Už dávnejšie som sa chcel na ňu opýtať na B. Raz som u našich náhodne započul v nejakej relácii o ľudovej hudbe pár piesní z albumu Pustvopol od Kataríny Málikovej. Hneď na prvé počutie ma to zaujalo, lebo hoci vplyv folklóru (čo ja moc nemusím) je tam zjavný, je v tom aj hodne nového a iného podľa mňa a hlavne sa mi páči, že tam využíva tú tajomnú a temnú stránku našej tradičnej kultúry - na štýl ľudových balád a rozprávok, ktoré sa s tým moc neserú
Tu je pár skladieb z albumu Pustvopol:
Vtedy som to trochu počúval a páčilo sa mi a po nejakej dlhšej dobe sa mi to stále páčilo a vravím si reku, kúpim si aj CD teda. Medzičasom som aj zistil, že je asi pomerne známa a získala z ten album aj viacero cien a tak, tak som zvedavý, koľkí birdzaci ju poznajú a čo si o jej hudbe myslia
Nepoznala som ju, kým mi nedal tuná Sadistrom jej video k mojej fotke v parte, a.. dosť ma to nadchlo, lebo ja folklór ľúbim, a ešte v takom temnom prevedení, a ešte aj moje rodné a milované HOREHRONIE ❤️
Musím mať na jej hudbu fakt fakt náladu na to, aby som si ju užila. A tak nejak sa mi s ňou spája aj jedna osobná skúsenosť kde mi nebola sympatická :S
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Tu je pár skladieb z albumu Pustvopol:
Vtedy som to trochu počúval a páčilo sa mi a po nejakej dlhšej dobe sa mi to stále páčilo a vravím si reku, kúpim si aj CD teda. Medzičasom som aj zistil, že je asi pomerne známa a získala z ten album aj viacero cien a tak, tak som zvedavý, koľkí birdzaci ju poznajú a čo si o jej hudbe myslia