Mno ja viem ze odkaz na iny server je tu 'zakazany' ale predsa by som ti poradil chod na linuxos.sk tak sa dozvies vsetko vo forume ...
Instalacia a nasledna pouzivatelnost a tazkost ovladania zalezi na pouzitej distribucii, z ktorych si mozes vybrat. Najprv by som ti poradil si stiahnut SuSE Linux alebo Mandriva 2007, ktore su podla mna pre zaciatocnika najlepsie. Ale ak mas chut sa ucit nieco nove tak vyskusaj Ubuntu.
Tuto si urob tento ''dotaznik'' ... poradi ti ake distro si vybrat:
Mno tak njaskor asi tolkoto - RTFM - to je k tomu linuxu
A k DISTRIBUCIAM, existuje ich niekolko, chod na www.distrowatch.com tam najdes potrebne informacie. Ale prawdepodobne zacinas s linuxami, tak www.ubuntu.com alebo www.opensuse.com
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Instalacia a nasledna pouzivatelnost a tazkost ovladania zalezi na pouzitej distribucii, z ktorych si mozes vybrat. Najprv by som ti poradil si stiahnut SuSE Linux alebo Mandriva 2007, ktore su podla mna pre zaciatocnika najlepsie. Ale ak mas chut sa ucit nieco nove tak vyskusaj Ubuntu.
Tuto si urob tento ''dotaznik'' ... poradi ti ake distro si vybrat:
» www.zegeniestudios.net/ldc/...
A k DISTRIBUCIAM, existuje ich niekolko, chod na www.distrowatch.com tam najdes potrebne informacie. Ale prawdepodobne zacinas s linuxami, tak www.ubuntu.com alebo www.opensuse.com
Potom je dobre si najst nejaky vhodny mirror na stahovanie (Vieden alebo Brno a podobne), a veselo stahovat
v pripade ze disto neni free, tak bud si stiahnut nejaku free verziu, alebo pekne zacvakat
V pripade ze sa nechce stahovat, da sa kupit CD zo stiahnutou napalenou distribuciov na » linuxos.sk je tam EShop a ked si to kupis tak ti to poslu