Mám kaz medzi prednými dvomi zubmi. Dnes mi ho zubárka rozvŕtala, zaplombovala. Veľmi ma to bolelo, pričom ma nikdy vŕtanie nebolelo ani nič také, no toto bolo niečo strašné. Predtým ma ten kaz nebolel, no teraz, ako tam mám bielu plombu, je to niečo stra
predné mi nikdy nerobili... panebože, dúfam ani nikdy nebudú, lebo to si radšej dám odrezať celú hlavu, ako by mi mali vŕtať predné plačem, aj keď mi vŕtajú stoličky, a tie vraj NEbolia... resp. bolia menej...
mne vrtali aj predne.. poviem ti, medzizubne kazy su neskutocne svine
moc to nebolelo, ale to preto, lebo to bol len malicky kaz. dostala som tam normalne bielu plombu a vsetko bolo v pohode
ale to nemusi byt preto, ze to mas na prednom zube. mas asi zapaleny nerv alebo co, ale urcite ti tam zubarka dala taku pasticku na zahojenie. tak ked to bude boliet viac ako tri dni nabez tam, ze nech ti to kukne, lebo viac by to boliet nemalo
Nedávno som mal druhý kaz v živote a priamo na hrane predného zubu, takže to vŕtala aj spredu aj zozadu, biela plomba, celý deň som to cítil dosť výrazne, na druhý deň to už nebolelo, ale stále som cítil, že sa s tým niečo robilo. Takže normálka, nestresuj.
no, tak ti poviem.. ja som mala plomby na predných zuboch veľa krát, moje zuby boli škaredé a teraz už mám zuby keramické a som maximálne spokojná a keď ťa to bolí, tak chod zase k zubárke, možno s tým niečo spraví...
ajtak nic nie je krajsie ako cistenie kanalika, hlavne ked na vas umrtvenie nefunguje ako na mna a zubar sa musi najprv prevrtat ku korenu a presprtat si cesticku na jeho koniec ihlou, aby tam nakoniec pichol ihlu s umrtvenim
Auuu... Jedina spomienka mne zubar blomboval zadne aj predne, zadne uplne v pohode ale predne boleli jak slak A to som tam mala ovela mensi kaz ako na zube vzadu....
tak ti to napiču urobila alebo ti tam kúsok kazu nechala.... mne to isté robil a chápem ťa sme mladý, nevinný a už zuby pomaly umelé ale nič iné nezostáva len ďakovať rodičom za parádne gény a zasa.... o chvílku si zvykneš...
a či ma to bolelo? ako ja mám neskutočne citlivé zuby, mňa bolí aj odsávačka ale teraz uplne supiš mladého pekného zubára ktorý mi tam furt niečo kecá, vtipkuje, pýta sa či už som pila savo a každú chváílu pýta či ma to nebolí takže už som bola niekolko krát ja bez injekcie.... a tučím aj prednný mi tak robil... je to troška nepríjemnejšie ale dá sa to....
Viem veľmi dobre ako bolia predné zuby (od 11-tich rokov, mala som menej než ty), vytrpela som si peklo s hornou ľavou jednotkou (a myslím, že v minulosti nie len s ňou), aj keď som na nej kaz nemala. Hm, mysli na to že to prejde (vždy po plombovaní akýkoľvek zub môže bolieť a neznamená to hneď, že ti tam zubárka kúsok kazu nechala) a snaž sa vziať si z toho ponaučenie, všetko je v našom živote z nejakého dôvodu. Môžno ťa to má naučiť dôkladnejšie sa starať o zuby a venovať im pozornosť a patričnú úctu za to, že ti slúžia ale vážne, so zubami nie je sranda ja len že nie si sám a neboj sa, prejde to. Len aby sa to už nemuselo nejakým spôsobom opakovať - to závisí od teba. Veľa šťastia a nech ti to čím skôr prejde...
@neutralnothing hmm ak to bude boiet viac nez tri dni..mn etiez pred 2 tyzdnami rozvrtala zubarka ten zub napravo hore hned vedla toho prveho...sice priamo ma uz neboli, ale akonahle sa ho dotkne nieco studene alebo teple trochu tak ma boli este dobrych 5 minut potom...myslis ze aj s tym som mala za nou hned ist?
plomboval mi moj krivý upírsky zub práve v tom mieste, kde sa dalo najťažie dostať, sedela som hodinu a pol v kresle kym to teoreticky dorobil, nejedla som cely deň ale potom to už bolo v pohode vrtanie už ako bolesť ani nevnímam, sú aj horšie veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale vraj predné bolia viac.. som počula no . .
PS: Je jedno koľko máš rokov, neľutuj sa
môže bolieť aj po... raz mi zubár zajebal, že mi nedá injekciu, lebo po tom, ako prestane účinkovať, ma to bude bolieť viac...
tak už k nemu nechodím
mne vrtali aj predne.. poviem ti, medzizubne kazy su neskutocne svine
moc to nebolelo, ale to preto, lebo to bol len malicky kaz. dostala som tam normalne bielu plombu a vsetko bolo v pohode
ale to nemusi byt preto, ze to mas na prednom zube. mas asi zapaleny nerv alebo co, ale urcite ti tam zubarka dala taku pasticku na zahojenie. tak ked to bude boliet viac ako tri dni nabez tam, ze nech ti to kukne, lebo viac by to boliet nemalo
no to mi povedal v čase, kedy som mu mohla už jedine kusnúť do ruky... a tak prežila som, no...
a či ma to bolelo? ako ja mám neskutočne citlivé zuby, mňa bolí aj odsávačka ale teraz uplne supiš mladého pekného zubára ktorý mi tam furt niečo kecá, vtipkuje, pýta sa či už som pila savo a každú chváílu pýta či ma to nebolí takže už som bola niekolko krát ja bez injekcie.... a tučím aj prednný mi tak robil... je to troška nepríjemnejšie ale dá sa to....
plomboval mi moj krivý upírsky zub práve v tom mieste, kde sa dalo najťažie dostať, sedela som hodinu a pol v kresle kym to teoreticky dorobil, nejedla som cely deň ale potom to už bolo v pohode vrtanie už ako bolesť ani nevnímam, sú aj horšie veci
ale ludia, co to mate za zubarov?? ja mam prevrtanu 3/4 pusy a vzdy to bolelo len pri vrtani a uz nikdy viac