Caute všetci chcem sa učiť programovať ... hlavne tvoriť hry - ako aj na PC, tak aj na android, ale chcel by som robiť aj web stránky. Proste všetko ... viem ze sa to nedá, ale tak čo narobim Viem že to nie je jednoduché, ako som si to pred pá
Najprv sa nauc Javu potom sa nauc programovat pre android. Javu som sa ucil z itnetwork.cz ale aj knihy su dobre. Programovat pre android som sa ucil z knihy Android 4 je to od Granta Allena, ktory pracuje v Google a ma aj dobre hodnotenia.
Pre PC by som skor odporucal C++ -> Majstrovstva v C++
je to ovela rychlejsi jazyk ako Java, je OO a zaroven aj nizkourovnovy, mozes tak isto tvorit aplikacie pre android pomocou NDK, zialbohu neobsahuje Garbage Collector takze vsetko budes musiet kodit sam, vsetky uniky pamate budes musiet riesit sam a vsetko budes musiet optimalizovat...sam
Hry mozes robit v oboch ale podla mna je na to lepsie C++ ..mas po ruke mnoho kniznic a APIs ako Allegro, OpenGL, DirectX...okrem toho je rychlejsi ako som spominal a je v nom nakodeni aj CryEngine...len pre motivaciu
a pre web stranky plati klasika: HTML, JavaScript, PHP
no zacal som ked som mal asi 11 ale vyskusal som asi 5 jazykov...C++, C, C#, Java, PHP, JavaScript, Pascal a Python..no mozno viac ako 5 ale teraz sa ucim C++ uz asi 2 roky takze sem tam si este precitam Javu kedze ju budem mat na skole a tu knihu o ktorej som pisal mam lebo som mal raz taku chvilku ze budem kodit pre Android
Musis si vybrat ten ktory bude pre teba ten najlepsi
je dobra..v podstate je to to iste ako online verzia tej knihy na developers.android.neviemco...mne sa skor pacia knihy ako online texty preto som si ju kupil
ale ano je dost prehladna
len musis sa najprv naucit zaklady...a aj pokrocile techniky Javy...lebo kniha ta to nenauci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Pre PC by som skor odporucal C++ -> Majstrovstva v C++
je to ovela rychlejsi jazyk ako Java, je OO a zaroven aj nizkourovnovy, mozes tak isto tvorit aplikacie pre android pomocou NDK, zialbohu neobsahuje Garbage Collector takze vsetko budes musiet kodit sam, vsetky uniky pamate budes musiet riesit sam a vsetko budes musiet optimalizovat...sam
Hry mozes robit v oboch ale podla mna je na to lepsie C++ ..mas po ruke mnoho kniznic a APIs ako Allegro, OpenGL, DirectX...okrem toho je rychlejsi ako som spominal a je v nom nakodeni aj CryEngine...len pre motivaciu
a pre web stranky plati klasika: HTML, JavaScript, PHP
android app develop - » developer.android.com/training/basics...
game develop - unity3d + tutorialy na nete vygooglis
ak nevies kodit vobec zatial, tak odporucam sa naucit html+css+jscript(+php), mno ptm skusat s javou urcite, ked ten android develop
Musis si vybrat ten ktory bude pre teba ten najlepsi
ktoru knihu myslis?
ale ano je dost prehladna
len musis sa najprv naucit zaklady...a aj pokrocile techniky Javy...lebo kniha ta to nenauci