pred rokom som ta touto temou zaoberal pretoze bolo 40. vyročie tejto kauzy. Tazko povedat pretoze vela veci hovori v prospech vrahov, aj v ich neprospech. Precitaj si knihu od Petra Totha (Kauza Cervanova) a tam to mas vsetko dokonale spracovane......usvedceni vrahovia hovoria ze boli obetami nespravodlivého komunistického sudu, a preto ich po pade rezimu prepustili na slobodu. Tiez sa spomina to ze keby vtedajsi mladenci nemali znamosti a neboli by deti komunistických funkcionarov tak automaticky dostanu tresty smrti....na druhej strane som pocuval nahravku vypovede Brazdu a ten tak do detailov popisal tu vrazdu a okolnosti ktore nadvazovali, ze je to usvedceny vrah. Potom ale sa vyhovaral nato, ze tu verziu ktoru vypovedal bola nanutena musel tak vypovedat pod fyzickym a psychickym tlakom.....ale na druhej strane v roku 2006 vykonali tym chlapom test na detektore lzi. Test im robil americky odbornik na detektor lzi a povedal: su nevinni. Hovoril ze pravdepodobnost aby vsetci odsudeni oklamali detektor lzi je menej ako 2 percenta.....na druhej strane ked bola vykonana pitva Cervanovej tak sa nenasli stopy po znasilneni. Tazko mne je to hodnotit, nesom vystetroval, ani pravnik ani sudca, a ani produkator. Precitaj si radsej tu knihu ktoru ludia chvalia a sprav si nazor sam.
Peter Tóth hlavne je sám o sebe osoba, ktorej by som dvakrát neverila (predpokladám, že to napísal ten vyhlásený novinár). Ono s tým detektorom lži - keď si roky hovoríš, že si nevinný, tak tomu aj sám začneš veriť. Neviem, mne o nej hovorila ešte mama, keďže Cervanová chodila s mojou tetou do školy a vždy som to brala ako fakt, že bola zavraždená. Viac som sa danej téme nikdy nevenovala a nemyslím si, že teraz po XY rokoch sa dozvieme pravdu.
@antifunebracka v pohode je to tvoj nazor. Do relacie pod Lampou si Hrib pozval Šebeja a tkz. usvedcenych vrahov. Mam viac verit Hribovi a Šebejovi?...pretoze oni z odsudenych urobili nevinnych.
@cccp To neni môj názor, ale fakt. Práve Hríb pozval do relácie aj Tótha, aby mohol priamo odpovedať na zasvätené otázky, ale on zbabelo neprišiel, lebo vedel, že by si tie dávno 45 x vyvrátené bludy, čo prezentoval vo svojej knihe, nikdy neobhájil.
som presvedčený že tí hlavní obvinení to urobili,a že z nich potom Hríb a spol urobili akože obete justície je hnus.Nikto sa neprizná ku vražde ktorú nespáchal na prvom výsluchu
@cccp to, že sa pri pitve nenašli stopy po znásilnení nie je smerodajné, lebo po smrti ju hodili do vody, telo sa tam pár dní rozkladalo, nafúklo a neskúsená lekárka tvrdila, že má vyše 30 rokov.
Na tom prípade sa vystriedali desiatky rôznych vyšetrovateľov, dlhé roky sa to naťahovalo (a samotní obžalovaní vysúdili za prieťahy v konaní ťažké tisíce, ešte viac ako jej vlastná mama) a bolo tam veľa ľudí zainteresovaných, ktorí si navzájom protirečili, jeden druhého kryli alebo na seba kydali, ale teda podľa toho, čo som sa o tom dopočula/ dočítala sa mi zdá verzia s Nitranmi pravdepodobnejšia než tá s tými cudzincami, čo ju vraj uniesli. Ku knihám som sa ešte nedostala, lebo nejak nemám náladu, ale snáď raz.
@hellium stačí ked si prečítaš ten link čo sem dal,písal to bývalý redaktor týždna ktorý bol kedysi presvedčený o ich nevine ale zmenil názor a vysvetluje prečo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale tu netreba názor. Tu treba zistiť pravdu. Len či sa k nej dakedy vôbec dostaneme...
@cccp Tá kniha je totálna kokotina a každý, čo ten prípad aspoň trochu sleduje, sa na nej akurát tak dobre zasmeje.
Na tom prípade sa vystriedali desiatky rôznych vyšetrovateľov, dlhé roky sa to naťahovalo (a samotní obžalovaní vysúdili za prieťahy v konaní ťažké tisíce, ešte viac ako jej vlastná mama) a bolo tam veľa ľudí zainteresovaných, ktorí si navzájom protirečili, jeden druhého kryli alebo na seba kydali, ale teda podľa toho, čo som sa o tom dopočula/ dočítala sa mi zdá verzia s Nitranmi pravdepodobnejšia než tá s tými cudzincami, čo ju vraj uniesli. Ku knihám som sa ešte nedostala, lebo nejak nemám náladu, ale snáď raz.