešťastie, to vôbec neznamená že nejaký sila mu to vrátila, to znamená že následky vyustili do určitého zlomu len vdaka tomu ako jedná a reaguje so svetom ... ak niekto agresívne rád skáče do iných ludí, raz nemusí skočiť do toho správneho, ak nieto rád vykráda obchody, nemusí vždy utiecť ... proste, aký život vedieš tak takú spätnú väzbu máš pravdepodobné že dostaneš ... je totiž hlúpe čakať od spoločnosti a života že pokial budeš hajzel na ludi a ničiť veci okolo seba že dopadneš dobre ...
potom sme si dali príklady z našej rodiny, určitých ludí ktorí robili nešťastní rozhodnutia a potom neskor ked sa im stalo niečo zlé obvynovali z toho sám život a vôbec si neuvedomovali že za ich neštastie si vlastne môžu svojim pričinením len a len sami ... to nie je karma ... to sú prosté následky činov ... a ja som s tým plne súhlasil
Proste snažím sa druhým pomáhať a vždy byť ohľaduplný
Na druhej strane kde je povedanè, že sa karma riadi nejakými normami?
Kde je napísané čo je dobré a čo zlé ? Čo sa človeku vráti a čo nie?
Podľa mňa karma vracia ľuďom zlé ak človek niekomu úmyselne ublíži ovšem je rozdiel ublíženie a ublíženie. Záleží to aj od pohľadu druhej strany. Lebo aj ten dotyčný čo spraví niečo zlé si sám musí byť vedomý toho, že spravil niečo zlé aby sa mu to vypomstilo.
Lebo každý z nás berie všetko odlišne.
žiadna karma neexistuje, to ten chybný program svedomia vie všetko zničiť... teda pokým ho nezničíš ty skôr..