... no ak je to niečo podobné, ako čítanie e-kníh v mobile, tak áno, určite kazia viac oči..
ale tie programy sú tak zrobené, že (nie na každom mobile to tak funguje, ale originálny program funkčný na mobil, na ktorom bol testovaný) si nastavíš isté nastavenia, ako jas, alebo ja mám stále pripomienku, po desiatich minútach mi napíše "daj si prestávku" a nechám si oddýchnuť oči...
@filipkoo tam nejde o program.. čítačky s e-ink technológiou absolutne neťahajú oči, je to to isté ako keby si pozeral na papier.. Nedá sa to porovnať so žiadnou doteraz existujúcou obrazovkou ani displejom..
btw k obrazku nadomnou (to iste sa da nastavit na monitore sede pozadie cierny text kontrastom dokazes zarazky ) a zda sa mi ze to je led monitor hento
je to e-inková zobrazovacia plocha, to určite nieje monitor...
rozdiel medzi LCD a e-inkom je ten že LCD svieti, hoc aj na najmenšom jase, zatiaľ čo e-ink je vlastne jemný čierny prach ktorý sa v tých jednotlivých "pixeloch" posúv tak aby ho bolo(čierna)/nebolo(biela) vidno..
najlepšie čítačky vedia zobraziť 16 odtieňov šedej čo stačí na celkom solídny čiernobiely obrázok a japonci či kórejčania robia už aj prvé farebné čitačky.
veľkou výhodou je to, že zatiaľ čo s LCD displejom (napr iPad, notebook, mobil) na priamom slnku vidíš prinajlepšom hovno, prinajhoršom nič, tak na čítačke vidíš všetko, lebo je to presne ako kniha...
čítačka sa oplatí ak veľa čítaš, podľa mňa aspoň viac ako 10 kníh štvrťročne...
az tak sa do nich nevyznam ale viem ze niektore citacky co boli prve boli vlastne pady ako je teraz ipad len vyrobcom bola toshiba napr. cize som na to myslel
@freedomko aj ja som si myslel dokým som to nevidel naživ na žiadnej obrazovke nevykúzliš niečo ako je toto.. je to skrátka nemožné, obrazovka či displej ti vždy žiari a ťahá oči aj keď si tam dáš ten najnižší jas A toto vyzerá ozaj ako keby si chytil do ruky papiera ináč to pozadie nieje šedé, pozri sa tu na porovnanie s tabletmi, ale treba to vidieť naživo..
Podľa mňa je to vynikajúca vec tiež o tom uvažujem lebo nebaví ma tlačiť 100vky strán ktoré po skúške vyhodím a čítať z obrazovky celé knihy to je neznesiteľné..
no vzhladom na to ze vacsinu casu travim za pc (skola, praca, domace, volny cas ) tak na jednu dve knihy rocne (vacsinou o pc ) sa mi to neoplati a ked ich aj tak mam v pdf ich bud vytlacim ak to potrebujem alebo precitam na pc
takze je to cisto od cloveka ci to vyuzije a vratia sa mu peniaze pripadne co usetril podla mna je to zatial v domacnostiach zbyrocnost ale raz mozno nebudeme mat stovky knih ale dve citacky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale tie programy sú tak zrobené, že (nie na každom mobile to tak funguje, ale originálny program funkčný na mobil, na ktorom bol testovaný) si nastavíš isté nastavenia, ako jas, alebo ja mám stále pripomienku, po desiatich minútach mi napíše "daj si prestávku" a nechám si oddýchnuť oči...
crt kazilo oci az az... lcd menej l
oci ti kazy aj smog teoreticky aj slnko ti spaluje oci
takze podla mna ak chces si kup ale radsej by som mal book ako citacku..
@all
@mayo505
je to e-inková zobrazovacia plocha, to určite nieje monitor...
rozdiel medzi LCD a e-inkom je ten že LCD svieti, hoc aj na najmenšom jase, zatiaľ čo e-ink je vlastne jemný čierny prach ktorý sa v tých jednotlivých "pixeloch" posúv tak aby ho bolo(čierna)/nebolo(biela) vidno..
najlepšie čítačky vedia zobraziť 16 odtieňov šedej čo stačí na celkom solídny čiernobiely obrázok a japonci či kórejčania robia už aj prvé farebné čitačky.
veľkou výhodou je to, že zatiaľ čo s LCD displejom (napr iPad, notebook, mobil) na priamom slnku vidíš prinajlepšom hovno, prinajhoršom nič, tak na čítačke vidíš všetko, lebo je to presne ako kniha...
čítačka sa oplatí ak veľa čítaš, podľa mňa aspoň viac ako 10 kníh štvrťročne...
(obr ako to vlastne funguje
)
az tak sa do nich nevyznam ale viem ze niektore citacky co boli prve boli vlastne pady ako je teraz ipad len vyrobcom bola toshiba napr. cize som na to myslel
Podľa mňa je to vynikajúca vec tiež o tom uvažujem lebo nebaví ma tlačiť 100vky strán ktoré po skúške vyhodím a čítať z obrazovky celé knihy to je neznesiteľné..
takze je to cisto od cloveka ci to vyuzije a vratia sa mu peniaze pripadne co usetril podla mna je to zatial v domacnostiach zbyrocnost ale raz mozno nebudeme mat stovky knih ale dve citacky
..kvak..